Rykten om fingeravtrycksläsaren som iPhone 13 kommer att ge

0 Shares

Varför Apple skulle ta tillbaka Touch ID

Apple är ett mycket speciellt företag när det gäller övertygelser och det är att ingen slår envishet. Om de insisterar på att inte släppa in hörlurar och laddningsadaptrar i lådorna så gör de det trots en monumental röra på forum och nätverk. Och om de tror att en ansiktsupplåsning som Face ID är säkrare och snabbare på en iPhone, går de med det hela vägen. Och se upp, de kan inte tas ifrån det senare för trots att det på funktionsnivå kan vara mer eller mindre bekvämt för användaren, är det sant att det har större säkerhet och effektivitet. Det verkar dock som att Apple, som så många företag och människor, förväntade sig inte en pandemi som COVID-19 .

ansikts-ID med mascarilla

Hälsofrågan som bekymrar oss i ett och ett halvt år har fått flera konsekvenser i förhållande till Touch ID. Det första är att användningen av masker förhindrar upplåsning av iPhone med Face ID (förutom för de som har en Watch uppdaterad till de senaste versionerna). Det sägs att när de såg denna situation i Cupertino ville de påskynda utvecklingen av ett Touch ID under skärmen som de hade lagt åt sidan för flera år sedan och som bara skulle komma tillbaka på grund av exceptionella omständigheter som denna. Men pandemin innebar också att den inte kunde beställas i tid till fabrikerna för iPhone 12, som redan låg betydligt efter schemat.

En retur som skulle få den att samexistera med Face ID

A priori går detta 2021 bra tidsmässigt, vilket inte längre skulle vara ett hinder för att se denna sensor igen. Och även om dess användbarhet mot masker snart kan förlora sin betydelse (vi hoppas att det kommer), är sanningen att implementeringen av detta extra system förutom Face ID inte skadar. Även om det, som vi förutsåg i början, inte har sagts så mycket om det på sistone. Det kan bero på att det inte finns någon ny information att visa eller att planerna har ställts in, även om det i det senare fallet också skulle ha läckt ut något. Därför, till denna dag och trots ingen officiell information om någonting om nästa iPhone, kan vi fortsätta att ge en mycket hög sannolikhet för återkomst av denna sensor.

Återge iPhone 13 Touch ID

Och på vilket sätt skulle det komma? Tja, baserat på rapporterna från källor nära Apple som var kända, skulle detta vara avsett att vara en alternativ upplåsningsmetod till Face ID. Det är inte känt om dess aktivering skulle kunna kombineras, eftersom det kan ha två metoder, om det skulle krävas att bara sätta en eller ens om det kan låsas upp med både ansiktet och fingeravtrycket samtidigt. Tänk om det verkar klart är att det kommer att integreras under skärmen som andra tillverkare har gjort under de senaste 4 åren.

Även om det är okänt exakt vilken teknik de kommer att använda för detta, kan detta enligt vissa rapporter vara en av de snabbaste sensorerna på marknaden, om inte den mest. Det skulle vara uppfyllt vad de säger att Apple är sent, men det kommer bättre. Även om vi absolut inte vet i vilken utsträckning detta “förskott” kan motiveras när det är en alltför standardiserad teknik på marknaden. Hur det än må vara, verkar det som att vi snart kommer att kunna komma ur tvivel när Apple höjer ridån på sitt förmodade septemberevenemang där det avslöjar de fyra nya iPhones, kallade ’13’ eller ’12s’.

0 Shares