RTX 3000 -serien går närmare MSRP eftersom Radeon RX 6000 -kort blir dyrare

I korthet: Goda nyheter för Nvidia -fans: enligt den senaste rapporten om GPU -priser på den tyska marknaden fortsätter teamgreen senaste erbjudanden att sjunka i pris. Rival AMDs Radeon RX 6000 -serie går dock åt fel håll.

Data från 3DCenter.org visar att det sjunkande försäljningspriset på kort i RTX 3000-serien åter tar fart. De sjönk ytterligare -6% i genomsnitt -till 144% av MSRP -mellan 18 juli och 8 augusti, dubbla -3% -minskningen under föregående period.

Siffrorna betyder att Ampere är det närmaste MSRP det har varit sedan den 22 januari. Vid sin höjdpunkt i mitten av maj såldes korten för över 300% av MSRP.

Det var inte så positiva nyheter för AMD -fans. Radeon RX 6000 -seriens genomsnittliga försäljningspris sjönk från början av maj till den 4 juli, men har krypt uppåt sedan dess. De ligger nu på 159% av MSRP. Det är ingen hemlighet att AMD, som använder TSMC för sina senaste GPU: er, har sett värre tillgänglighetsproblem än Nvidia, som tappar Samsung för konsumentens Ampere -linje.

Den senaste Steam -undersökningen illustrerar omfattningen av Radeon RX 6000 -seriens problem. Baserat på deltagarnas PC -inställningar är till och med den dyra RTX 3090 mer populär än hela RDNA 2 -linjen tillsammans.

Tillgängligheten i Tyskland förblir i stort sett oförändrad: utanför RTX 3000-linjen lyckades bara RTX 3060 Ti och RTX 3070 Ti inte uppnå ett fyrstjärnigt betyg (tre stjärnor vardera), medan RTX 6800 (2/5) och RTX 6800 XT (3/5) är AMD: s svåraste att hitta kort.

3DCenter.org hade registrerat snabba prissänkningar för både AMD och Nvidia sedan i maj, även om de båda bromsade till en genomsökning förra månaden, men det ser ut att bli bättre – åtminstone för Nvidia. Som alltid är förbehållet att rapporten endast gäller återförsäljare i Tyskland och Österrike, men det är en bra återspegling av globala trender.

Relaterade Artiklar

Back to top button