Resident Evil 4 kommer exklusivt till VR för Oculus Quest 2 lagom till Halloween

0 Shares

Något att se fram emot: Lagom till Halloween har Capcom avslöjat en VR -version av Resident Evil 4. På måndagen sa utgivaren att den skulle lanseras den 21 oktober klockan 07.00 PDT, lagom till Halloween. Capcom listar ännu inget pris för spelet. Om det är lika läskigt som Resident Evil 7 är för PSVR kanske du vill fylla på din underklädslåda igen.

Armature Studio och Oculus Studios arbetade tillsammans på den exklusiva Oculus Quest 2 -porten som först tillkännagavs i april. Capcom satte ihop en speltrailer för att avslöja släppdatumet (nedan).

I Resident Evil 4 kliver spelare in i den amerikanska regeringens specialagent Leon Kennedys skor. VR -porten kommer att ha alla de uppslukande funktioner som man kan förvänta sig av ett virtual reality -spel. Spelare kan plocka upp föremål från miljön och växla mellan vapen genom att dra dem från olika hölster. Spelare kommer att manipulera pussel med sina virtuella händer snarare än kontrollknappar.

Eftersom Quest 2 är trådlöst kan spelet spelas medan du står utan att oroa dig för att dra din spelrigg från sin abborre. Naturligtvis kan de som lider av yrsel eller som är nya inom VR kanske spela sittande. För att hjälpa till med VR-relaterad yrsel kan spelarna välja mellan teleportation och rörelser i rumsskala.

Tidigare i år stämde fotografen och konstnären Judy Juracek Capom för sin påstådda användning av hennes arbete i Resident Evil 4 och andra Capcom -titlar. En av de lyftade delarna visas i RE4 -logotypen, som Capcom använde oförändrat fram till april i år. Juraceks stämning kom i juni, och i det senaste tillkännagivandet ändrade utgivaren logotypen för att ta bort splittringen i nummer fyra, som Juracek påstår sig äga. Även om det inte är ett erkännande av brott, kan det vara en indikator på att Capcom förbereder att lösa tvisten.

Resident Evil 4 VR lanseras den 21 oktober 2021 endast på Oculus Quest 2. Prissättningen ska fastställas. Du kan registrera dig för uppdateringar på Oculus webbplats.

0 Shares