Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Realme Quicksilver kommer att bli den första Snapdragon 778G 5G-smarttelefonen av märket

Ämne: Realme Quicksilver kommer att bli den första Snapdragon 778G 5G-smarttelefonen av märket

För ett par dagar sedan tillkännagav Qualcomm sin nya Snapdragon 778G 5G-kretsuppsättning och det verkar som att Realme verkligen är sugen på nya 700-seriens chipset. Inom några timmar efter Qualcomm-meddelandet har Realme avslöjat sina planer på att lansera en Snapdragon 778G-telefon. Tydligen har den fått kodnamnet “QuickSilver” internt.

Läs även: Poco M3 Pro 5G ser en specifiering i viktiga områden förutom batteriet

Även om Realme har klargjort sin avsikt, förblev den fåordig om produktdetaljen. Bortsett från närvaron av Snapdragon 778G-kretsuppsättningen, är resten av specifikationerna för Realme Quicksilver fortfarande okända.

Varför Snapdragon 778G SoC?

Qualcomm 778-chipset är baserat på en 6nm nodprocess som använder Kryo 670-kärnor. Detta resulterar i 40 procents prestandaförbättring, 40 procents GPU-förbättring och bättre energieffektivitet än sin föregångare.

“Detta är en milstolpe både för Realme och våra användare. Realme arbetar för att vara en demokratiserare av nästa generations 5G-teknik och låser upp potentialen hos 5G för att leverera spännande nya upplevelser för konsumenter globalt. Realme har arbetat nära Qualcomm på en mängd framgångsrika produkter, tidigare i år var Realme GT en av de första enheterna utrustade med SDM888 och vi är återigen stolta över att vara bland de första varumärkena som kommer med smartphones utrustade med Qualcomm Snapdragon 778 5G-chipset . Chipsetet kommer att förbättra prestandan för smartphones och kommer att ge avancerade spelmöjligheter”, säger Madhav Sheth, VD för Realme Indien och Europa.