Rocket Lab kommer att skapa raketer som kommer att distribuera satelliter var 20:e dag

0 Shares

Däremot har företaget Rocket Lab utvecklat en teknik som ska göra det möjligt att bygga raketer var 20:e dag som kan användas för rymduppdrag. Allt detta är möjligt tack vare en robot som fungerar konstant och som började fungera för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Rocket Lab kommer att skapa raketer som kommer att distribuera satelliter var 20:e dag

Utmärkt jobbat på kort tid

Det har varit många tester som denna robot har varit tvungen att genomgå för att säkerställa att den för närvarande fungerar i en mycket snabb produktionstakt och aldrig sett förut. Men för att få all denna byggprocess genomförd behöver roboten en enorm hel Plats för sig själv tills den är klar med tillverkningen av raketerna och de går vidare till nästa produktionsfas.

Det här företaget vinner in popularitet eftersom det nyligen undertecknade en avtal med NASA som gjorde att den kunde skicka två rymdskepp till Mars och på så sätt undersöka ytan på den röda planeten.

Detta företag syftar till att göra processen att sätta satelliter i omloppsbana i yttre rymden billigare , ett liknande mål som också följs av andra företag som Elon Musk eller Jeff Bezos. Faktum är att förra mars gjorde detta företag ett officiellt uttalande där det visade sitt framtida återanvändbara rymdfarkoster som kan ta människor till yttre rymden, som några av dess konkurrenter.

Raketerna som tillverkas av Rocket Lab har inte funktionen att transportera last, men det har de ta av satelliter så att de flyter medan de arbetar och samlar in mycket användbar information. Från vår planet kan du se alla satelliter som för närvarande är i omloppsbana .

Den kommer att skjuta upp satelliter, men den kommer att göra fler saker

Den har också två delar. Den ena är den viktigaste, den som ansvarar för driva satelliterna till vissa platser i rymden, varhelst företaget vill ha det. En annan av dess funktioner är också att undvika överflödigt rymdskräp i rymden.

Raket

Den har en höjd på nästan 18 meter och en totalvikt nära 13 000 kilo. Den är gjord av kol, ett mycket lätt material och dess huvudsakliga energikälla är ett bränsle som består av olika kemiska element. Detta får fartyget att driva sig själv genom upp till 10 motorer.

Därför, tack vare denna robot, kommer det att vara möjligt att skapa raketer på kortare tid som kommer att distribuera satelliter som kommer att hjälpa till att samla in mer data som kommer att vara intressant för framtiden.

0 Shares