realme lanserar den första Dimensity 810-drivna 5G-smarttelefonen i Indien; realme 8s väntas snart

Strax efter att Dimensity 810 5G SoC introducerades tidigare denna månad bekräftade realme att det kommer att vara den första att lansera en smartphone med processorn. Idag har MediaTek bekräftat att realme kommer att lansera den första telefonen som drivs av den senaste MediaTek Dimensity 810-processorn i Indien.

Dimensity 810 är byggd med 6nm högpresterande tillverkningsnod, jämfört med 7nm i Dimensity 800 och 800U. Den har Arm Cortex-A76 CPU-hastigheter på upp till 2,4 GHz och har kamerafunktioner inklusive konstnärlig AI-färg i samarbete med Arcsoft, och avancerad brusreduceringsteknik för suverän fotografering i svagt ljus.

Baserat på tidigare rykten kommer realme 8s att vara telefonen som kommer att drivas av Snapdragon 810 SoC. Den sägs ha en 6,5-tumsskärm med 90Hz uppdateringsfrekvens, packa ihop 8GB RAM och upp till 256GB lagring tillsammans med stöd för 5GB virtuellt RAM.

Enligt renderingarna kommer den att ha 64MP trippel bakre kamerauppsättning, strömknapp med fingeravtrycksläsare på höger sida och sägs ha ett 5000mAh batteri med stöd för 33W Dart-laddning.

Anku Jain, VD för MediaTek India, kommenterar partnerskapet:

Med detta senaste samarbete med vår långsiktiga OEM-sfär är vi angelägna om att ge MediaTek Dimensity 810-drivna smartphones till indiska kunder som letar efter en otrolig allsidig smartphoneupplevelse, oavsett om det är för otroliga processorhastigheter, snabbare app-svar, längre batteri liv, mer FPS i spel eller otroliga kamera- och videofunktioner.

Madhav Sheth, Vice President – ​​Realme och VD, Realme Indien och Europa, sa:

Vi har en långvarig koppling till MediaTek när det gäller att ta med några branschens första 5G-processorer för en oöverträffad prestanda. Vi är glada över att kunna meddela att realme samarbetar med MediaTek för att ta in världens första Dimensity 810 5G-chipset-aktiverade smartphone.

Relaterade Artiklar

Back to top button