Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Revision av sociala medier i ett nötskal – hur gör man en?

Marknadsföring på sociala medier är ett gångbart alternativ för företag av alla storlekar. Om ditt varumärke använder sociala medier som en del av sin marknadsföringsstrategi måste du förstå hur du genomför en granskning av sociala medier.

Jag vet. Bara ordet “revision” låter skrämmande.

Men bli inte orolig. Med rätt plan och tydliga mål är det enklare och mer användbart än du tror.

En granskning av sociala medier gör mer än att ge dig en ögonblicksbild av vad som händer på dina sociala kanaler.

Det låter dig se saker från ett annat perspektiv och fatta datadrivna beslut som hjälper dig att förbättra din övergripande marknadsföringsstrategi.

Den här guiden kommer att förklara allt som finns att veta om att genomföra en revision av sociala medier och ge dig en tydlig struktur för att effektivisera din revisionsprocess.

En revision av sociala medier är det första steget för att förstå hur ditt företag bäst kan interagera med sina kunder på sociala nätverk.

Genom att göra en granskning kommer du att granska ditt företags övergripande sociala medieaktivitet och mätvärden för att bedöma tillväxten. Du kommer också att lära dig vilken typ av innehåll som är framgångsrikt för ditt företag.

Låt inte ordet “revision” skrämma bort dig. Att utföra en granskning av sociala medier kan innebära mycket kalkylblad och datautvinning, men med de rätta verktygen blir processen en bit av kakan.

Till exempel, genom att använda Socialinsider, är det enkelt att ta fram dina viktigaste mätvärden.

Naturligtvis vet vi att varje verksamhet är unik och har olika mål och prioriteringar.

Men den här guiden är en bra utgångspunkt för alla chefer för sociala medier som vill lyckas med sin nästa granskning av sociala medier (oavsett om de behöver ett annat tillvägagångssätt eller om det är deras första).

För att se till att du använder din närvaro i sociala medier på ett effektivt sätt, nedan har vi brutit ner steg-för-steg-processen för din granskning, som kan upprepas varje gång du vill analysera dina sociala kanaler.

  • Hitta alla dina sociala medieprofiler

Innan du påbörjar din granskning av sociala medier måste du först ha en tydlig bild av ditt varumärkes onlinenärvaro.

Vid första anblicken verkar detta vara världens enklaste uppgift, eller hur?

Men stanna upp och fundera ett tag.

Utöver gigantiska plattformar (som Facebook, Instagram, Twitter eller LinkedIn), som är enkla att upptäcka, har vissa mindre kända nätverk eller plattformar tappat i popularitet eller har precis börjat vara i allmänhetens ögon.

Har du skapat en Pinterest-sida för ett tag sedan av impuls?

Har du en YouTube-kanal med bara några få prenumeranter?

Eller har du precis startat ditt TikTok-konto och inte sett mycket potential i det?

Oavsett tillståndet för dina sociala medieprofiler måste du spela in och ta anteckningar om var och en av dem i ditt dokument.

Detta kommer att hjälpa dig att upptäcka tillväxtmöjligheter för de plattformar du har ignorerat eller besluta om nödvändigheten av att hålla en närvaro på dessa kanaler.

Att identifiera falska konton eller spammare kommer att ge en renare lista över sociala kanaler för att fokusera dina ansträngningar på sociala medier.

  • Se till att alla konton stämmer överens med ditt varumärke

Alla kan (och har förmodligen) en onlinenärvaro nuförtiden. Men alla är inte bra på det.

Låt oss dela upp det åt dig. Konsekvens är nyckeln.

Låt oss ta dem en i taget.

Alla sociala medieplattformar erbjuder massor av anpassningsalternativ nu för tiden för att få dem att se ut precis som du vill, så det är lätt att missa en plats.

Börja med att öppna de anpassade inställningarna från varje kanal för att säkerställa att du har markerat alla rutor, från bilder och texter till platser och webbplatser.

