Realme-telefoner: Skapa dina egna mönster för alltid på skärmen

0 Shares

Realme-telefoner: Skapa dina egna mönster

Våra mobiltelefoner har utvecklats mycket under de senaste åren, för att alltid erbjuda oss de bästa och mest användbara funktionerna i vardagen. En av de mest intressanta är den som låter oss se information på skärmen på vår telefon 24 timmar om dygnet, tack vare Alltid på lägen och AMOLED-skärmar, som den på din Riktiga jag .

Att ha information 24 timmar om dygnet på vår mobilskärm är ganska användbart om vi tar hänsyn till hur mycket information och aviseringar våra terminaler genererar per dag. Det är en metod som också låter oss spara energi, eftersom den undviker att gå direkt in på hemskärmen. Ett läge som i fallet med Realme-mobiler är mer komplett än i många av sina motståndares telefoner, som du kommer att se nedan.

Varför behöver vi ett alltid på-läge?

Dessa lägen har funnits i våra telefoner i flera år, och i de allra flesta fall hittar vi dem i terminaler som har AMOLED-skärmar eller liknande, helt enkelt för att de med denna teknik erbjuder möjligheten att visa information på skärmen utan att ladda ur batteriet innan väder. AMOLED-tekniken i sig är det som underlättar denna energibesparing, dess natur. Och det är att dessa skärmar för att representera den svarta färgen bara behöver hålla pixlarna borta. På en LCD-skärm är panelen däremot alltid bakgrundsbelyst, även när svart visas.

Realme pantalla alltid på

Detta är fallet, om vi kontinuerligt vill visa ett meddelande på vår telefon på en LCD-skärm, bör den vara fullt upplyst 24 timmar om dygnet, med åtföljande energikostnader som detta skulle medföra. Därför är Always On-lägena, som de är designade, till 99 % exklusiva för mobiler med OLED- eller AMOLED-skärmar. Därför, när en Realme-mobil visar en klocka , den digitala tiden eller aviseringsikonerna och batterinivån i 24 timmar, den slår faktiskt bara på en del av skärmen, och under hela dagen märker vi praktiskt taget ingen skillnad i batteriförbrukningen jämfört med att inte ha en av dessa aktiva lägen.

rike 8

Och vart vi går, Realme UI 2.0 låter oss inte bara välja en anledning att dekorera skärmen på vår telefon när skärmen är avstängd eller låst, utan låter oss nu också redigera efter eget tycke, och till och med skapa våra egna mönster till den alltid påslagna skärmen på vår Realme-telefon. Och det är att nivån av anpassning som det kinesiska lagret erbjuder oss i denna aspekt är en av de rikaste som vi kan hitta i en telefon av något märke. Om vi ​​i den första versionen av lagret hade möjlighet att välja mellan en mängd fördefinierade mönster, eller att anpassa meddelandet även med ett anpassat färgmönster, i det här fallet inkluderar lagret nu i sin nya version också sin egen mönsterredigerare, vilket gör det möjligt för oss att skapa nya och personliga bilder efter vår smak 24 timmar om dygnet, utan avbrott.

Anpassade mönster

Detta är nyckelfunktionen som gör att vi kan ha ett annat sätt att konfigurera Always On-skärmen på vår Realme. I det här fallet, i varumärkets mobiler, kallas denna funktion för ” Alltid på skärmen ” och i dess konfiguration har vi otaliga sätt att applicera på det, med målet att upplevelsen alltid ska vara så personlig som möjligt. Vi kan lägga till ett personligt textmeddelande, bara text i ett förutbestämt format, kombinera text och bild, till och med en personlig bild, lägga till en analog klocka eller en digital till exempel.

