Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Recension av Hot Tools Pro Signature Digital Straightener

En minuts recension

Hot Tools är en relativt nykomling på hårvårdsmarknaden och lanserades först i USA för cirka 30 år sedan, innan de nådde Storbritannien och Europa i mitten av 2021. Ursprungligen riktade sig till salonger, precis som GHD, varumärket har sedan dess expanderat till konsumentmarknaden för att erbjuda en rad hårvårdsapparater inklusive hårtorkar, plattång och Dyson Airwrap-alternativ.

Hot Tools Pro Signature Digital Straightener, som är känd som Hot Tools Titanium 1 tum Digital Salon Flat Iron i USA (denna modell har inte guldbelagda plattor), har 2,5 cm / 1-tums titanplattor. Till skillnad från keramiska plattor som använder infraröd teknik för att värma hårstrån inifrån och ut, värmer titanplattor håret från utsidan och in. Så även om denna plattång är lättare och mer prisvärd än stylers med keramiska plattor, gör den håret mer sårbart för värme skada. För att skydda sig mot detta är användningen av en värmeskyddsspray ett måste med denna modell.

Enligt Hot Tools förstärker guldbeläggningen plattångens estetik. Hårstylern kommer också med “pulsteknologi”, som Hot Tools hävdar säkerställer att temperaturen på plattorna hålls under hela stylingen, för att uppnå konsekventa resultat.

Vid test fann vi att plattången gled lätt genom håret och var tillräckligt lätt för att göra det lätt att manipulera oavsett om du rätade ut eller lockar håret. Den här modellen saknar dock några av de funktioner som finns på andra enheter på marknaden, såsom ett lås för att hålla ihop tallrikarna för enkel förvaring. Men med tanke på det relativt överkomliga priset på £59,99 / $80, tycker vi att Pro Signature Digital Straightener är värt att överväga, särskilt om din budget är knapp.

  • Listpris: £59,99 / $80

Hot Tools Pro Signature Digital Straightener, eller Hot Tools Titanium 1 tum Digital Salon Flat Iron i USA, ger dig tillbaka £59,99 / $80. Den är tillgänglig från Hot Tools direkt eller från online-återförsäljare inklusive Amazon. För närvarande är den inte till försäljning i Australien.

Hot Tools erbjuder också en förstklassig plattång i titan, känd som Black Gold Evolve, som har en elegant design, en längre kabel på 3 m / 9,8 fot och kommer med två plattbredder att välja på. Den kostade £165 / $131,99 / AU$209.

Design

  • Titan guldbelagda plattor
  • Kan värma upp till 230ºC / 455ºF
  • Saknar lås för tallrikar

Hot Tools Pro Signature Digital Straightener smälter samman en lila gummerad kropp med svarta accenter. Åtminstone med den brittiska modellen hittar du en guldbeläggning på de 2,5 cm / 1 tum breda och 8 cm / 3,14 tum långa titanplattorna. Hot Tools säger att användningen av titanplattor gör plattången lättare och mer prisvärd än modeller med keramiska plattor. Med måtten 2,75 x 10,6 x 1,96 tum / 7 x 27 x 5 cm (hxbxd) och väger 400g / 0,88lb, är detta en av de mer kompakta nätdrivna plattångarna vi har testat.

Hot Tools Pro Signature Digital Straightener erbjuder 14 olika temperaturinställningar, från 100ºC / 212ºF till 230ºC / 445ºF, som kan justeras med knapparna på stylerns vänstra sida, under strömknappen. Skärmen på 2,3 cm / 0,9 tum visar den valda temperaturen och lyser blått under uppvärmningen och växlar till grönt när temperaturen har uppnåtts. Denna plattång saknar dock ett lås för att hålla ihop plattorna när enheten ska förvaras.

Den nätdrivna Pro Signature Digital Straightener har en 2m / 6.6ft kabel, som är kortare än de flesta hårplattångar på marknaden. Kompatibel med både 110 och 240V, kan plattången även användas var som helst i världen, och den stängs även av automatiskt efter 120 minuters påslag.

Prestanda

  • Snabb att värma upp
  • Ett pass var tillräckligt för att jämna ut håret
  • Temperaturen måste återställas varje gång

Hot Tools Pro Signature Digital Straightener var ett nöje att använda. Inte nog med att enheten värmdes upp snabbt – mellan 10 sekunder och 31 sekunder, beroende på vald temperatur – vi fann också att den faktiska temperaturen på plattorna matchade värmen vi hade valt när vi kontrollerade med en temperatursond.

Lätt jämfört med andra plattångare vi har testat, fann vi att Hot Tools-stylern gled genom håret relativt smidigt, både under uträtning och curling. Dessutom gjorde den gummerade finishen verkligen att vrida plattången för att locka håret mer hanterbart.

Den rundade spetsen på stylern betyder att vi kunde klämma fast plattorna extremt nära hårets rötter, och vi fann att ett pass i taget var tillräckligt för att jämna ut eventuella veck ur fint hår.

Temperaturen på Hot Tools Pro Signature Digital Straightener visas på LCD-skärmen. Vi kände dock att den enfärgade gröna färgen den lyste till när den önskade temperaturen hade uppnåtts gav plattången en mindre än premiumkänsla. Detta gällde den blinkande blå displayen när stylern har stängts av men inte tagits ur eluttaget också. Vi blev också besvikna när vi upptäckte att det inte fanns någon hörbar notis för att uppmärksamma dig på att plattången har nått temperatur.

Vi hade föredragit att plattången förvarade den temperatur vid vilken de senast användes, precis som Revlon Pro Collection Salon Straight Copper Smooth Extra Long Styler. Det skulle innebära att användaren inte skulle ha behövt återställa den varje gång. Det faktum att plattången kan användas i alla länder i världen som ett resultat av stödet med dubbla spänningar är dock en fin touch.

Köp den om…

Köp den inte om…

Första granskning: januari 2022

Hot Tools Pro Signature Digital Plattång: Prisjämförelse