Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Reddit Talk är en klubbhuskonkurrent för liveljudchattar inom subreddits

Reddit tillkännagavs i går och ansluter sig till listan över teknikföretag som har byggt in Clubhouse-liknande sociala ljudfunktioner i sin plattform.

Reddit Talk tillkännagavs officiellt av den sociala sajten igår i r/modnews. För närvarande bygger Reddit på texttrådar, bilder, videor, chattar och liveströmmar för att ha konversationer. Liveljud verkar vara nästa steg för Reddit.

Moderatorer av subreddits ser ut och fungerar väldigt likt Clubhouse och kan vara värd för liveljudkonversationer, så att communitymedlemmar kan chatta med varandra i realtid. Reddit håller måttet hårt inför lanseringen av Talk. Under tidiga tester säger Reddit att endast en communitys moderatorer kommer att kunna starta ett föredrag, men de kan bjuda in betrodda talare att vara värd för ett föredrag. När den är live kan vilken redditor som helst på iOS och Android gå med i rummet för att lyssna och reagera med emojis. Lyssnarna kan räcka upp handen för värden att bjuda in dem att tala.

Bildkredit: Reddit

Värdar kan bjuda in, stänga av och ta bort högtalare eller användare från ett föredrag helt, vilket hindrar dem från att gå med igen.

Bildkredit: Reddit

Efter tester kommer Reddit att samarbeta med moderatorer för att låta andra betrodda communitymedlemmar vara värd för samtal. Reddit testar också sätt för värdar att anpassa utseendet och känslan av samtal för varje gemenskap, med anpassning av emojis och bakgrundsfärger. Redditors kommer att kunna ändra sin avatars utseende för att passa samtalet.

Videokredit: Reddit

Att lansera en klubbhusliknande funktion inom Reddit är sannolikt ett smart drag, som ger nytt liv till vanliga diskussionstrådar som AMA och Q&S. Moderatorer som är intresserade av att testa funktionen kan registrera sig på väntelistan här. Se hela inlägget från Reddit och kommentarer från communityn här.

I går presenterade Facebook också sina nya sociala ljudupplevelser för att konkurrera med Clubhouse. Förra månaden tillkännagav Spotify liknande planer.