Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Realme Pad X-recension: En subtil binge viewing-flik med 5G för 20 000 INR

Ämne: Realme Pad X-recension: En subtil binge viewing-flik med 5G för 20 000 INR

Realme Pad X recensionssammanfattning:

Redaktörens betyg: 3,5/5

Design

Visa

Prestanda

Batteri

Kamera

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

Fördelar

  • Matt finish undviker fingeravtrycksfläckar
  • Rent användargränssnitt och bra användarupplevelse
  • Kraftfulla fyrhögtalare
  • 5G-support ombord

Nackdelar

  • Ingen fingeravtrycksläsare
  • Uppdateringshastigheten är begränsad till 60 Hz
  • Det finns inget 3,5 mm hörlursuttag

Den indiska tablettmarknaden växer snabbt och rapporterade nyligen en tillväxt på 68 % på årsbasis. En av de fem bästa OEM-tillverkare för surfplattor i Indien är Realme. Den kinesiska tillverkaren gick in på tabletsfären förra året med Realme Pad och när vi klarar halvvägsmärket för i år har ännu en surfplatta tillkännagivits i Indien. Det är en 5G-driven Realme Pad X som påstår sig erbjuda en enorm skärm med en lysande processor under huven.

Realme Pad X ser söt ut på pappret men övergår dess fantastiska specifikationer till en allomfattande surfplattaupplevelse? Tja, vi fick tag på 5G Realme Pad X för testning i mer än en vecka och vi kan svara på i stort sett alla dina frågor. Läs hela Realme Pad X 5G-recensionen här för att veta mer om fliken och vad den ger till bordet.

Prissättning och tillgänglighet

När det kommer till prisnivån får Realme Pad X en tagg på INR 19 999/- för sin 4GB+64GB WiFi-endast variant. Realme Pad X 5G LTE med 4GB+64GB med en prislapp på INR 25,999/- medan 6GB+128GB får en prislapp på INR 27,999/-.

Realme Pad X recension: Design

Realme drar sig inte för att experimentera med design. Realme Pad X ser härligt minimalistisk ut i sin design. Tillsammans med en plastbaksida och en matt design ombord ser Pad X premium ut. Att ha en matt baksida gör att den undslipper klorna av fingeravtryck som lätt kan spola hela bakpanelen från ände till ände.

Realme Pad X recension - design

Fliken är lite tung på 499 gram för Wi-Fi-versionen medan LTE-versionen är på 506 gram vilket gör den lite tyngre än Realme Pad. Att hålla fliken är inget problem, men om du tänker hålla den med bara en hand och länge bör du verkligen tänka om. Men hallå, det är med alla typer av flikar som vanligtvis är på den tyngre sidan jämfört med smartphones.

Går vi vidare har vi en större skärm ombord på framsidan med anständigt stora ramar. Den främre kameran sitter på höger sida vilket gör det lättare för videosamtal med mera i liggande läge. Du kommer att fingra på mikrofonen och volymreglagen till höger; microSD och SIM-kort till vänster; du hittar två högtalargaller och en USB-C-port i botten medan toppen får en mikrofon, och två högtalargaller, och en strömknapp. Det är ungefär det när det gäller bihangen på sidorna.

Realme Pad X recension: Display

Nu när vi vet mer om Realme Pad X-design, låt oss ta en titt på skärmen och hur den fungerar i verkliga situationer.

Realme har valt en 10,95-tums LCD WUXGA+ som ger en upplösning på 2000×1200 pixlar. Uppenbarligen har Realme försökt att begränsa det med en 60Hz uppdateringsfrekvens som för närvarande är mycket lägre än vad andra OEM-tillverkare gör. Till exempel har Xiaomi Pad 5 en uppdateringsfrekvens på 120Hz så det finns en viss skillnad som du kan mäta.

Realme Pad X Review -skärm

På tal om displayen, färgerna är livfulla och dyker upp vilket gör den till en fantastisk maskin för mediekonsumtion. Med den upplösningen kommer Realme Pad X närmare en 2K-panel vilket är fantastiskt. Det kommer dock med 1080p-strömningsstöd för de flesta appar som YouTube. På Netflix får du streamingstöd i FHD-upplösning tack vare Widevine L1-stödet.

Efter att ha testat fliken inomhus och utomhus har jag funnit att betraktningsvinklarna är i nivå med premiumsurfplattor. Realme Tab X erbjuder 450 nits toppljusstyrka så vissa kan ha svårt att se innehåll i direkt sol med tanke på ljusstyrkan. När du jämför LCD med en AMOLED-panel kan vi bekräfta att den förra inte kommer att kunna jämföras när det gäller perfekta svarta och kraftfulla färger.