Realme pantalla alltid på

Som du kan se är anpassningsmöjligheterna många, men utöver dessa har vi anpassade mönster. Dessa har en serie förutbestämda mönster, som vi kan välja bland de nio som finns redo att väljas ut, eller så kan vi skapa våra egna. Det bästa av allt är att det här verktyget tillåter oss att skapa ett unikt mönster, som vi inte kommer att kunna se på en annan liknande mobil, eftersom vi kommer att generera dem på fri hand, som om det vore en illustration, på ett sådant sätt att skärmen som alltid är aktiv på din mobil kommer Realme att visas ett mönster anpassat efter vår smak alltid.

Hur aktiveras och genereras dessa mönster?

Tja, det är ganska enkelt, eftersom Riktiga jag har designat ett verktyg som erbjuder enkel aktivering hela tiden. Den aktiveras på samma sätt som alla andra skärmlägen som alltid är på, med skillnaden att den har en egen redigerare. Vi måste göra följande;

  • Öppna dina Realme-inställningar
  • Ange “Hemskärm, Låst skärm och alltid-på-skärm”
  • Väl inne, scrolla ner till “Alltid aktiv skärm och tryck”
  • Svep på skärmen tills du kommer till “Anpassade mönster”
  • Istället för att klicka på ett av dessa mönster, klicka på “+”-tecknet

Realme pantalla alltid på

När vi har klickat kommer vi helt in i mönsterredigeraren. Här är skillnaden den det är vi som formar mönstret enligt vår smak, så som vi sa, det normala är att vi inte kommer att hitta ett annat liknande mönster när som helst. Tja, för att skapa mönstret måste vi föra fingrarna över skärmen, över toppen, för att skapa den form vi letar efter med dess drag. Vi kommer att helt och hållet kunna anpassa utseendet på detta mönster, inte bara i dess form utan också i dess färger. För i botten har vi upp till 17 olika färggradienter att välja mellan. Och om detta inte räcker för oss kan vi också skapa vår egen färggradient, genom att klicka på ikonen nere till höger.

Realme pantalla alltid på

Ikonerna längst ner på skärmen tillåter oss å ena sidan att lägga till andra frihandslag, samt att välja andra förutbestämda slag mestadels i form av en stjärna. Om vi ​​inte vill underhålla oss själva för mycket kan vi be vår Realme att göra det skapa ett slumpmässigt mönster , genom att klicka på tärningsikonen som vi ser på vänster sida. Man måste komma ihåg att mönstren är uppdelade i fjärdedelar, som återspeglar de former som vi skapar med varandra, symmetriskt, så även om mönstret kan skapas på fri hand, kommer det alltid att utgöras av vår skapelse som återspeglas i var och en av dess fyra delar.

Realme pantalla alltid på

Ge det den sista touchen

När mönstret är klart måste vi klicka på knappen “Nästa” för att ge det sista handen. I grund och botten är det en skärm där vi kommer att kunna konfigurera alltid-på-skärmläget . Här ser vi en förhandsvisning av detta läge, som visar oss hur telefonskärmen kommer att se ut när vi väl har konfigurerat dessa parametrar. Faktum är att i den övre delen ser vi en animering av mönstret, av hur det ser ut. Om vi ​​klickar på området där aviseringarna och tiden förhandsgranskas, kommer det nya mönstret att visas på helskärm, eftersom det kommer att synas när skärmen är låst.

Realme pantalla alltid på

Längst ner på den här menyn kan vi välja färg på texten, som återigen består av gradienter och även några dekorfärger, att kunna välja mellan 17 färgtoner och gradienter. Under detta avsnitt kan vi välja typ av klocka som kommer att dyka upp, oavsett om det är digitalt eller analog , i det senare fallet kommer händerna att vara i linje med mitten av mönstret. Och slutligen kan vi också välja vad som visas när skärmen är avstängd med detta läge igång, om datum, återstående batterinivå eller aviseringarna . Genom att klicka på dem kan vi välja om vi vill visa de tre alternativen samtidigt, eller vart och ett av dem individuellt. Nu ska vi bara ansöka så att det här mönstret blir standard på vår telefon.

0 Shares