Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Recension av Nolah Bamboo Madrass Pad

Nolah Bamboo Madrass Pad är designad för att ge ett lätt, silkeslent lager av skydd över din madrass. Den är gjord av bambutyg och fyllning, vilket gör bäddmadrassen hypoallergen – för att hålla dig allergen-free medan du sover. Den andas också och är fukttransporterande, så att du förblir sval och torr. Toppen är silkeslen och mjuk vid beröring. Det är inte en skrymmande övermadrass, så den passar din madrass enkelt och säkert och ser bra ut under dina lakan till skillnad från vissa klumpiga bäddmadrasser.

Vi anser att Nolah Bamboo Madrass Pad är en av de bästa madrasserna. Förväxla det dock inte med ett av de bästa madrassskydden – eftersom bäddmadrasser och madrassskydd är olika typer av produkter med olika funktioner. Förväxla det inte heller med en av de bästa bäddmadrasserna. Faktum är att du kanske vill lära dig skillnaden mellan en bäddmadrass och en bäddmadrass, för att vara säker på att du köper rätt sängkläder för dina behov.

Nolah Bamboo Madrass Pad Recension i korthet

Nolah Bamboo Madrass Pad ger ett tunt lager av plyschstöd och separation mellan din madrass och lakan. Den är gjord av bambufibrer som är hypoallergena, samt har antibakteriella egenskaper. Och eftersom dynan är gjord av bambu i motsats till syntetisk fyllning, är den också andningsbar och temperaturreglerande för att hålla dig sval när du sover.

Nolah Bamboo Madrass Pad täcker din madrass som ett påslakan. Detta hjälper till att hålla dammkvalster borta och gör att dynan ger full täckning för att hålla din madrass free från damm och smuts. Lakandesignen säkerställer också att dynan inte glider runt som bäddmadrasser som bara sitter ovanpå madrassen.

Den kan tvättas i maskin i kallt vatten och du kan antingen torktumla den på medelvärme eller hänga den på tork.

Kom dock ihåg att Nolah Bamboo Madrass pad varken är vattentät eller vattentät, så om du letar efter dessa egenskaper är detta inte rätt produkt för dig. Dessutom ger den ett tunt lager av stöd, så det är inte det bästa valet för någon som vill ha mer av en kuddupplevelse. Nolah Bamboo Madrass Pad är också ett dyrare val – även om den för närvarande säljs för halva priset.

Nolah Bamboo Madrass Pad recension: pris och erbjudanden

Detta är den enda bäddmadrass som Nolah tillverkar (även om företaget också tillverkar en övermadrass, vattentät madrassskydd och ett madrassskydd i bambu).

När det gäller bäddmadrasser är Nolah Bamboo Madrass Pad i den högre delen av spektrumet och anses vara ett lyxval, även om du kanske kan spara med rabattkoder för Nolah Madtress. När Nolah Bamboo Madrass Pad inte är till försäljning är den jämförbar med Saatva Organic Madrass Pad, som också lägger till ett mjukt lager av komfort och skydd, är monterad, andas och kan tvättas i maskin. Men Saatva är gjord av organisk bomull istället för bambu, så du måste bestämma vilket material som är att föredra.

De Coop Home Goods Madrassskydd är bara $47 för en queen size. Förutom att den andas och är monterad kan den även tvättas i maskin. Till skillnad från vissa madrassskydd är det också mjukt och låter inte squishy. Och med tanke på att det är ett billigare alternativ ger Coop Home Goods Madrass Protector en ytterligare fördel: den är 100 % vattentät. Men eftersom det är ett madrassskydd istället för en bäddmadrass, saknar den den silkeslena känslan och plyschigheten hos Nolah Bamboo Madrass Pad.

Nolah Bamboo Madrass Pad recension: design och material

  • Andas
  • Plysch
  • Hypoallergen

Både yttertyget och den dämpande fyllningen på Nolah Bamboo Madrass Pad är gjorda av 100 % viskos från bambu. Detta material är det som gör bäddmadrassen bekväm och ger den en så mjuk och smidig känsla. Och det är också det som gör bäddmadrassen andningsbar och ger antibakteriella egenskaper. Eftersom designen även är fuktavledande och temperaturreglerande ger den kyla under natten. Madrassdynan är också allergivänlig, så den motstår allergener, och den uppfyller både FSC- och Oeko-Tex-certifieringar för att vara free av gifter.

Eftersom Nolah Bamboo Madrass Pad sveper runt madrassen som ett påslakan, stannar den på plats, istället för att glida runt som några madrasser som bara sitter ovanpå madrassen. Dynan passar även madrasser upp till 15” tjocka.

Madrassdynan har också en silkeslen topp och i kombination med plyschfyllningen skapar den precis tillräckligt med massa för att ge en plyschfyllning utan att vara skrymmande. Detta gör att lakanen sitter bättre och ser snyggare ut. Om du föredrar mer bulk eller en tjockare bäddmadrass, kanske du verkligen vill ha en bäddmadrass som kan ge betydande dämpning.

Nolah Bamboo Madrass Pad recension: prestanda

  • Madrassdynan rör sig inte
  • Den andas och håller inte värmen
  • Att den är maskintvättbar gör den lätt att tvätta

Uppstart

5 av 5 stjärnor

Om presentation är allt, får Nolah Bamboo Madrass Pad lätt 5 stjärnor. Den kom i en välpackad låda. När vi öppnade lådan var vi glada att upptäcka att dynan var omgiven av ovaxat och obestruket brunt kraftpapper – som är ett 100 % återvunnet material som andas och förhindrar fuktkondensering.

