Rick Astleys "Ska aldrig ge dig upp" går med i YouTubes miljard view -klubb

0 Shares

Den stora bilden: Rick Astleys “Never Gonna Give You Up” har gått med i den eftertraktade Billion View Club på YouTube. Det är ingen enkel bedrift med tanke på att i november förra året hade bara 16 videor överskridit en miljard visningar. Anmärkningsvärt nog har gaggen bara blivit mer populär under de senaste åren med ökningen av videosamtal som orsakats av pandemin.

Den första videon som fick mer än en miljard visningar var Psys “Gangnam Style” som gjorde det i december 2012. Det skulle dröja ytterligare två och ett halvt år innan ytterligare en video, Justin Biebers “Baby”, gick med i klubben.

“Never Gonna Give You Up” var debutsingeln på Astleys album från 1987, Whenever You Need Somebody och var populär under en kort period innan han gick in i dunkelheten. Sedan i mitten av 2000-talet föll låten tillbaka i popularitet tack vare en bete-och-växel-meme som härstammade från 4chan och blev känd som Rickrolling. Det har förblivit en del av popkulturen sedan dess.

Det är värt att förtydliga att videon i fråga (den med över en miljard visningar) laddades upp till Astleys officiella YouTube -kanal i slutet av 2009. Om du skulle sammanfatta alla andra instanser av videon på YouTube och någon annanstans, skulle summan inte tvekan vara mycket högre.

Lustigt nog har till och med mästaren själv blivit Rickrollad och erkände lika mycket under en intervju med Larry King och under en Reddit Ask Me Anything -session.

0 Shares