Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Recension av Corsair Gaming K70 RGB RAPIDFIRE mekaniskt tangentbord

Som med alla marknader som går igenom en långvarig period av betydande tillväxt, börjar marknaden för mekaniska tangentbord att bli kraftigt mättad. Det finns redan dussintals företag som erbjuder bokstavligen hundratals mekaniska tangentbord, som täcker nästan alla former och storlekar i processen. Designers försöker förnya och differentiera, vilket leder till funktioner som RGB-belysning och modulära nyckelbrytare, men detta blir oerhört svårt eftersom antalet företag och produkter fortsätter att öka, särskilt eftersom det bara finns ett litet antal mekaniska nyckelbrytare att bygga. tangentbord runt.

Därför försöker flera företag nu förnya sig kring själva designen av de mekaniska nyckelbrytarna, och vi börjar se nya switchdesigner som kommer i produktion under 2016. De första nya designerna kom från kinesiska/taiwanesiska tillverkare, men den höga efterfrågan har gjort att de äldre och större spelarna inte heller skulle stå sysslolösa.

En av de första och största aktörerna på marknaden för mekaniska tangentbord är Corsair. De kom långsamt in på marknaden med bara ett enda tangentbord, men det blev en så stor framgång för företaget att de snart grundade Corsair Gaming, ett systerföretag fokuserat på marknadsföring och försäljning av spelrelaterad kringutrustning. Corsairs stora framgång tillskrivs i hög grad deras exklusiva avtal med Cherry, den mest välrenommerade tillverkaren av mekaniska nyckelbrytare. Till exempel hade de en exklusiv för Cherry MX RGB-switchar under ett år, vilket gjorde K70 RGB till ett av de mest populära speltangentborden i toppklass förra året.

Idag tittar vi på K70 RGB RAPIDFIRE, tangentbordet som kommer från en annan exklusiv affär som Corsair har gjort med Cherrys nya mekaniska nyckelbrytare, “RAPIDFIRE”. Det är en switch designad speciellt för spel genom att kombinera lätt aktiveringskraft och högre aktiveringshastighet. På pappret låter det intressant, och idag kommer vi att testa dess design för att se om det finns någon faktisk förbättring jämfört med Cherrys “klassiska” design.

Förpackning och paket

Vi fick ett tidigt produktionsprov av tangentbordet så Corsair hade inte sin yttre förpackning klar än. Det kommer med all säkerhet att vara mörkt med gula accenter, estetiskt fokuserat på en bild av själva tangentbordet, som alla andra tangentbordsförpackningar de producerar sedan 2014. Kartongförpackningen är mycket stark och ger mer än tillräckligt skydd till tangentbordet under transport.

Inuti lådan hittade vi ett par grundläggande snabbstarts- och garantibroschyrer, en uppsättning extra nyckelkapslar och ett handledsstöd i full storlek. Handledsstödet har en coronabehandlad yta som ger en mjuk, skön gummiliknande känsla. De extra tio knapparna har konturformade, strukturerade toppytor, vilket underlättar taktil feedback när du spelar. Den första uppsättningen är tänkt att vara för FPS-spelare och den andra för MOBA-spelare. Båda uppsättningarna är konturerade och strukturerade. Två knappsatser, W och D, finns i båda uppsättningarna men har olika konturer som ett resultat.