ReCAPTCHA-fel: Hur man undviker detta problem när du surfar

0 Shares

Vad är reCAPTCHA

Vid många tillfällen när man går in på en webbsida visas ett meddelande till verifiera att vi är en riktig användare och inte en bot. Detta gör att en korrekt tjänst kan erbjudas, utan att kompromissa med själva webbplatsen eller någon annan användare.

ReCAPTCHA-fel

I grund och botten är detta vad reCAPTCHA gör. Det är en tjänst som tillhör Google, free, som verifierar att inlägget på en sida eller plattform utförs av en människa och inte en bot. Det tjänar till att hjälpa dessa webbplatser att undvika inträde av olika automatiserade verktyg som till och med kan leda till skicka skräppost och hot .

Användningen av användarna är mycket enkel. Internetanvändaren går in på en sida och en ruta dyker upp där han måste markera att han inte är en bot och därmed verifiera att han är människa. Det liknar andra alternativ som vi kan se där du måste markera en serie siffror, bilder etc. Men i det här fallet är processen snabbare och enklare.

Men det finns tillfällen då ett fel dyker upp och reCAPTCHA fungerar inte i Chrome eller någon webbläsare. Ett meddelande visas som indikerar att verifieringen har misslyckats. Detta kommer att hindra oss från att öppna en webbplats eller logga in.

Varför fungerar inte reCAPTCHA i webbläsaren

Det är viktigt att känna till huvudorsakerna till att reCAPTCHA kraschar i webbläsaren. Det finns ingen specifik anledning utan en rad möjligheter att ta hänsyn till och senare kunna lösa det för att navigera rätt.

Vi surfar med en VPN eller proxy

Ha en VPN eller bläddra igenom en ombud är mycket vanligt. Vi har många tjänster av denna typ till vårt förfogande. De tillåter oss att undvika eventuella geografiska blockeringar som kan finnas, samt bevara personlig information om vi ansluter från ett offentligt nätverk.

Detta kan dock vara anledningen till att reCAPTCHA inte fungerar i webbläsaren. Det kan skapa konflikter med nätverket och inte tillåta oss att verifiera att vi verkligen är en legitim användare och inte en bot.

Webbläsaren är inaktuell

Det här felet uppstår i webbläsaren, så en av orsakerna som också kan motivera detta problem är att det inte är uppdaterat. Har utdaterad programvara kan vara källan till många fel när du ansluter till nätverket och använder våra enheter.

Skadlig programvara på systemet

Naturligtvis kan det också hända att vi har någon form av skadlig programvara. Speciellt kan det vara en del adware i webbläsaren, även om det kan vara en trojan, virus eller något annat hot mot systemet .

Vi vet redan att hackare använder många strategier för att utsätta våra datorer för risker. Många attacker kan påverka webbläsarens funktion och leda till fel som det vi beskriver i den här artikeln.

Vi är anslutna från en misstänkt IP

Det är en mycket vanlig orsak i dessa fall. Webbplatsen tolkar att vi är uppkopplade från en misstänkt IP och tror att vi kan vara en bot. Det kan hända om vi surfar på ett offentligt Wi-Fi till exempel, där det finns många användare inne. Även vid åtkomst till nätverket från ett VPN.

Vad du ska göra för att felsöka reCAPTCHA

Vi har sett vad som är huvudorsakerna till att reCAPTCHA-felet visas i webbläsaren. Nu ska vi förklara några problem att ta hänsyn till för att förhindra att detta blir ett problem och för att kunna navigera normalt.

Håll utrustningen säker

Naturligtvis en av de viktigaste frågorna att undvika fel på reCAPTCHA och andra liknande som kan dyka upp i webbläsaren är att alltid hålla datorn säker. För detta kan vi använda oss av många verktyg, som är tillgängliga för alla typer av operativsystem.

Vi kan använda ett antivirus, även en brandvägg och även tillägg för webbläsaren. Allt detta kommer att hjälpa oss att undvika intrång av skadlig programvara som kan påverka oss. Vi måste upprätthålla säkerheten på alla nivåer och på så sätt minska problemen.

Uppdatera system och webbläsare

En punkt som vi inte får glömma är att hålla både systemet och webbläsaren korrekt uppdaterade. Vid många tillfällen dyker det upp sårbarheter och misslyckanden som kan orsaka dessa typer av fel, förutom att de fungerar som en inkörsport för hackare.

Det betyder att vi alltid måste ha alla patchar och uppdateringar som finns tillgängliga. Men framför allt måste du ta hänsyn till vikten av att ha den senaste versionen av webbläsaren, för att förhindra att den blir föråldrad och genererar den här typen av fel.

Kontrollera VPN- och proxyanvändning

Om vi ​​ska navigera genom en VPN eller proxy och vi märker att det kan generera problem av den här typen bör vi kontrollera användningen. Vi kan titta på konfigurationen, se om det kan vara en fel från servern vi är anslutna från och försöker i slutändan använda en annan tjänst.

Starta om IP:n

I Windows kan vi enkelt återställa IP:n från kommandoraden. För att göra detta måste vi gå till Start, komma åt kommandotolken i administratörsläge och köra ipconfig / förnya . Detta kan hjälpa till att åtgärda detta fel, om det skulle vara orsaken.

Reiniciar la IP

Starta om routern

Vi har sett att det kan vara problem med vår IP också. Men själva routern kan hantera förfrågningarna fel. Därför är ett viktigt tips att starta om enheten och se om det löser felet. Nu måste du göra det rätt. Vi måste stänga av routern och låta den vara så i minst 30 sekunder innan vi slår på den igen.

Därför är det här några av huvudproblemen som vi måste ta hänsyn till för att undvika reCAPTCHA-problemet i webbläsaren. Vi har sett huvudorsakerna till att dessa typer av misslyckanden dyker upp, samt några grundläggande tips för att lösa dem.

0 Shares