Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Redmi K60 Extreme Edition är nästa best från Xiaomi

redmi-k60

Den kommande releasen av Xiaomi Redmi K60 Extreme Edition väcker betydande förväntan, som kommer att debutera nästa vecka i Kina tillsammans med Xiaomi Mix Fold 3, Smart Band 8 Pro och Xiaomi Pad 6 Max. Efter lanseringen i Kina förväntas enheten ta sig till Spanien under namnen Xiaomi 13T eller Xiaomi 13T Pro, vilket erbjuder ett imponerande minnesöverskott.

Letar du efter mer RAM på din smartphone än på din PC? Trenden med smartphones med 16 GB RAM håller snabbt på att bli normen på marknaden. Den kommande Xiaomi-telefonen tar dock saker till nästa nivå och följer i fotspåren av märken som Nubia, genom att utrusta sin enhet med häpnadsväckande 24 GB RAM och hela 1 TB lagringsutrymme.

Det som en gång bara var ett rykte har nu bekräftats genom en serie reklambilder som delas på Weibo av Xiaomis dotterbolag, Redmi. Dessa bilder ger en första titt på Redmi K60 Extreme Edition, och visar upp dess design och många av dess specifikationer.

redmi k60

Enheten är inställd på att ha Mediatek Dimensity 9200+ chipset, tillsammans med bekräftade 24 GB RAM och en maximal lagringskapacitet på 1 TB. Denna enorma minneskonfiguration är redo att rymma många bakgrundsapplikationer och ger gott om utrymme för att installera en uppsjö av innehåll på enheten.

Ytterligare bekräftade funktioner inkluderar en ansenlig 6,7-tums OLED-panel med en 1,5K-upplösning och en anmärkningsvärd uppdateringsfrekvens på 144 Hz, vilket höjer Redmi K60 till flaggskeppsprestandanivåer. För att ge sammanhang, förväntas den kommande iPhone 15 Pro erbjuda en 120 Hz-panel med lägre upplösning och betydligt mindre RAM, bara 8 GB i jämförelse.

Vad mer kommer mobilen att erbjuda?

När du väljer en ny telefon är det viktigt att tänka på mer än bara råkraft, vilket är anledningen till att Xiaomi fortsätter att betona andra viktiga komponenter som kameran och batteriet. Men för den här modellen verkar det inte bli något samarbete med Leica, eftersom det inte finns något varumärke från den kända kameratillverkaren på enheten. Från de medföljande bilderna verkar det som att den primära sensorn kommer att skryta med en imponerande 50-megapixelupplösning. Ändå antyder brännviddsintervallet på 15-24 mm motsvarande att det kanske inte finns ett teleobjektiv i kamerauppsättningen.

redmi k60

Noterbart har Xiaomi tagit ett betydande steg genom att introducera damm- och vattenbeständighet till Redmi K60 Extreme Edition, vilket markerar den första instansen av denna funktion inom Redmi-familjen. Tidigare hade IP68-resistens varit reserverad för Xiaomis dyrare flaggskeppsmodeller. Följaktligen kan detta nya erbjudande från det kinesiska varumärket sänkas ner i upp till 1,5 meter sötvatten under en maximal varaktighet på 30 minuter.

Även om avtäckningen är satt till den 14 augusti, förväntas modellens tillgänglighet i Spanien ske under senare delen av året, i linje med Xiaomis vanliga tidpunkt för att introducera dessa modeller på den spanska marknaden. Det är troligt att detta kommer att manifesteras som den kommande Xiaomi 13T Pro, planerad att släppas i vårt land vid årets slut, även om officiell bekräftelse fortfarande väntar.