Nästa steg är att kontrollera att alla dina kanaler är konsekventa när det gäller annonsmaterial, kampanjer och kampanjer.

Dessa är huvudkomponenterna att leta efter:

  • Biografi och avsnittet “Om”.: sociala plattformar erbjuder begränsat utrymme för användare att fylla i, så se till att du får ut det mesta av det och konsekvent beskriva din produkt/tjänst.
  • Profil- och bannerbilder: använd samma profilbilder över hela linjen så att ditt varumärke är lätt att känna igen.
  • ULR och länkdestinationer: nämn din målsida (eller en viktig produktsida, blogginlägg eller pågående kampanj) i varje nätverk för att effektivisera din trafik.
  • Hashtags: använd de nyckelord du vill vara ansluten till som dina hashtags.

Ta en titt på hur vi håller konsistensen på Socialinsider, från Instagram…

Till Twitter…

Och LinkedIn…

Lägger du märke till ett mönster här?

  • Öppna ditt analysverktyg för sociala medier

Nu när du vet vilka sociala medieprofiler du vill granska, har ställt in alla detaljer i profilerna och säkerställt konsistens, är det dags att öppna det analysverktyg för sociala medier du väljer.

Du kan göra en grundläggande granskning av sociala medier med hjälp av inbyggda appar. Ändå rekommenderar vi att du överväger ett betalverktyg för sociala medier eftersom det kan påskynda processen att hämta dina mätvärden.

Med Socialinsider, till exempel, kan du mäta prestandan för dina sociala konton samtidigt och spåra alla meningsfulla mätvärden, som engagemang, räckvidd, visningar, följares tillväxt, inläggsutveckling, demografi och mycket mer.

På så sätt har du inte bara tillgång till massor av data och insikter, utan du kommer att ha all information centraliserad till ett enda nav.

Du kan till och med ladda ner presentationsklara rapporter med några få klick.

För varje socialt nätverk du vill granska, identifiera de tre bästa inläggen och lägg till deras länkar i ditt granskningsdokument för sociala medier.

Detta hjälper dig att förstå vad din publik är mest intresserad av att se och skräddarsy ditt innehåll efter deras behov.

Föredrar din publik videoinnehåll i kortformat?

Engagerar de sig med ditt Facebook-innehåll som de gör med Instagram?

Eller engagerar de sig mer i foton?

Glöm inte att göra anteckningar när du navigerar genom dina bästa inlägg och försöker leta efter mönster i din publiks beteende online.

Du kommer att förstå vad som fungerar bäst på varje kanal och testa dina teorier i din nästa granskning av sociala medier genom att spela in dina resultat. Med tiden kommer du att förfina din sociala mediestrategi och lära dig hur du vinner publikens hjärtan.

Som mätvärde för att avgöra dina bästa inlägg rekommenderar vi engagemang (kommentarer, gilla-markeringar, delningar etc.), men detta kanske inte är det bästa måttet att spåra för varje varumärke.

Visningar (eller visningar) eller räckvidd (det totala antalet personer som ser ditt innehåll) är också viktiga mätvärden att ta hänsyn till, men nyckeln är att avgöra vilket mätvärde som bäst passar dina mål.

Du kan komma åt Socialinsiders rapportmallar som utgångspunkt för din granskning av sociala medier.

👉 Ladda ner free excel mall

  • Utvärdera varje nätverks prestanda

Att avgöra vilka inlägg som presterar bäst ger dig en uppfattning om dina starkaste sidor på sociala medier. Men detta räcker inte om du vill göra en omfattande revision av sociala medier.

Även om det alltid är en bra utgångspunkt att titta på enskilda inlägg, måste du spela in din övergripande kanalprestanda för att få en tydlig överblick.

För all den här lektionen om topppresterande inlägg skulle vara förgäves om du inte vet vilken typ av prestanda du försöker uppnå.

Så om du inte har fastställt specifika mål och åtgärder för varje konto, är det nu den perfekta tiden att göra det.

