Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Retail X700 Pro Roundup

Introduktion

Det har gått månader på vägen sedan Radeon X700 lanserades, och fortfarande ingen X700 XT. Vid det här laget är det mycket troligt att den nya mellanklass X800-delen kommer att trycka bort den obefintliga X700 XT från kartan helt och hållet, men vi har andra idéer om vad ATI behöver göra med den. Om prestandan är lägre än den nyligen tillkännagivna X800-linjen har ATI en möjlighet att erbjuda en större variation av prispunkter. Det som skickas i volym nu är lillebror till X700 XT, X700 Pro.

ATI Radeon X700 Pro, klockad till 425 MHz i kärnan och kör 2ns GDDR3 vid 432 MHz (864 effektiv datahastighet), är ATI:s nuvarande $200 PCI Express-grafikdel.

Medan ATI för närvarande saknar en likvärdig AGP-del i mellanklassen, hör vi att de arbetar med ett bryggchip som borde vara klart någon gång nästa månad. Det är oklart vilka delar som kommer in på AGP-plattformen.

Idag kommer vi att ta en titt på fyra olika Radeon X700 Pro-leverantörer: ABIT, HIS, PowerColor och Sapphire. Vi kommer också att ta en snabb titt på X700 Pro vs. 6600GT, bara för att få allt i perspektiv innan vi börjar.

UPPDATERING: Kortet vi fick från HIS var tydligen ett tekniskt prov. Den slutliga versionen av detta kort har den termiska sensorn ombord. Fläktomkopplaren ingår inte heller i fraktprodukten utan är mjukvara som styrs via deras överklockningsprogram som X700 Pro IceQ kommer att levereras med.