Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Reliance Jio vs Airtel vs Vi: 2GB/dag laddningar jämfört

Ämne: Reliance Jio vs Airtel vs Vi: 2GB/dag laddningar jämfört

Förbi är de dagar då några megabyte (MB) data räckte för att titta på en YouTube-video. Med tillkomsten av internet och vårt beroende av det ökar datakonsumtionen, särskilt efter att Reliance Jio kom in i Indien och erbjöd ett ton free data på daglig basis under de första månaderna. För att anpassa sig till de förändrade kraven från användarbasen i Indien har telekomoperatörer kommit långt från 2 GB per månad till 2 GB per dag, vilket sammanfattar 56 GB månatlig datatillgänglighet (med tanke på att teleföretag har ändrat sina laddningar från en månad till 28 dagar).

I Indien är tre av de största telekomoperatörerna Reliance Jio, Airtel och Vodafone Idea (Vi) efter att de senare slogs samman förra året. Med det sagt, är det dags att jämföra populära 2GB/dag-laddningar från dessa tre operatörer under 28 dagar, 54 dagar och 84 dagar för att ge dig en uppfattning om vilket telekomföretag som erbjuder det bästa värdet av pengarna för sina kunder.

Notera: För dem som är omedvetna (vilket är sällsynt), använder teleföretag 28 dagar istället för 30 dagar eftersom det är så de kan säkerställa en 13:e laddningscykel på ett år. Det innebär istället för 12 laddningar med en giltighet på en månad vardera, nu måste du göra 13 laddningar för att täcka samma årliga giltighet.

Jio vs Airtel vs Vi: 2GB/dag-plan med 28 dagars giltighet

Reliance Jio: Den har en plan på 2GB/dag i 28 dagar för 299/-. Det inkluderar 100 SMS per dag, obegränsade telefonsamtal som standard och tillgång till Jio Complimentary-appar som JioTV, JioCloud, etc. Naturligtvis finns det 2 GB data tillgängligt på daglig basis vilket innebär att du får 56 GB data per månad. med en ersättning på 2GB/dag.

Airtel: En av de äldsta telekomoperatörerna i Indien, Airtel har en 28-dagars 2GB/dag-plan till INR 319 som ger dig tillgång till obegränsade samtal, 100 SMS/dag och tillgång till bland annat Wynk Music och Hellotunes. Det finns en alternativ 2GB/dag 28-dagarsplan samt till 359/- där du kan få ytterligare tillgång till Xstream Mobile Pack och Amazon Prime Video Mobile Edition.

Vi: Efter att Vodafone slogs samman med Idea har Vi nu en månatlig laddning på 319/- i 31 dagar där du får 2GB/dag. Tydligen ger Vi dig 31 dagar istället för 28 dagar, vilket är bättre än att betala för en extra månatlig uppladdning i slutet av året. Det finns en laddning på INR 359/- tillgänglig med 28 dagars giltighet som ger tillgång till Amazon Prime Video Mobile och Xsteam Mobile Pack tillgängligt ombord.

Det säger sig självt, både Vi och Airtel erbjuder en kostnad per dag på 10,3/- för den månatliga laddningen medan Jio kostar dig 10,67/dag. Dessutom finns ett INR 499/–paket tillgängligt för de tre telekomoperatörerna där du får tillgång till ett Disney+ Hotstar-abonnemang i ett år.

Reliance Jio vs Airtel vs Vi: 2GB/dag laddningar jämfört

Jio vs Airtel vs Vi: 2GB/dag-plan med 56 dagars giltighet

Reliance Jio: Till att börja med har Reliance Jio en 56-dagars laddning på INR 533/- och INR 799/- som erbjuder 2GB/dag tillsammans med 100 SMS/dag, obegränsade telefonsamtal tillsammans med tillgång till Jios gratis appar. Om du väljer den dyra INR 799 uppladdningen får du också ett 1-års Disney+ Hotstar-abonnemang värt INR 499 free av kostnaden.

Airtel: Airtel-användare kan få tag på 2GB/dag data i 56 dagar för INR 549/- tillsammans med 100 SMS/dag. Du kommer också att få tillgång till både Prime Video Mobile och Xstream Mobile Pack i 56 dagar tillsammans med Wynk Music, Hellotunes och 24×7 Circle.

Vi: Om du är en Vi-användare har du alternativ mellan INR 533 och INR 539 planer där du får allt från obegränsade samtal i 56 dagar, 2 GB/dag och 100 SMS/dag bland annat. Skillnaden här är att Vi erbjuder Weekend data rollover tillsammans med free internet mellan 12.00 och 06.00 för dig som vill använda Vi:s starka 4G-nät nattetid.

Jio vs Airtel vs Vi: 2GB/dag-plan med 84 dagars giltighet

Reliance Jio: Om du går vidare till 84-dagarsladdningen (vilket i princip är tre månaders laddning), måste du betala INR 719/- på Reliance Jio för att få 100 SMS/dag, 2 GB/dag och obegränsade samtal inklusive roamingsamtal. Det finns en annan plan med 84 dagars giltighet, dvs. INR 1 066/- där du får en 1-års prenumeration på Disney+ Hotstar. Bortsett från det får du 5 GB extra data även om det senare kan vara tidsbegränsat.

Airtel: Airtel, å andra sidan, har en lite dyr laddning på INR 839 med en giltighet på 84 dagar. Här får du tillgång till 2GB/dag, 100 SMS/dag, obegränsade samtal, Airtel Xtream Mobile-paket, Disney+ Hotstar-prenumeration i tre månader, INR 100/- FASTag cashback och mer. Med dessa freebies på vägen är det verkligen ett imponerande val att göra om du är en Airtel-användare.

Vi: Går du vidare på Vi får du en Airtel-liknande INR 839 som har samma funktioner som INR 539-planen du läste i avsnittet om 56 dagars giltighet. Det finns obegränsade samtal, 100 SMS/dag, 2GB/dag, helgdataövergång, Vi-filmåtkomst, 2GB datasäkerhetskopiering, free internet från 12.00 till 06.00 och mycket mer.

Även om Reliance Jios 84-dagars 2GB/dag-laddning är billigare, kommer den inte med de gratiserbjudanden som både Airtel och Vi erbjuder medan du bara betalar lite mer.