Reparera videor på Windows – Bästa programmen

0 Shares

Att en fil är skadad eller korrupt är något som, även om vi inte kan kvalificera oss som ofta om det är något som kan hända. Bakom denna händelse kan det finnas flera anledningar, men vi kan åtminstone vara lugna över att det finns applikationer som är utformade för att reparera korrupta videoklipp.

Reparera videor på Windows - Bästa programmen

Huvudorsaker till att en video kan skadas

Vissa videoformat som AVI, MPG eller MKV kan vara särskilt utsatta för korruption och skador. Det finns många orsaker som kan leda till att en video skadas, de främsta är följande:

  • Plötslig avstängning av verktyget som vi spelar in en video med
  • Elektriskt fel som gör att videouppspelningen avbryts med våld.
  • Filinfektion av virus eller skadlig kod.
  • Operativsystemfel
  • Felaktig avstängning av systemet.
  • Använda en icke-professionell videokonverterare.
  • Ofullständig eller ändrad mediefilöverföring.
  • Dåliga sektorer i lagringsmediasektorer.

Utöver dessa skäl kan det också finnas andra mindre frekventa orsaker till korruption av videofiler. Alla kan försöka lösa det genom att använda ett lämpligt program.

Program för att reparera videor

När det gäller att hitta applikationer som hjälper oss att reparera videor hittar vi olika verktyg som hjälper oss med arbetet, oavsett om de är free eller betalas.

VLC mediaspelare, gör det också möjligt att reparera videor

Om den här applikationen är känd för något, är det för att vara en av de mest populära multimediaspelarna på marknaden, öppen källkod och helt free. Den kan spela alla typer av ljud- och videofiler, såväl som DVD, CD-ljud, VCD och olika överföringsprotokoll. Men trots att de är en utmärkt spelare är det många användare omedvetna om att det har också ett videoreparationsverktyg , som kan reparera korrupta eller trasiga filer.

VLC laddar upp videor

Och det är därför den här spelaren tillåter oss att reparera skadade filer som finns i AVI-format , för tillfället. För att göra detta behöver vi bara gå till avsnittet Verktyg och välja Inställningar från rullgardinsmenyn. Senare väljer vi Ingångar / Codecs. När vi rullar ner kommer vi att se alternativet för skadad eller ofullständig AVI-fil, där vi måste välja Reparera alltid. När detta är gjort sparar vi ändringarna och kan spela upp videon utan fel.

Vi kan ladda ner VLC för free från sin hemsida.


DivFix ++, reparera mer än en AVI-fil samtidigt

Det är en programvara speciellt utvecklad för videoreparation, speciellt om den är i AVI-format. Det är en helt free verktyg, som erbjuder bra prestanda när det gäller att reparera problematiska AVI-filer på grund av skador eller korruption, är kompatibelt med Windows, macOS och Linux. Dessutom kommer det att tillåta oss att förhandsgranska videorna i förväg för att se till att namnet på videofilen är detsamma som den riktiga videon.

Divfix++

Att använda DivFix ++ är ganska enkelt eftersom det bara kommer att vara nödvändigt att öppna videofilen som vi vill reparera från fliken Lägg till filer eller dra och släppa den på dess gränssnitt. Sedan väljer vi Starta index och senare på fliken Reparation för att påbörja reparationsprocessen. Vi hittar också fliken “Kontrollera efter fel” för att se en snabbvy av filen för att kontrollera om det finns felaktiga delar. När vi är klara kan vi spara filen på samma plats som originalet eller i en separat mapp.

För att börja använda DivFix ++, ladda bara ner det från den här länken . Den är portabel så du vill inte ha installation.


Remo Video Repair, som kan reparera 4K- och 8K-videor

Det är ett professionellt videoreparationsprogram som gör att vi kan lösa problemet med skadade eller trasiga filer med bara tre klick. Den är kompatibel med videoformat som DIVX, AVI, MP4 och MOV, bland annat. Det kommer att tillåta oss reparera 4K- och 8K-videor som vi har spelat in med vilken typ av kamera som helst, inklusive drönare, CCTV, etc., som är kompatibla med både macOS och Windows.

Remo Video Reparation

För att undvika problem med skadad fil, fungerar programvaran på skadad fil i skrivskyddat läge för att kunna reparera och generera spelbara videofiler. Det kommer bara att vara nödvändigt att lägga till filen som vi vill reparera, välj dess format och klicka på knappen “Reparera”. Den har också en möjlighet att förhandsgranska de reparerade filerna.

Det är möjligt att ladda ner en testversion av Remo Video Repair från utvecklarens webbplats. Dess pris är $99,97.