Tänk på att alla dessa mål måste skräddarsys för varje plattform. Du kan inte använda samma kriterier för att utvärdera en profil som är avsedd att skapa engagemang i samhället till en som huvudsakligen används för trafikkonvertering.

När du har ställt in dina plattformsspecifika mål blir det enklare att upprätta nyckeltal att utvärdera för varje social kanal.

Vi har skapat guider om hur du använder analyser för varje plattform:

När du går djupare i din granskning av sociala medier är det viktigt att inte glömma vem du kan nå genom varje kanal.

Genom att granska demografisk data kommer du att förstå hur du vänder dig till din publik, justerar din röst och anpassar innehållet efter dina följares specifika krav.

Du kan göra detta genom att titta på följarnas demografi som kön, plats (land eller till och med stad) och utbildning.

Till exempel tenderar TikTok-publiken att vara mycket yngre än Facebooks publik, och LinkedIn-användare tenderar att ha högre inkomster.

Även om denna övergripande publikstatistik är en bra utgångspunkt, bör du ta en titt på demografin för dina specifika följare på varje socialt nätverk.

  • Bestäm vilka kanaler som är rätt för dig

Nu när du har samlat tillräckligt med information om dina sociala kanaler är det dags att fatta några strategiska beslut som hjälper dig att maximera dina marknadsföringsinsatser på sociala medier.

Börja det här steget genom att tänka på varje mål för varje plattform.

Försök att knyta dessa mål till resultatet för varje social mediekanal, tillsammans med målgruppen för varje plattform.

Kan du skapa en tydlig koppling mellan varje konto och din marknadsföringsstrategi för sociala medier?

Om ja, du gör ett bra jobb och din granskning av sociala medier är på rätt väg.

Om du inte ser ett samband kan du överväga att ta bort vissa kanaler som inte fungerar så bra för att fokusera din energi på de som ger bäst avkastning på investeringen.

Till exempel kanske du inte har startat en närvaro på TikTok än, men det fanns på din lista.

Nu är det den perfekta tiden att göra det eftersom att bli en tidig användare av nya plattformar kan hjälpa dig att positionera dig själv framför dina konkurrenter.

Alla marknadsförare på sociala medier vet att det alltid är en bra idé att hoppa på nya trender i sociala medier.

  • Spåra resultaten över tid

Revision av sociala medier är inte en engångsprocess. Det är viktigt att göra regelbundna granskningar på dina sociala kanaler för att hålla reda på dina resultat och leta efter eventuella förändringar i dina sociala mediers prestanda.

På så sätt kommer du att se vad som fungerade smidigt tidigare och vad som bombade, så att du vet var du ska fokusera din energi och resurser.

Oavsett om din senaste granskning av sociala medier behöver några uppdateringar eller om du aldrig har genomfört en, är det här den perfekta tiden att komma igång.

Låt inte processen skrämma bort dig. Det behöver inte vara fullt av suddig statistik, men inte bara baserat på gilla-markeringar och uppföljningar som egentligen inte berättar en historia om ditt varumärke.

Att utföra en kvartalsvis granskning av sociala medier är ett utmärkt sätt att hålla ett öga på dina kanaler och säkerställa att de genererar den bästa avkastningen på investeringen.

Men beroende på din verksamhetsstadium och dina sociala medier-mål, kanske du vill genomföra en revision oftare eller mindre ofta.

Oavsett vilken regelbundenhet du väljer, kom ihåg att det är obligatoriskt att ringa tillbaka för att jämföra ditt dagliga arbete med dina sociala medier-mål.

Slutgiltiga tankar

Om du vill förbättra dina sociala mediers prestanda måste du bemästra din data.

Att genomföra en granskning av sociala medier är tänkt att hjälpa dig att göra just det. Förhoppningsvis, efter att ha gått igenom den här guiden, är du redo att gräva i dina siffror.

Om du vill ha tillgång till alla dina sociala mediemått i ett nav och göra varje granskning av sociala medier enklare, testa våra Socialinsiders funktioner med en free rättegång.

Är du redo att göra en revision av sociala medier?