Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Rocka ut med Queens första officiella mobilspel någonsin

Rocklegenderna firar sitt gyllene jubileum med lanseringen av free “Queen: Rock Tour”-spel.

Efter att ha flyttat tillbaka sin Europaturné till 2022 har rocklegenderna Queen utvecklat ett roligt Covid-säkert alternativ för sina konserter – Queen: Rock Tourdet första officiella mobilspelet någonsin som lanserats av bandet.

Queen: Rock Tour är en free “play-along rytm spel” liknande Gitarrhjälte. Spelare spelar med i riffen, trumsolon från 20 låtar från bandets bakkatalog genom att knacka på brickor till takterna. Föreställningar är på 10 av världens mest historiska konsertlokaler och helt anpassningsbara med ikoniska kostymer från Queens förflutna. Höga poäng låser upp exklusiva arkivbilder och trivia.

Spelet skapades i samarbete med Universal Music Group. Det är ett glädjefullt sätt för Queen att fira sitt gyllene jubileum, 50 år sedan bandets klassiska line-up fullbordades med basisten John Deacon.

Andrew Kronfeld, Executive Vice President of Marketing på Universal Music Group sa: “I dag är Queen globalt erkända som ett av de mest ikoniska och viktigaste banden i historien. Decennier efter deras första liveshower tillsammans och efter den enorma världsomspännande biljettframgången med Bohemian Rhapsody-biografin, fortsätter deras popularitet att växa för varje år.

Vi hoppas att lanseringen av Rock Tour kommer att introducera deras oefterhärmliga rockarv och katalog för en ny generation fans, genom denna unika nya spelupplevelse.”

Brian May sa under tiden enligt uppgift: “Var en Lockdown Rock Star! Ingen återvändo!!!” Gitarristens solo i Bohemian Rhapsody utsågs nyligen till det största genom tiderna. Mays svar var härligt elegant. Han är inte främmande för mobilappar och publicerar regelbundet gitarrhandledningar på Instagram.

De Queen: Rock Tour spelet finns att ladda ner från Apple App Store och Google Play.