Rykte: Google är på väg att köpa HTC?

0 Shares

Det verkar som igår när vi märkte att Google hade köpt Motorola 2011. Några år senare, 2014, var vi här och rapporterade om Motorolas försäljning till Lenovo. Nu verkar det som Alphabet Inc – ägare av varumärket Google – kommer återigen att förvärva en mobiltelefontillverkare: the HTC. Och det kan hända imorgon. Förstå.

Vad skulle vara huvudskälet för Google att köpa HTC? Stärk dig själv på hårdvarumarknaden. Med ankomsten av Pixel-linjen upplevde Google för första gången att delta i utveckling av både mjukvara och hårdvara. Men precis som Nexus-serien tillverkade andra tillverkare sina smartphones. Google vill ändra på det och vill göra sin egen hårdvara och mjukvara. På så sätt skulle företaget kunna konkurrera på lika villkor med Apple.

Genom att äga en tillverkare kan Google få stramare kontroll över produktionen av sin nya Pixel-smarttelefon och andra enheter, vilket hjälper den att öka försäljningen. Dessa enheter håller snabbt på att bli hörnstenarna i Googles nya strategi för att låta en hel familj av enheter använda dess programvara. Idag har vi smartphones, datorer, tv-apparater, personliga assistenter och vem vet även bilar baserade på koder som företaget tagit fram. Ett riktigt ekosystem.

HTC, en gång rankad bland världens främsta smartphonetillverkare, kommer att hålla ett medarbetarmöte på torsdag, enligt Evan Blass (alltid han), som visade en kopia av en intern inbjudan. Bolagets aktier är också avstängda från handel från och med den 21 september på grund av ett väntande meddelande, enligt Taiwans börs. Google och HTC avböjde att kommentera.

Förra månaden kom det rapporter om att en HTC-rådgivare undersökte möjligheten att sälja mobiltelefon- och virtuell verklighetsavdelningen till Google. Enligt rykten kommer Google att köpa HTC:s verksamhet för cirka 10 miljarder dollar. Google kommer att behålla varumärket HTC och anställa cirka 100 ingenjörer från företaget.

Kommer det att fungera den här gången?

0 Shares