Hur som helst, Realme Pad X-skärmen är fortfarande bra när den ses inomhus. Storleken gör det mycket lättare att blanda innehåll medan stereohögtalarstödet tar det till en annan nivå.

Realme Pad X recension: Prestanda

Specifikationsmässigt är Realme Pad X utrustad med en Snapdragon 695 5G octa-core SoC klockad till en 2,2GHz frekvens. Den har ett tri-klusterarrangemang med Adreno 619 som grafikprocessor, 64/128GB lagring och 4/6GB RAM. Det handlar om specifikationerna, låt oss nu se hur fliken klarar sig i verkliga förhållanden.

Realme har uppgraderat chipsetet under huven jämfört med Realme Pad. Med det sagt är den nya styrkretsen ombord en Snapdragon 695 som är en mellannivå SoC som Realme har anpassat för att tackla vardagens arbetsbelastning med relativ lätthet. Det är en budgetlösning som kan rendera streaming, surfa på webben, ringa och andra uppgifter utan att svettas. Faktum är att den klarar mycket mer än så med tanke på prislappen ombord.

Realme Pad X kommer med 4 GB och 6 GB LPDDR4X RAM-varianter som du kan välja. Den har 5 GB virtuellt RAM-minne som använder inbyggt lagringsutrymme för att utöka RAM-minnet. Vi gick vidare och testade fliken på olika benchmarkingpoäng – 691 poäng och 2009 poäng på single-core och multi-core tester på Geekbench medan den fick 397870 poäng på AnTuTu.

Jag spelade några spel för att testa dess förmåga att klara av den enorma arbetsbelastningen på en Adreno 619 GPU. Även om fliken tar vanliga spel som Candy Crush eller Subway Surfers utan krångel, kan den ta AAA-titlar som Asphalt 9 och Call of Duty: Mobile med bra grafik men med en aning av stamning efter en tid. Men eftersom jag är en förespråkare för prestanda, skulle jag säga att den lyckas bryta igenom prestandan som den ursprungliga Realme Pad förde till bordet med sin Helio G80 SoC.

Realme Pad X recension: Programvara

Realme Pad X körs på ett Android 11-drivet Realme UI 3.0 som är förfinat. Jag märkte inga fel under testet. Du kan hylla dess delad skärmfunktion för multitasking-ändamål eller så kan du välja en myriad av funktioner som användargränssnittet ger inklusive Kids Space som är utan någon förvirring, tillägnad barnen.

Lyckligtvis lånar den inte för mycket bloatware som Xiaomis MIUI även om du fortfarande kan förvänta dig att några ska vara vid liv som Facebook-appen. Textscanner, Smart Sidebar och Flexible Windows är några av funktionerna som Realme UI 3.0 har ombord. Realme har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga ekosystemet så att Pad X kan spegla andra kompatibla Realme-smarttelefoner.

Realme Pad X recension: Batteri

Realme Pad X hämtar sin kraft från ett 8 340 mAh batteri som sitter under huven flankerad med en 33W snabbladdningsteknik. För sammanhanget är det mycket större än vad den senaste generationens Realme Pad tog med ombord. Du kommer säkert inte behöva ladda batteriet så ofta eftersom det bara håller längre. Faktum är att vår Realme Pad X-enhet fortfarande har lite ström kvar även efter två dagars användning. Men se till att du har tillräckligt med tid för att låta batteriet återfå ström eftersom det tar tre timmar att safta upp det till sin fulla kapacitet. För ett så stort batteri tycker jag inte att det är en rättvis affär.

Realme Pad X recension: Kamera

Innan vi dyker in i den verkliga prestandan, låt oss ta en titt på specifikationerna som Realme Pad X tar med sig av kameratekniken. Framsidan har en 8MP ultrawide snapper med 105° FoV och en förmåga att fotografera i 1080p@30fps. Å andra sidan har den bakre 13MP-kameran samma 1080p@30fps.

Även om specifikationerna kan verka okej på papper, borde Realme ha valt bättre specifikationer, särskilt när du betalar ut 20 000 INR för en surfplatta. När jag pratar om prestandan upptäckte jag att den bakre kamerans 13 MP-sensor tar genomsnittliga bilder men med mycket korn även i gott om ljus. Naturligtvis blir bilder under dagtid bättre med vilken telefon som helst, och Pad X är ingen skillnad. Fotograferingen i svagt ljus på Realme Pad X är långt under genomsnittet där du hittar mycket korn och skuggor i bilderna, vilket är en stor avstängning.

Den framåtvända kameran har en 8 MP ultrawide shooter som överraskande nog tar bättre bilder än sitt äldre syskon på baksidan. Selfie-shootern har en Limelight-funktion som håller användaren i ramen under samtal och fungerar på olika plattformar med upp till fem deltagare som Zoom och Google Meet. Jag hoppas dock fortfarande att framtida mjukvaruuppdateringar kanske kan föra Realme Pad X:s kameraprestanda till en bättre höjdpunkt än vad den är idag.