Stellar Video Repair, reparera videor samtidigt

Detta korrupta videoreparationsprogram stöder mer än 17 videoformat, inklusive MP4, MOV, AVI, MKV, bland andra. Den kan reparera filer i 4K, 8K, 360 grader och VR samtidigt. Det är till och med kapabelt att reparera mycket korrupta videor med hjälp av exempelfiler. Den är kompatibel med både Windows 10 och macOS Big Sur.

Stellar Repair för video

Det här verktyget låter dig felsöka problem relaterade till rörelse, grovhet, grön skärm, flimmer och andra vanliga videoproblem. Det kommer också att vara möjligt att förhandsgranska videorna innan du sparar dem. Programmet är free, men den har också möjlighet att skaffa en Premium-version som har ytterligare alternativ som möjligheten att återställa raderade foton och videor, samt reparera skadade eller förvrängda videor.

Om vi ​​vill prova Stellar Video Reparair för att reparera våra skadade videor kan vi ladda ner det härifrån.


Meteorite, specialist på att reparera MKV-filer

Med detta program kommer vi att kunna reparera korrupta filer som är i MKV-format. Applikationen ansvarar för att skanna filen efter fel och reparera den automatiskt, vilket gör den lämplig för alla typer av användare. Det har inte någon typ av kontroll eller alternativ, eftersom dess uppdrag inte går utöver att reparera skadade filer. Av denna anledning är det lätt att använda och från dess lilla fönster kan vi dra och släppa filerna så att programmet tar hand om allt utan att vi behöver göra något annat.

Meteorit

Dessutom är det ett helt portabelt verktyg, så det kräver ingen installation och kan köras från en extern lagringsenhet som en hårddisk eller en pendrive. Och allt helt free.

Vi kan ladda ner Meteorite från denna länk.


Få tillbaka mina videor, återställ information från DVD och CD

Denna programvara har utvecklats för att kunna reparera skadade videofiler, CD- och DVD-skivor. Det är kapabelt att automatiskt upptäcka filen och köra den bästa typen av återställning som finns tillgänglig för att extrahera innehållet för reparation. Det är också kapabelt att återställa information från media som är ganska skadade. Den kommer att ta hand om att utföra en skanning och kontrollera filens status när den fortskrider. Dessutom är den kompatibel med nästan alla typer av filer.

Få tillbaka mina videor

Även om det bör noteras att det förbrukar många resurser så det kanske inte är lämpligt för alla typer av datorer. Dessutom är den inte 100% pålitlig, men det kan vara intressant att prova då det är helt free. Som om det inte vore nog är det en bärbar applikation, så det kommer inte att vara nödvändigt att installera det för att använda det.

Vi kan ladda ner Get My Videos Back härifrån.


Wondershare Repairit, snabb reparation och kompatibel med många format

Om vi ​​har problem med korrupta videofiler som vi inte kan reproducera kan vi använda detta kraftfulla verktyg. Det är kapabelt att reparera videor i olika format som MOV, MP4, M4V, M2TS, MKV, FLV, AVI, MTS och 3GP. Det är ett fullt fungerande verktyg som garanterar oss en snabb reparation av våra videor som skadats under inspelning, överföring, redigering, konvertering eller bearbetning. Den har också möjlighet att förhandsgranska videofiler innan du sparar så att vi kan kontrollera resultatet.

Wondershare Repairit reparerar videor

Applikationen kan också reparera trasiga eller ospelbara videor som har spelats in från video tagna med kameror från så viktiga märken som Canon, Sony, Nikom, GoPro eller till och med från vår mobiltelefon. Den har en free testversion för att kunna testa produkten. Om vi ​​vill använda den permanent, kommer det att vara nödvändigt att förvärva dess licens som har ett pris på 29,95 euro (en månad), 39,95 euro (ett år) eller 49,95 euro (för livet).

Vi kan ladda ner Wondershare Repairit härifrån.


Yodot AVI Reparation, fixa skadade AVI-filfel

Det här programmet låter oss reparera alla typer av AVI-, XVID- och DivX-filer på både Windows och macOS. Det kommer att vara möjligt att fixa skadade AVI-filer som har skapats av DSLR, digitalkameror eller mobiltelefoner. Det kan också reparera skadade AVI-filer på en hårddisk, ett minneskort eller en USB-enhet. Allt kommer att vara möjligt från det enkla gränssnittet i bara 3 eller 4 steg. Naturligtvis kan vi förhandsgranska resultaten innan vi bekräftar restaureringen.

Yodot AVI reparation

Ansökan har en free testversion genom vilken vi kan utvärdera resultaten och kontrollera om den uppfyller våra behov. I händelse av att vi vill köpa din licens har den en kostnad på $69,95, och är kompatibel med alla versioner av Windows, från XP till Windows 10.

Prova Yodot AVI Repair genom att ladda ner den för free från denna länk.

0 Shares