Undertill låg Nolah Bamboo Madrass Pad i en Nolahs signatur, marinblå tygväska, som har handtag i läder (eller veganskt läder). Väskan är prydd med Nolahs slogan, “Jag skulle hellre sova”, och har Nolahs “N” under. “N”-förkortningen finns också på andra sidan av väskan. Vi gillar att den återanvändbara väskan är bekväm för att transportera bäddmadrassen – och kan till och med användas som en vanlig väska för att bära andra typer av föremål.

Efter att ha öppnat tygpåsen låg det ett lager plast som täckte bäddmadrassen. Vi är stora fans av ytterligare täckning för sängkläder, så vi var glada över att se att företaget tar sänghygien på så stort allvar.

Det var lätt att ta ut bäddmadrassen ur plastpåsen. Efter att ha vikat ut den och lagt underlägget på madrassen var det också lätt att faktiskt sätta den på plats. Det finns främre/bottenetiketter, så du behöver inte oroa dig för att placera den på längden och sedan upptäcka att du har fel orientering.

Vi upplevde inte någon av de konstiga avgasande lukterna som du kan hitta med vissa madrassprodukter.

Passform och komfort

5 av 5 stjärnor

Nolah Bamboo Madrass Pad passar som ett påslakan. Som ett resultat stannar den på madrassen likaväl som ett påslakan. Detta betyder att den inte gled runt eller ur sin plats som en bäddmadrass som bara placerades ovanpå madrassen. Vadderingen är precis tillräckligt tjock för att göra dig akut medveten om att det finns ett extra lager av material på sängen. Vår testare sov på den utan överdrag första natten och den silkeslena känslan var som att sova på ett riktigt bekvämt satinlakan.

Visserligen, efter att ha lagt percallakan ovanpå bäddmadrassen kände vår testare inte riktigt silkeslen längre. Dock fortsatte madrassen att ge ett mjukt lager av komfort till testarens medelfasta Saatva-madrass.

Temperaturreglering var också tydlig, även med lakanen ovanpå bäddmadrassen. Vår testare brukar sova varmt, och man skulle kunna tro att en silkeslen bäddmadrass skulle öka värmen. Madrassdynan höll dock inte värmen alls, tack vare det andningsbara bambutyget och fyllningen. Vår testare kunde förbli sval och bekväm natt efter natt i över två veckor.

Skydd och rengöring

4 av 5 stjärnor

Nolah Bamboo Madrass Pad gjorde ett utmärkt jobb med att skydda vår testares madrass från slitage – och eftersom hon har en relativt ny och mycket dyr madrass var detta en viktig egenskap. Eftersom den passar runt madrassen som ett påslakan ger bäddmadrassen en komplett barriär mot dammkvalster etc. Detta är dock inte en vattentät eller vattentät bäddmadrass. Om du gillar att dricka i sängen, har inkontinensproblem eller om barnen tenderar att sova i din säng, kanske du vill ha något med vattentäta eller vattentäta egenskaper för att skydda mot vätskor.

Nolah Bamboo Madrass Pad är superlätt att rengöra. Det lossnar från madrassen precis som ett påslakan och kan sedan slängas i tvättmaskinen. Den ska tvättas i varmt vatten och sedan antingen torkas i maskin eller så kan den lufttorkas. Vår testare valde att torktumla. Det tvättades och torkade väl, och det fanns ingen pilling eller klumpar efteråt.

Nolah Bamboo Madrass Pad recension: användarrecensioner

Nolah Bamboo Madrass Pad är endast tillgänglig på Nolahs webbplats. Den har ett kundbetyg på 4,6 av 5 stjärnor. Vi kunde dock inte klicka på de individuella recensionerna för just denna produkt (vissa Nolah-produkter hade individuella recensioner och andra inte).

Ska du köpa Nolah Bamboo Madrass Pad?

Nolah Bamboo Madrass Pad är ett bra alternativ för dem som vill ha skydd mot damm och smuts, tillsammans med ett tunt, silkeslent överdrag. Bambumaterialet är hypoallergent, vilket gör det till ett bra val för personer som lider av allergier. Det är också antibakteriellt, vilket är bra för alla. Dessutom gör den temperaturreglerande funktionen den idealisk för personer som sover varmt på natten, eftersom den transporterar bort fukt.

Eftersom bäddmadrassen sveper runt madrassen som ett påslakan ger den fullt skydd och är lätt att ta bort och slänga in i maskinen för att tvätta. Nolah Bamboo Madrass Pad har också en 120-nätters provperiod och 10 års garanti.

Dock har bäddmadrassen sina begränsningar. Den är varken vattentät eller vattentät som de flesta madrassöverdrag, och om den funktionen är viktig för dig är detta inte det perfekta valet.

Om du vill ha ett tjockare och fluffigare val kanske du verkligen skulle vilja ha en övermadrass istället, som Tempur-Pedic TEMPUR-Adapt Madrass Topper ($319/Rea $191). Den är 3 tum tjock och är mjuk som ett moln, samtidigt som den ger stöd. Övermadrassen är också helt inkapslad i ett överdrag som kan tas av och maskintvättas i kallt vatten och antingen torkas på en sval miljö eller lufttorkas.

Å andra sidan, om du vill ha ett madrassskydd som är vattentätt, överväg det Coop Home Goods Madrassskydd, vilket är endast $47 för en queen size. Förutom att den andas och är monterad kan den även tvättas i maskin. Till skillnad från vissa madrassskydd är det också mjukt och låter inte squishy. Men tänk på att eftersom det är ett skydd istället för en dyna, saknar den den silkeslena känslan och plyschen från Nolah Bamboo Madrass Pad.

Dagens bästa erbjudanden för Nolah Bamboo Madrass Pad

Nolah Bamboo Madrass Pad: Prisjämförelse