Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Reviewer’s Pixel Fold påstås ha dött på fyra dagar

Enligt Ars Technicas Ron Amadeo hade den hopfällbara Pixel Fold-enheten en kort livslängd på bara fyra dagar på grund av olika designbrister, som rapporterats av honom.

Trots minimal användning upplevde enheten problem som att de nedre pixlarna dör, vilket resulterade i en rad fullt upplysta pixlar längst ner på skärmen. Den vänstra halvan av skärmen reagerade inte på beröring och en vit gradient visades inom en timme.

Pixel Folds bortgång kan tillskrivas ett exponerat OLED-gap, vilket verkar vara ett vanligt fel även i andra enheter. Ron spekulerar i att något kan ha kommit in i luckan när skärmen stängdes, vilket ledde till en punktering i panelen.

Google har varnat användare för flexibla skärmars sårbarhet för sand, smulor och vassa föremål, och betonat behovet av att undvika kontakt med sådana material.

Ett annat problem är den ofullständiga täckningen av plastskiktet på OLED-panelen, vilket lämnar känsliga områden som är benägna att skadas. Det är osäkert om detta var avsiktligt eller ett förbiseende av Google, men det väcker ytterligare farhågor bland användare som har köpt dessa enheter.

Ron lyfter också fram problemet med nästan jämna ramar på Pixel Fold, vilket gör att de två sidorna av skärmen kan vidröras när enheten är stängd. Även det minsta skräp kan orsaka oåterkalleliga skador på skärmen.

Med tanke på det betydande designfelet föreslår Ron att du ska vara försiktig innan du investerar i en hopfällbar enhet. Formfaktorn har, trots flera iterationer, ännu inte nått en punkt av fullständig tillförlitlighet och säkerhet. Omfattningen av detta problem kommer att bli uppenbart under de kommande dagarna, eftersom Pixel Fold kommer att släppas i flera länder den här veckan.

Källa