Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Realme Pad Mini recension

Ämne: Realme Pad Mini recension

Sammanfattning av Realme Pad Mini-recension

Redaktörens betyg- 3/5

Design

Visa

Batteri

Kamera

Prestanda

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 2,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐⭐

Betyg: 4,5 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

Fördelar

 • Snygg design
 • Kraftfull batteribackup

Nackdelar

 • Endast HD-upplösning
 • Genomsnittlig kamera

Efter framgångarna med Realme Pad har företaget lanserat sin Realme Pad Mini-surfplatta i landet tillsammans med sin nyaste smartphone GT Neo 3. Realme Pad Mini är en billigare efterföljare till Realme Pad som kom ut förra året. Den erbjuder en snygg design, men hur bra är dess specifikationer? Läs vår recension för att ta reda på det.

HOPPA TILL…

Realme Pad Mini-Review: pris och tillgänglighet

Realme Pad Mini kommer i 2 Wi-Fi- och 2 LTE-varianter-

 • 3 GB RAM + 32 GB lagring WiFi- Rs. 10 999
 • 3 GB RAM + 32 GB lagring LTE-R. 12 999
 • 4 GB RAM + 64 GB lagring WiFi – Rs. 12 999
 • 4 GB RAM + 64 GB lagring LTE-Rs. 14 999

Den kan köpas via Realme.com, Flipkart.com och andra butiker i 2 färger-grå och blå.

Realme Pad Mini-recension: Unboxing

Realme Pad Mini kommer i en vanlig vit kartong som har ett foto av surfplattan på toppen och namnet på enheten på båda sidor. Boxen innehåller-

 • Realme Pad minisurfplatta
 • USB-A till USB-C-kabel
 • 18W adapter
 • Snabbguide och andra dokument
 • SIM Ejector verktyg

Ögonblick: Realme Pad Mini

Specifikationer Realme Pad Mini
programvara Android 11 med Realme UI för Pad
Visa 8,7-tums HD+LCD
SoC Unisoc T616
Mali G57 GPU
Bagge upp till 4GB
Lagring upp till 64 GB
Backkamera 8 MP
Fram kamera 5 MP
Batteri 6400mAh
Laddar 18W snabbladdning
Storlek 211,8×124,5×7,6 mm
Vikt 372 gram
Anslutningsmöjligheter 4G LTE, WiFi 802.11, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, USB Type-C
Färger Grå och blå

Realme Pad Mini recension: Design

Realme Pad Mini-varianten som lånades ut till oss för granskning kommer i grå färg. Utformningen av surfplattan är bättre än vad vi förväntade oss av en surfplatta som kostar runt 10 000 Rs. Fliken är gjord av plast såväl som metall vilket ger den ett bra helhetsutseende. Den bakre panelen är gjord av metall, med kanter av aluminium med endast små övre och nedre delar av bakpanelen som är gjorda av plast. Surfplattan har en matt yta som gör att den inte kladdar lätt. Den är väldigt elegant (7,6 mm) vilket gör att den ser ännu mer attraktiv ut.

Den bakre panelen har en 8 MP-kamera på ovansidan och Realme-märke längst ner. Framtill finns en 8,7-tumsskärm som ser enorm ut omgiven av tjocka ramar upptill och nedtill. Ramarna på sidorna är tunnare.

Den högra kanten har en strömknapp och volymreglage medan den vänstra kanten har en SIM-fackplats för LTE-anslutning. Den nedre kanten har en USB Type-C-port, mikrofon och ett högtalargaller medan den andra högtalaren kan hittas på den övre kanten tillsammans med ett ljuduttag.

Med tanke på priset på Realme Pad Mini är dess design verkligen mycket bra. Det ger en bra känsla i handen också.

Realme Pad Mini-recension: Display

Realme Pad Mini kommer med en 8,7-tums WXGA+ LCD-skärm med 1340×800 pixlars upplösning. Den har bara 360 nits toppljusstyrka som fungerar bra inomhus men lagligheten är inte bra i utomhus solljus.

Färgerna ser trevliga ut till viss del men bilderna är inte skarpa eftersom de erbjuder HD+-upplösning. Surfplattan är anständig för vardagliga sysslor, regelbunden surfning på sociala medier och titta på innehåll när du är på språng. Även om endast HD+-upplösning kan låta lite underväldigande, måste man också tänka på priset på produkten när man bedömer produkten.

Sammantaget känner jag att en person köper en flik i detta prissegment på grund av den stora skärmen för att titta på innehållet eller småföretag och butiker för att mata data, genomföra dörr till dörr-undersökningar. I detta avseende tjänar Realme Pad Mini-skärmen sitt syfte.

Realme Pad Mini-recension: Prestanda

Realme Pad Mini drivs av en åttakärnig Unisoc T616-processor som mestadels finns i billigare, nybörjarenheter. Den har 2 Cortex A75-kärnor med en klockhastighet på 2.0GHz och vilar 6 Cortex A55-kärnor med en klockhastighet på 1.8GHz. Den har upp till 4 GB LPDDR4x RAM och upp till 64 GB UFS 2.1-lagring. Surfplattan drivs också av Mali G57 GPU.

Om du utför någon daglig aktivitet som att surfa på sociala medier eller läsa en artikel på den här surfplattan, så fungerade det utan hicka. Den lyckades ladda appar snabbt utan att ta för mycket tid. Bytet mellan appar gick också smidigt. Problemet uppstår bara när du ber den att köra spel eller tunga appar eftersom den inte är designad för att göra det. Unisoc-processorn är uppenbarligen inte avsedd för spel.

När det kommer till programvaran kör Realme Pad Mini Android 11 med Realme UI för Pad. Det är knappast någon skillnad mellan Realme UI för Pad och smartphones. Mjukvaran har optimerats för stora skärmar och begränsade CPU-resurser. Realme UI finns på Tab Mini clean utan bloatware (kan bero på CPU-begränsningar).

Realme Pad Mini-recension: Kamera

Kameror har aldrig varit riktigt prioriterade för surfplattetillverkare. Det är fortfarande sant för Realme Pad Mini också. Realme har packat en enda 8MP-kamera på baksidan av sin Pad Mini. Kameran ger en hyfsad prestanda i bra dagsljus men bilder som klickas i svagt ljus saknar detaljer.

Framtill sitter en 5MP selfiekamera som inte ger särskilt bra selfies men detta kan man bortse från med tanke på priset på surfplattan.

Realme Pad Mini-recension: Batteri

Realme Pad Mini har ett 6400mAh batteri som har lång batteritid. När batteriet är fulladdat räcker det i nästan 2 dagar när det används som en sekundär enhet (måttlig användning). Men om du vill använda den som en primär enhet med SIM så räcker batteriet i cirka 1,5 dagar vilket är bra.

Surfplattan kommer med en 18W laddare inuti kartongen. Laddaren tar cirka 2 timmar att ladda surfplattan från 0 till 100 %.

Realme Pad Mini-Review Bedömning: Ska du köpa den?

Realme Pad Mini kommer i prisklassen 10k. Med den här surfplattan avser Realme att etablera sig på marknaden för surfplattor med lägre budget precis som det har gjort på marknaden för prisvärda smartphones. Även om en surfplatta till ett så lågt pris bara är möjlig när vissa specifikationer nedgraderas har Realme på något sätt lyckats lägga ut en anständig surfplatta med en anständig skärm och prestanda.

Realme Pad Mini utför dagliga uppgifter med lätthet och är mycket prisvärd med ett bra batteri som backar upp den. Men om du är någon som letar efter en enhet med högre prestanda med en FHD+-skärm så är Realme Pad Mini inte något för dig.