Remote Play för iPhone och iPad stöder nu DualSense

0 Shares

Stöd för iOS 14.5 och PS5 DualSense

Fjärrspel för iPhone och iPad
Under iOS 14.5 betaversioner som vi redan lärt oss att Apples mobila enheter (iPhone och iPad) skulle få fullt stöd för de nya spelkontrollerna för nya konsoler som PlayStation 5 eller nya Xbox Series X och Series S.

När det gäller Sonys konsol är denna förbättring i DualSense-stöd skulle bli särskilt attraktivt i kombination med Remote Play-applikation på iOS- och iPadOS-enheter. För även om det också erbjuder kompatibilitet med Windows-datorer, Mac- och Android-terminaler, är det i iPhone och iPad där du kan dra fördel av detaljer som adaptiva triggers. Även om andra aspekter som den haptiska vibrationsmotorn eller ljudutgången inte fungerar fullt ut.

Dessa triggers tillåter en mycket mer exakt och givande kontroll i alla de spel som stöder dessa nya triggers som svarar enligt trycket som utövas på dem. Det räcker så klart inte att ha den senaste versionen av Remote Play eller en DualSense, det är också nödvändigt att ha en cari som har version 14.5 av iOS eller iPadOS.

På samma sätt, om du inte uppfyller systemkravet eller inte uppdaterar Sony-applikationen, kommer du inte att kunna njuta av DualSense och det enda alternativet att spela på distans kommer att fortsätta att vara att använda kontroller som PS4 DualShock 4.

Och som vi har förtydligat tidigare, nej, Android-användare har inte möjlighet att använda PS5-kontrollern på samma sätt när de använder samma applikation som också är tillgänglig för Google-plattformen.

Så här ansluter du PS5 DualSense till din iPhone eller iPad

DualSense PS5

Som vi redan har förklarat vid mer än ett tillfälle är att ansluta DualSense till en iPhone eller iPad en mycket enkel process som inte är långt ifrån vad vi redan visste hur man gör med kontroller som PS4 eller den tidigare Xbox One.

Denna process består i princip bara av att aktivera Bluetooth på iPhone eller iPad och sedan sätta Sony-kontrollern i ihopparningsläge (tryck och håll in centralknappen på PlayStation bredvid dela-knappen tills lysdioden på densamma börjar blinka). När du har det, gå till Bluetooth-inställningarna för iOS eller iPadOS och leta efter fjärrkontrollen. Tryck på den för att få den att paras och voila, du har allt att leka med.

Utöver detta ger version 14.5 av iOS och iPadOS också möjlighet att konfigurera knapparna, om du vill använda ett visst schema av någon anledning. Denna markering av Sonys fjärrkontrollknappar görs från Inställningar> Allmänt> Spelkontroll> Anpassning.

0 Shares