Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Redigeringsguide för WhatsApp-meddelanden: Hur man redigerar WhatsApp-meddelanden på Android- och iOS-enheter

Ämne: Redigeringsguide för WhatsApp-meddelanden: Hur man redigerar WhatsApp-meddelanden på Android- och iOS-enheter

WhatsApp har nyligen introducerat en av sina mest efterlängtade funktioner: möjligheten att redigera meddelanden. Användare kan nu ändra sina skickade meddelanden på WhatsApp, vilket ger större flexibilitet och bekvämlighet. Tillkännagivandet gjordes av Metas vd Mark Zuckerberg i ett Facebook-inlägg, vilket skapade spänning bland WhatsApp-användare över hela världen.

Här är en steg-för-steg-guide för hur du redigerar ett skickat meddelande på WhatsApp:

 1. Tidsgräns för redigering: WhatsApp tillåter användare att redigera sina meddelanden inom 15 minuter efter att de skickats. Efter detta tidsfönster kommer redigering inte längre att vara möjlig.
 2. Redigera ett skickat meddelande: För att redigera ett skickat meddelande, följ dessa steg:
  • Tryck och håll ned meddelandet du vill redigera.
  • En meny kommer att visas med olika alternativ, inklusive alternativet “Redigera”.
  • Klicka på alternativet “Redigera” för att göra ändringar i meddelandet.
 3. Indikation på redigerade meddelanden: När ett meddelande har redigerats kommer det att visa en “redigerad” tagg eller etikett bredvid tidsstämpeln. Detta säkerställer transparens och meddelar mottagarna att meddelandet har ändrats.
 4. Lack of Correction/Redigeringshistorik: Det är viktigt att notera att WhatsApp inte registrerar tidigare versioner av redigerade meddelanden. Andra användare kommer bara att se det slutliga redigerade meddelandet, utan någon insyn i det ursprungliga innehållet eller efterföljande ändringar.
 5. Ersätter radering och korrigeringar: Denna nya redigeringsfunktion eliminerar behovet av att radera ett meddelande helt eller skicka ett separat korrigeringsmeddelande. Det effektiviserar processen genom att tillåta användare att göra nödvändiga justeringar direkt i det ursprungliga meddelandet.
 6. Funktionens tillgänglighet: Meta har bekräftat att funktionen för redigering av meddelanden för närvarande rullas ut till WhatsApp-användare. Den kommer gradvis att bli tillgänglig för alla användare under de närmaste veckorna. Håll din WhatsApp-app uppdaterad för att säkerställa att du har tillgång till den här funktionen.

Med möjligheten att redigera skickade meddelanden på WhatsApp har användare nu större kontroll över sin kommunikation, vilket gör det möjligt för dem att korrigera fel eller uppdatera information bekvämt. Omfamna den här funktionen för att förbättra din meddelandeupplevelse på WhatsApp.