Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Rocket Typist handlar om textexpansion för att spara tid

Kommer du ihåg det gamla talesättet att människor bara använder 10 procent av sin hjärna? Om det är sant borde vi använda ännu färre hjärnor från våra Mac-datorer. Det slutar med att vi skriver samma saker om och om igen: ditt namn och din adress på ett formulär, din e-postadress, vägbeskrivning till ditt hus, ditt telefonnummer, din föredragna e-postadress att underteckna, när vi borde låta vår Mac ta hand om det. Det är där Rocket Typist kommer in.

Hur sparas och hämtas vanliga textklipp?

Hur man använder textklipp

Rocket Typist är en ny app för Mac som låter dig spara textutdrag som expanderar när du skriver en genväg. Om du redan använder Smile Softwares underbara TextExpander-app låter detta förmodligen bekant för dig, och det borde den.

Nåväl, Rocket Typist är en fristående produkt, lagrar alla dina utdrag lokalt och har precis lagts till Tecnologar, vilket ger dig ännu mer värde för din Tecnologar-prenumeration. Vi tror att du kommer att älska den tid det sparar dig.

Varför du behöver Rocket Typist

Alla måste skriva saker, och de flesta av oss skriver mycket av samma saker om och om igen. Ditt namn, ditt telefonnummer, din adress, e-post, men det är bara att skrapa på ytan. Du kan spara utdrag av svar på frågor du ofta får, en rapportmall som du behöver kompilera varje vecka, kodavsnitt du använder ofta, ord du ständigt stavar fel eller något du kommer på att kopiera och klistra in mycket. .

Tänk på Rocket Typist som ett permanent urklipp och använd textexpansion i ditt dagliga arbetsflöde – spara ofta använd text och mallar för att öka din produktivitet.

Hur är det med säkerheten? Denna textexpanderare lagrar alla sina utdrag lokalt, så ingenting skickas till molnet. Det betyder att du kan använda den för att lagra känslig information som är svår att komma ihåg, som dina barns personnummer, men om du gör det bör du också hålla din Mac krypterad med FileVault och se till att använda ett säkert lösenord. (Om du använder en lösenordshanterare som 1Password är det ett ännu bättre ställe att lagra sådan säker information, eftersom säkerhet är lösenordshanterarens primära uppdrag.)

Fyra sätt att använda den här textexpansionsappen

Ställ in förkortningar

Rocket Typist hänger i din menyrad, och den är faktiskt ganska flexibel i hur du kan använda den.

Lagra utdrag för manuell åtkomst.

Du kan helt enkelt lagra textsnuttar i Rocket Typist’s Snippet Editor och komma åt dem manuellt genom att klicka på raketikonen i menyraden.

Där kan du hitta ditt utdrag och klicka på det för att kopiera det till ditt urklipp. Sedan kan du klistra in den var du vill.

Du kan också hitta kodavsnitt med Spotlight eller ställa in ett tangentkommando för att öppna menyradens meny i Inställningar.

Klistra in utdrag automatiskt.

Om du vill att de kopierade utdragen automatiskt ska klistras in i ditt dokument så snart de träffar urklippet, gå till Inställningar, klicka på fliken Automatisk inklistring och markera rutan för Aktivera automatisk inklistring. Ljud är valfritt.

Ställ in förkortningar.

Alternativet för att skriva genväg gör Rocket Typist oerhört användbart. Istället för att behöva hitta och välja ditt kodavsnitt manuellt kan du skapa en textexpansionsregel. Sedan är det bara att skriva in förkortningen så kommer utdraget upp automatiskt.

För att aktivera detta, gå till Inställningar, klicka på fliken Genvägar och markera rutan för Aktivera genvägar. När du har skrivit en förkortning måste du trycka på en tangent till för att den ska expandera till hela kodavsnittet, och du kan välja mellanslagstangenten, Tabb-tangenten eller Retur.

Med den här funktionen kan du automatiskt fylla i långa, ofta använda meningar med korta förkortningar eller kortkommandon.

Uteslut appar.

För dina förkortningar måste du välja en sträng som aldrig skulle förekomma naturligt i ett ord. Jag lägger gärna till ett X i slutet, så för att till exempel skriva min adress använder jag förkortningen addx.

Men om jag råkar råka skriva in det i en annan app (kanske när jag anger data eller spelar ett spel), låter Rocket Typist dig utesluta appar från dina genvägar i Inställningar > Genvägar.

Hur du gör dina textavsnitt smartare

Konfigurera smarta utdrag

Öppna utdragsredigeraren och när du skriver ett nytt utdrag kan du klicka på den lilla trollstavsknappen uppe till höger för att se fler alternativ. De låter dig ställa in mer komplexa utdrag som du kan använda som mallar för e-postsvar, rapporter och mer.

  1. Datum och tid. Du kan lägga till en platshållare för datum och tid och sedan formatera den exakt som du vill att den ska se ut. När du sedan expanderar det utdraget kommer det aktuella datumet och tiden att fyllas i precis som du vill ha det.

  2. Bokmärk text. Den kan också ha platshållartext, som du sedan blir ombedd att ersätta när du expanderar kodavsnittet. Du kan till exempel ställa in ett utdrag som ett svar på ett e-postmeddelande, hålla den inledande och avslutande chatten densamma och helt enkelt infoga anpassad text i brödtexten för att svara på personens faktiska fråga.

  3. Urklippsinnehåll. Kanske får du många mejl som kräver att du letar upp något. Du skulle förmodligen kopiera informationen och sedan klistra in den i ett svar, eller hur? Rocket Typist låter dig spara mallen för det svaret som ett utdrag och sedan använda alternativet Urklippsinnehåll för att automatiskt klistra in det som för närvarande finns på urklippet.

  4. Bilder Dina utdrag kan till och med innehålla bilder, så din e-postsignatur kan ha din företagslogotyp på sig, eller så kan du bara ha en ny bild på dina barn till hands att skicka till personer som frågar om dem. Dra bara bilderna till Snippet Editor.

Ge Rocket Typist en snurr och vi tror att du kommer att bli imponerad av hur mycket tid och ansträngning det kan spara dig.