Realme Pad X recension: Bedömning

Realme Pad X är en kapabel surfplatta med en gigantisk skärm, en quad-högtalare och en smidig prestanda tack vare Snapdragon 695 SoC. Den saknar dock en hög uppdateringsfrekvens jämfört med Xiaomi Pad 5 som i princip riktar in sig på samma prissättning. Samsung Tab S6 Lite (2022) har en Snapdragon 720 som är bättre än Snapdragon 695 SoC på Pad X.

Det finns vissa eftersläpningar som en kamera under genomsnittet som du kan kompensera genom att köpa en iPad Air 9:e generationen istället. Allt har dock inte gått i sjön. Den enorma batteristorleken, en matt design på baksidan och överkomliga priser är några av försäljningsargumenten som de flesta potentiella köpare kommer att överväga.

Realme Pad X-alternativ

Nu när du har läst hela recensionen på Realme Pad X är det ganska logiskt att du också vill söka efter alternativ. Uppenbarligen, eftersom Realme Pad X går från ett under-20K INR-bord till ett under-30K INR genom sina varianter, har det kunnat möta en mängd olika flikar i samma prisklass.

Xiaomi Pad 5

Xiaomi Pad 5 är en surfplatta under 320K INR med två lagringsvarianter 6GB+128GB (vid INR 26,999/-) och 8GB+256GB (vid INR 28,999/-). Speciellt sett är Xiaomi Pad 5 fulladdad med en 10,95” 10-bitars LCD 2560×1600 pixlars upplösning med en uppdateringsfrekvens på 120Hz.

Du har en Snapdragon 860 SoC med UFs 3.1-lagring, LPDDR4X RAM tillsammans med Android 11-driven MIUI 13. Det finns en 8 MP främre och 13 MP bakre kamerauppsättning tillsammans med Dolby Atmos fyrhögtalare, Bluetooth v5.0 och en USB-C-port bland andra. Det finns ett 8 720 mAh batteri tillsammans med 33 W snabbladdningsteknik.

Motorola Moto Tab G70

Om du vill satsa på ett Motorola-alternativ kan Moto Tab G70 vara en följeslagare som kostar mellan INR 21 999/- och 22 999/- för basvarianten. Du får en 11-tums LCD-panel med 2000×1200 pixlars upplösning, Android 11, LPDDR4X RAM, Helio G90T SoC under huven tillsammans med ett 7700mAh batteri, en 20W snabbladdningsteknik bland annat.

Apple iPad 9:e generationen

Om du är redo att lägga ut mer, är Apple iPad 9th Generation lämplig med 64 GB lagringsutrymme för 30 900 INR/- i Indien. Det finns en 10,2-tums LCD-skärm med en upplösning på 2160 × 1620 pixlar med en Apple A13 Bionic-kretsuppsättning, som körs på iPadOS och har en 8 MP-kamera på framsidan och en 12 MP-kamera på baksidan.

Du får ett 8 557 mAh batteri med ett 3,5 mm hörlursuttag, dubbla stereohögtalare, Lightning-port, dual-band WiFi och en fingeravtrycksläsare, bland annat. Dessutom får iPads 5 till 6 års programuppdateringar, vilket är dubbelt så mycket som till och med flaggskeppssurfplattorna i Indien.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022)

Samsung Galaxy Tab S6 Lite är ett kraftfullt alternativ som innehåller en 10,4-tums TFT LCD-panel med 1200×2000 pixlars upplösning, Snapdragon 720G under huven tillsammans med 64/128GB lagring och 4GB RAM. Det finns 5 MP fram och en 8 MP bakre kamera. Den har dual-band WiFi ac, Bluetooth v5.0, USB-C-port, ett 7040mAh batteri med 15W snabbladdningsteknik bland annat. 4G-fliken är tillgänglig för INR INR 29,999/- medan du kan välja Snapdragon och Exynos-varianter för INR 25,999/-.

Oppo Pad Air

Oppo Pad Air, som släpptes i maj i år, har en 10,36″ 1B 360nits 1200×2000 pixlar panel och hämtar sin kraft från en Snapdragon 680 4G SoC. Det finns Adreno 610 SoC, 64/128 GB UFS 2.2-lagring och 4/6 GB RAM-alternativ tillgängliga. Den har också en 8 MP bakre och 5 MP främre kamerauppsättning som Tab S6 Lite. Oppo Pad Air har ett 7 100 mAh batteri med 18W snabbladdningsteknik. 4GB+64GB-varianten är prissatt till INR 16 999/- vilket gör den mycket billigare än Realme Pad X även om den bara är Wi-Fi.