Respiray, den individuella luftrenaren som fungerar med UV-strålar

0 Shares

Denna nya uppfinning är idealisk för platser där ett stort antal människor samlas, eftersom dess skyddande barriär perfekt skyddar alla som bär hjälm. När det gäller dess funktion är detta baserat på ett system där när luften kommer in, renas den och skickar den till ditt ansikte, vilket gör att du kan andas utan oro.

Alternativ till traditionella masker

Detta system assisteras av en fläkt som ger ett maximalt luftflöde på 55 liter per minut, vilket motsvarar fyra gånger mer än vad en människa normalt andas. Genom att sätta ihop alla dessa egenskaper blir detta Respiray-system en mycket effektiv och säker mekanism, som perfekt kan ersätta traditionella masker.

Luftrenare

Även om det är sant att sedan pandemin orsakad av covid-19 började, har masker dominerat över alla andra sätt att skydda dig mot viruset, skyddande barriärer har också använts flitigt både av personer som bär hjälm och av anläggningar för att undvika kontakten mellan personerna som är inne.

Användningen av ultraviolett teknik

Det som skiljer andra luftrenare från denna är att Respiray-systemet använder en 265 nanometer ultraviolett desinfektionsmodul, som tar bort upp till 99% av alla luftburna virus och bakterier, plus alla deras möjliga mutationer. Dessutom producerar inte denna luftrenare ozon, vilket gör den utan risk för människor.

Vad dessa strålar orsakar är skador på de olika mikrobernas DNA och RNA som hindrar dem från att föröka sig. Detta system har testats på olika universitet i Estland och Polen , uppnå 99% framgång i sina olika tester.Luftrenare

Dessutom, ultraviolett ljus har också andra användningsområden: till exempel för medicinska ändamål kan den användas för att bota hud- och dermatologiska patologier. De används också av många människor för att garva sin hud eller göra nagellack torrt vid manikyr. Inom jordbruket är det också användbart, eftersom det hjälper till att återskapa de förhållanden som solljus ger och hjälper tillväxten av olika växter i ogynnsamma klimat. Det tjänar till att göra vatten drickbart och renar det från alla typer av mikrober, bakterier eller virus som det kan innehålla.

0 Shares