Röstbrevlåda på iPhone: Så här ställer du in eller stänger av den

0 Shares

Vad är röstbrevlåda?

Röstbrevlåda är ett verktyg som alla mobiltelefonanvändare har som tillåter alla som ringer dig per telefon till lämna ett röstmeddelande ifall du inte svarar. På detta sätt samlas alla meddelanden som de lämnar till dig i röstbrevlådan, en plats dit du kan gå för att lyssna på vart och ett av de röstmeddelanden som har lämnats av de personer som har velat kontakta dig via telefon och inte har kunnat.

Llamando al buzon de voz

Som vi sa, användningen av röstbrevlåda har gått ur bruk , främst för att de flesta människor under en tid har använt att kommunicera via snabbmeddelanden. Även när någon ringer till en annan person och han inte lyfter telefonen, lämnas vanligtvis inte ett röstmeddelande i brevlådan, utan ett meddelande skrivs via WhatsApp, Telegram, iMessage eller din favoritmeddelandeapp.

Anpassa röstbrevlådan efter dina önskemål

Trots att röstbrevlådan används mindre och mindre är den fortfarande lika giltig och det finns en rad åtgärder som alla användare kan utföra med den. Apple, genom sin flaggskeppsenhet som iPhone, ger användarna makten att konfigurera vissa aspekter av röstbrevlådan , för att anpassa den och anpassa den efter användarens smak.

Här berättar vi allt du kan göra med din röstbrevlåda. Det vill säga, innan du fortsätter måste du veta att vissa funktioner som vi ska prata om beror på operatören , så det är möjligt att du i ditt fall inte kan utföra någon av dem.

Så du kan kolla det

Uppenbarligen är en av de vanligaste åtgärderna i samband med röstbrevlådan att först konsultera den, kontrollera om det finns ett meddelande som väntar att lyssna på, och för det andra att kunna lyssna på nämnda eller nämnda meddelanden som andra har lämnat till dig. För att kunna göra det är processen väldigt enkel och det enda du behöver göra är att gå till telefonapplikation av din iPhone.

Klicka här

När du väl är inne i appen Telefon, den visuella röstbrevlådan, som finns längst ner till höger på skärmen , och som bara är tillgänglig hos vissa operatörer, visar dig en lista med alla röstmeddelanden som du har olästa. Vid det här laget kan du välja vilken av dem du vill spela och till och med radera dem utan att ha lyssnat på dem. Du kan till och med se hur många nya meddelanden du har tillgängliga eftersom en ballong i Voicemail-ikonen talar om för dig antalet ohörda meddelanden.

Dessutom är för närvarande transkription av röstbrevlådan är i beta i vissa länder, vilket tillåter och kommer att tillåta när dess utveckling är klar, att kunna läsa i text vad personerna som har berättat för dig genom röstmeddelanden de har gett dig. kvar i brevlådan. För närvarande är det begränsat till röstmeddelanden på engelska, och dessutom beror själva transkriptionen på kvaliteten på inspelningen av meddelandet.

Buzon de voz

Ställa upp

Hur kunde det vara annorlunda, genom din iPhone kan du också konfigurera röstbrevlådan. Parametrarna eller alternativen som du kan ändra är inte särskilt höga, eftersom ett röstmeddelande trots allt inte har många anpassningsalternativ heller. Redan från början, första gången du trycker på “Voicemail”, kommer du att bli ombedd att skapa en Lösenord för brevlådan och posten din personligt hälsningsmeddelande, det som alltid ljuder efter signalen. För detta måste du följa följande steg.

 1. Klicka på “Voicemail” och sedan på “Nu”.
 2. Skapa ett lösenord för din röstbrevlåda.
 3. Välj en hälsning, antingen standardhälsningen eller en anpassad hälsning som du kan spela in genom att välja det här alternativet.

Gör vad du vill med varje meddelande

Uppenbarligen har du flera alternativ när du väljer vad du ska göra med vart och ett av meddelandena som når din röstbrevlåda. Du kan spela dem att veta vad de har att säga till dig, men du kan också dela dem som samt ta bort dem från din röstbrevlåda. För detta kan du hjälpa Apples röstassistent, Siri, och med kommandon som t.ex “Hej Siri, har jag nya röstmeddelanden?” eller “Hej Siri, spela Jorges röstmeddelanden” , kan du låta din röstassistent hjälpa dig med dessa meddelanden. Dessutom har du även följande alternativ tillgängliga.

 1. Tryck på “Voicemail” och klicka på ett meddelande.
 2. Välj något av följande alternativ
  • Spela upp meddelandet .
  • Dela meddelandet .
  • Ta bort meddelandet .

Även om du har raderat ett meddelande som du inte ville ha, kan du återställa det genom att klicka på “Borttagna meddelanden”. Men i vissa länder eller regioner kan telefonoperatören radera meddelanden permanent.

Ändra röstbrevlådans inställningar

När det gäller att anpassa dina röstmeddelandeinställningar har du tre olika alternativ tillgängliga. Å ena sidan kan du ändra hälsningen som alltid sänds ut efter signalen, för detta behöver du bara klicka på “Voicemail” och sedan klicka på Hälsning. Naturligtvis är en annan av de åtgärder som du kan utföra att ändra lösenordet för röstbrevlådan , för detta måste du gå till Inställningar, klicka på Telefon och sedan på Lösenord för röstbrevlåda. Slutligen kan du också ändra det nya röstmeddelandemeddelandet genom att gå till Inställningar, klicka på “Ljud och vibrationer” .

Cambiar ajustes de buzon de voz

Vad händer om visuell röstbrevlåda inte är tillgänglig?

I vissa fall är den visuella röstbrevlådan inte tillgänglig och därför, om du vill lyssna på meddelanden som andra personer har lämnat till dig i brevlådan, måste du utföra en annan åtgärd. Om din mobila enhet är en iPhone behöver du bara klicka på “Voicemail” och följa instruktionerna som visas på skärmen för att kunna lyssna på röstmeddelandena som har lämnats åt dig. Å andra sidan, om du har en annan telefon behöver du bara slå ditt nummer, tryck på “*” eller “#” , beroende på din operatör, för att hoppa över den första hälsningen och ange ditt lösenord för att kunna lyssna på röstmeddelanden som du har väntande. .

Buzon de voz visual ej tillgänglig

Stäng av röstbrevlådan

Vi avslutar detta inlägg med att berätta hur du kan avaktivera röstbrevlådan och att ingen på så sätt kan lämna ett meddelande till dig när du inte lyfter luren. Det första sättet att avaktivera röstbrevlådan är att kontakta din operatör och be dem att inaktivera den. Det finns dock ett snabbare sätt att göra det från din iPhone. Här är stegen du måste utföra.

 1. Öppna Telefon app.
 2. Klicka på Tangentbord .
 3. Skriv ” # 004 # och klicka ringa upp.
 4. Ett meddelande visas för att bekräfta avaktiveringen av röstbrevlådan.
 5. Avsluta operationen genom att klicka på “Stäng”.

Avaktivera buzon de voz

0 Shares