Recension av Corsair Gaming K95 RGB Platinum Mekaniskt tangentbord

0 Shares

Corsair är en av de första och största aktörerna på marknaden för mekaniska tangentbord. Deras exklusiva avtal med Cherry, den mest välrenommerade tillverkaren av mekaniska nyckelbrytare, gjorde att Corsair kunde överträffa sina konkurrenter något. Till exempel höll Corsair exklusiva för Cherry MX RGB-switchar i ett år, vilket gjorde K70 RGB till ett av de mest populära speltangentborden i toppskiktet 2015, och höll även exklusiva för Cherry MX Speed-switchar i ett år, vilket gjorde att K70 RGB RAPIDFIRE det enda tangentbordet som hade dem installerade 2016.

Man kan lätt märka att Corsair har använt samma två kärntangentbordsdesigner, K70 och K95, i flera år, bara ändrat switcharna och/eller lagt till funktioner som inbyggt minne och programmerbarhet. Den tenkeyless K65 är också baserad på samma design som K70, saknar bara knappsatsen och ljudvolymhjulet, och är endast tillgänglig via Best Buy. Corsair släppte nya designs, som plasten STRAFE 2015, men upphörde aldrig med att uppgradera K70 och K95, som fortfarande är företagets huvudfokus.

I år har Corsair något lite annorlunda i beredskap för oss. Namnet på deras nya tangentbord är Corsair Gaming K95 RGB Platinum, och har Cherry MX RGB Speed ​​mekaniska omkopplare som K70 RGB RAPIDFIRE gjorde. När Corsair först nämnde tangentbordets namn för oss antog vi felaktigt att det inte skulle vara något annat än den klassiska K95 med Cherry MX RGB Speed ​​installerad. Trots namnet delar K95 RGB Platinum inte samma kärndesign som de tidigare K95-modellerna, utan försöker istället överbrygga klyftan mellan den klassiska K70 och den överextenderade K95.

Förpackning och paket

Corsair levererar K95 RGB Platinum i en mycket robust brun kartong täckt av en tunn, glansig yttre förpackning. Konstverket är mörkt med gula accenter och estetiskt fokuserat på en bild av själva tangentbordet, med samma tema som resten av Corsairs kringutrustning.

Tillsammans med tangentbordet levererar företaget ett par grundläggande snabbstarts- och garantibroschyrer, en uppsättning extra knappsatser och en knappavdragare i plast. De extra tio knapparna är gråa och har konturformade, strukturerade toppytor som är tänkta att hjälpa till med taktil återkoppling när du spelar. Den första uppsättningen är för FPS-spelare och den andra för MOBA-spelare. Båda uppsättningarna är konturerade och strukturerade på motsvarande sätt. Två knappsatser, W och D, finns i båda uppsättningarna men har olika konturer som ett resultat.

K95 RGB Platinum kommer med ett handledsstöd i full storlek som inte liknar något annat handledsstöd som vi har sett tidigare. Handledsstödet är en plastram som fästs på tangentbordet, med en avtagbar kontaktyta. Ytan på handledsstödet är gjord av en tunn stålplåt som är helt täckt med ett mjukt gummiliknande material. Magneter inuti plastramen gör att stålytan lätt kan fästas och tas bort på några sekunder.

Varför Corsair gjorde ytan avtagbar är enkel, och enkel rengöring är inte den främsta anledningen. Ytan på handledsstödet är tvåsidig, där ena sidan är slät och mycket mjuk, medan den andra är strukturerad och med god friktion. Detta gör att varje användare kan välja mellan grepp och komfort, eller växla mellan de två på bara ett par sekunder.

0 Shares