Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ryktet iPhone 5S -funktion skulle hoppa över oss vid lanseringen

IPhone 5S kan vara en av de första smartphones i USA som stöder LTE Advanced, den senaste versionen av LTE som stöder snabbare nedladdningar, bättre täckning i utkanten av 4G LTE -nätverk och en bättre upplevelse – men tillägget skulle vara till liten nytta för de flesta konsumenter eftersom operatörer i USA ännu inte har lanserat LTE Advanced -nätverk.

Apple håller ett iPhone -event den 10 september där vi räknar med att iPhone 5S och iPhone 5C tillkännages och alla nya funktioner avslöjas tillsammans med ett meddelande om utgivningsdatum för iOS 7.

En av dessa nya funktioner kan vara LTE Advanced, som är nästa generations LTE -anslutning. Apple har äntligen lagt till 4G LTE till iPhone med iPhone 5, så detta skulle vara en övergång från att ligga efter med att lägga till nya standarder till att matcha Samsung och slå andra rivaler till LTE Advanced -funktionalitet.

IPhone 5S kan stödja LTE Advanced enligt ett nytt rykte.

IPhone 5S kan stödja LTE Advanced enligt ett nytt rykte.

I juli ryktades rykten om en iPhone 5S med LTE Advanced med rapporter om att Apple hade samtal med SK Telecom, en sydkoreansk operatör, om att leverera en iPhone 5S som skulle fungera på det nya LTE Advanced -nätverket.

Idag dyker det upp nya rykten från Tyskland, från Macerkopf, som spekulerar i att den tyska operatören Deutsche Telecom planerar en iPhone 5S med LTE Advanced -support senare denna månad. Ryktena kommer från Deutsche Telecoms tillkännagivande att det kommer att bära Samsung Galaxy S4 med LTE Advanced,

Samsung kommer att erbjuda en uppgradering av sin Galaxy S4 med LTE+. Jämförbara enheter från andra leverantörer följer i slutet av september.

Naturligtvis nämner detta meddelande inte Apple eller iPhone vid namn, men det är en av de mest förväntade enheterna som kommer senare i månaden.

Vid första anblicken kan bäraren prata om Samsung Galaxy Note 3, som lanserades igår med stöd för LTE Advanced, men det är inte från en annan leverantör, och det är inte heller en jämförbar enhet till iPhone 5S. Vid jämförelse av enheter går iPhone 5 och Galaxy S4 oftast direkt mot varandra, och i slutet av september räknar vi med att det kommer att vara iPhone 5S vs Galaxy S4.

Den andra förklaringen är att LG G2 som äntligen kommer på Verizon och T-Mobile kan vara den enhet Deutsche Telecom syftar på.

Apple stödde inte ursprungligen 3G -teknik i iPhone, trots att det var en vanlig funktion för konkurrerande smartphones. Apple var också långsam med att lägga till 4G LTE och väntade till 2012 för att lägga till funktionen som först visades i Android -telefoner i början av 2011.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sxnD1FEWx_o

Medan flera 4G LTE Advanced -nätverk igång i Korea och Tyskland kan ge Apple en anledning att överväga en iPhone 5S med LTE Advanced -stöd, är amerikanska operatörer smärtsamt bakom när de använder den nya tekniken. T-Mobile planerar att leverera några avancerade LTE-funktioner senare i år, även om operatören fortfarande arbetar med att bygga ut sitt nya LTE-nätverk i allmänhet.

Verizons lansering av LTE -nätverk är klar, men operatören planerar att börja testa LTE AWS och Voice over LTE i år, men är mindre kommande med en tidtabell. Nicola Palmer, Verizon Wireless Chief Network Officer, delade en liten uppdatering i juli,

LTE Advanced handlar verkligen om standardbaserade nätverksförbättringar och prestandafunktioner och hur du distribuerar dem. Vi planerar att leda i detta utrymme precis som vi har lett i distributionen av LTE.

Vi är glada över bäraraggregationsfunktionen i LTE Advanced som gör att vi kan ta våra 700 MHz- och AWS -spektrumtillgångar och få dem att fungera smidigt tillsammans och framstå som ett för enheter och kunder.

AT&T planerade tidigare en LTE Advanced -lansering 2013, och Digital Trends rapporterar att AT&T fortfarande siktar på andra halvåret. Fierce Wireless rapporterar Sprint har planer för LTE Advanced och att några av LTE Advanced -funktioner redan är kommersiellt utplacerade.

Om Apple erbjuder en iPhone 5S med LTE Advanced -support kan konsumenterna se fördelar, men de i USA kanske inte riktigt njuter av de nya funktionerna förrän 2014.