Retargeting: Din vägledning

RetargetingFeatured

Har du någonsin handlat online och lagt något i din varukorg och sedan åkt utan att slutföra ditt köp? Sedan, några dagar senare, surfar du online och ser en annons på sidan av skärmen från det företaget som marknadsför föremålen du hade tänkt på?

Tja, det beror på att företaget använder retargeting-annonser för att försöka påminna dig om att komma tillbaka och slutföra köpet. Retargeting-annonser är ett bra sätt att locka besökare att komma ihåg ditt varumärke och vad de tittade på på din webbplats.

Vad är retargeting?

Det finns en viss diskrepans där ute kring skillnaden mellan remarketing och retargeting, men i sin kärna har de båda samma syfte: att få folk tillbaka till din webbplats med hjälp av information som du redan har samlat på dem. Du gör detta genom sociala medier, e-post eller display- och sökannonsnätverk.

Retargeting associeras vanligtvis med visnings- eller sökannonsnätverk och sociala medier, medan remarketing normalt associeras med e-post.

När du har lite information om vad en av dina potentiella kunder tittar på på din webbplats, kan du använda den informationen för att informera om hur du kommunicerar med dem när det gäller språk och erbjudanden.

“Du kan använda information som vilka sidor någon har besökt på din webbplats eller vilket innehåll de har laddat ner tidigare för att förstå de ämnen eller områden som intresserar dem och informera om vad de ska marknadsföra för dem”, säger Guido Bartolacci, chef för efterfrågegenerering för Ny ras.

Varför använda retargeting?

Den ideala konverteringsvägen i den digitala tidsåldern är att någon har engagerat sig i ditt varumärke efter att ha hittat dig på sina egna villkor och så småningom utbildar sig tillräckligt för att vilja köpa av dig.

“Som marknadsförare hoppas vi alltid på det perfekta scenariot med en prospekt där de hittar vårt varumärke via Google, de läser vårt innehåll, konverterar på en CTA och sedan går igenom tratten med hjälp av våra tillgångar och säljteammedlemmar tills de blir kund, säger Guido. “Men tyvärr sker den processen normalt inte så lätt och kräver vanligtvis mer än ett engagemang från ditt varumärke.”

Det är därför retargeting är en så effektiv taktik för att konvertera leads och föra tillbaka dem till din webbplats.

När någon besöker dina webbplatser och interagerar men sedan inte kommer tillbaka, beror det inte alltid på att de bestämt sig för att de inte är intresserade av ditt varumärke eller din produkt. Det kan bara vara så att de har glömt eller inte hittat nästa erbjudande eller innehåll som de behöver på sin resa mot framsteg.

“Vi har vårt mest populära innehåll inställt i sekvenser så att när någon laddar ner vår första guide om ett ämne som är ett innehåll på mer introduktionsnivå, får de automatiskt nästa innehåll om det ämnet i sin inkorg. några dagar senare, säger Guido.

Vi vet att den här e-postsekvensen, om de verkligen läser våra guider och checklistor, kommer att hjälpa dem att gå vidare genom vår tratt och tillgodose deras behov i varje ämne.

“Vilken strategi du än använder i en kanal kan tillämpas i en annan”, säger Guido. “Men du behöver bara se till att dina strategier inte överlappar varandra så att du inte överväldigar människor.”

Vi gör samma sak med Google Ads på inriktningssidan. Om någon laddar ner The Essential Guide to Demand Generation på vår webbplats kan vi lägga till dem till en publik inuti Google Analytics som sedan kommer att marknadsföra vår Video Guide to Demand Generation för dem, vilket är nästa logiska steg i deras process.

Hur fungerar retargeting?

Det finns många olika sätt du kan gå tillväga för att retargeta för ditt företag. De tre huvudsakliga kanalerna som du kan använda är sök och visning, sociala medier och e-postmarknadsföring. Vi använder alla tre på New Breed på olika sätt för att hjälpa till att föra tillbaka våra potentiella kunder till vår sida.

Retargeting-flödesschema

Sök och visning

Du kan använda Google Analytics för att skapa en publik med personer som har gjort vissa saker som besökt vissa sidor, besökt en serie sidor eller tillbringat en viss tid på din webbplats.

“Det enklaste måttet att använda är om användare har besökt en specifik sida”, säger Guido. “Så du kan skapa en publik med dessa personer och rikta in dem på nytt med både sök- och displaynätverk i de kanalerna med relevanta erbjudanden eller guider baserat på ämnet på sidan som de har besökt.”

E-post

Du kan bara maila personer vars information du har. Det betyder att du bara kan rikta in dig på personer som använder e-post om de har konverterat på din sida eller gett dig sin e-postadress på annat sätt.

Om du har någons e-post i din databas kan du använda en marknadsföringsautomatiseringsplattform för att ställa in arbetsflöden för att skicka nästa relevanta innehåll eller erbjudande till någon som har vidtagit vissa åtgärder på din webbplats.

Du kan också använda mätvärden utanför webbplatsvyerna för att göra detta.

“Om ditt säljteam erbjuder demos av din produkt och du har kontakter i din databas som har fått en demo, men inte har kommit vidare eller kommit tillbaka sedan den demon, kan du använda retargeting för att locka användaren att tänka på ditt varumärke igen och komma tillbaka för att ta nästa steg som att göra ett köp”, säger Guido.

Sociala media

Oavsett vilken social medieplattform du befinner dig på, finns det sätt att bygga upp publik inuti plattformen så att du kan rikta in dig på individer som har interagerat med ditt innehåll eller din webbplats.

Facebook har sin egen pixel som du behöver lägga till på din webbplats för att kunna göra retargeting på plattformen. När du har lagt till den pixeln på din webbplats kommer du att kunna bygga våra målgrupper baserat på interaktioner de har tagit med din webbplats för att rikta in dig på Facebook-användare med dina annonser.

“Förutom att vara inom plattformen är ominriktning i Googles söknätverk väldigt likt att göra det på sociala plattformar”, säger Guido.

Key Takeaway

Retargeting är ett utmärkt sätt att få potentiella kunder att hålla ditt varumärke och din produkt i fokus och när det görs bra kan det också vara ett bra sätt att öka konverteringarna.

Kom bara ihåg att du försöker ge människor en skräddarsydd upplevelse som är skräddarsydd för varje individ såväl som de ämnen och områden som de är intresserade av. Tilltänkta kunder är mest benägna att engagera sig i dina e-postmeddelanden och annonser när de verkligen är relevanta för deras behov och smärtpunkter i det ögonblicket.

Relaterade Artiklar

Back to top button