Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

RouteNote expanderar över Asien med ett nytt Seoul-baserat kontor i Sydkorea

Kevin Kim

Vi är glada över att välkomna två nyanställda till ReverbNation i Sydkorea, vilket ger kontakter med artister i Asien och stärker våra relationer med de blomstrande musiktjänsterna i regionen.

Vi har välkomnat Kevin Kim och Jude Kim till ReverbNation-teamet. Kevin och Jude, som är baserade i Seoul, stärker ReverbNations expansion till Asien efter våra partnerskap med kontinentens största musiktjänster under de senaste åren. Genom att arbeta med lokala artister och tjänster markerar detta fantastiska drag vår spridning till nya territorier så att vi kan skapa ännu djupare kontakter med kreatörer i alla länder.

Kevin ansluter sig till oss som chef för vår expansion till Asien efter att han arbetat som Associate Director för Global Business på YG, en av Sydkoreas mest ökända knutpunkter för musik. Innan han arbetade med YG har Kevin fått decennier av erfarenhet av att arbeta inom musik och med musiker i den digitala sfären och det är vårt nöje att presentera honom för vårt team med lanseringen av vårt nya kontor i Sydkorea.

Kevin Kim sa: “När jag arbetade med olika artister och etiketter runt om i Asien, har jag insett de svårigheter de möter att dra nytta av sina kreativa material. När jag pratade med Steven (ReverbNations VD) fick jag förstå de tankar och ansträngningar han och hans lagkamrater lade ner för att stödja dessa artister. Sedan insåg jag den enorma potentialen hos ReverbNation-tjänster i Asien där musikbranschen är den snabbast växande i världen på sistone.”

ReverbNations VD, Steven Finch sa: “Det är fantastiskt att ha Kevin med i teamet. Han tillför en mängd erfarenhet och kunskap om branschen och regionen. ReverbNation planerar att investera mycket i Asien och detta är bara början. Det är fantastiskt att få in både Kevin och Jude i laget eftersom de båda har en fantastisk erfarenhet.”

Jude Kim

Jude Kim ansluter sig med 20 års erfarenhet av att arbeta med musiklicensiering för några av de största medieföretagen i regionen, inklusive CJ E&M och YG. Judes omfattande erfarenhet har gjort att hans arbete i musikbranschen sträcker sig över många digitala plattformar, märken och statliga myndigheter i Korea.

Jude sa: “I en tid utan kontakt, trodde jag att det fanns ett behov av att eliminera gränserna mellan länder och säkerställa att digitalt innehåll kan levereras och konsumeras av massor av människor på ett effektivt och exakt sätt. Jag tror att ReverbNation är det mest innovativa företaget inom detta område och massor av koreanskt innehåll kan introduceras utomlands genom ReverbNation.”

ReverbNation arbetar för närvarande med Sydkoreas största plattformar MelOn, Bugs! och Flo för att ge musik från hela världen till miljontals lyssnare i Korea. Längre bort erbjuder vi artistdistribution till Kinas toppplattformar Kanjian, NetEase, Tencent; Japans AWA; och JioSaavn i Indien. Vi är glada över att nå ännu längre in i den spännande potentialen hos digital musik i Asien.

Vi välkomnar både Kevin och Jude till teamet med öppna armar och ser fram emot den spännande potentialen för ReverbNation som ett företag kopplat runt om i världen för att ge skapare av alla former och storlekar, var de än befinner sig.