Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

realme GT Neo3 Unboxing och första intryck

realme lanserade smartphonen GT Neo3 i Indien idag som efterföljaren till förra årets GT Neo2-modell. Den har uppgraderingar inom alla områden från skärmen, SoC, kameran och packar hela 150W snabbladdning. Vi måste kolla in 150W-utgåvan. Här är våra första intryck.

Boxens innehåll

  • realme GT Neo3 12GB + 256GB 150W Ultra Dart Charge Edition i nitroblå färg
  • 160W Ultra Dart snabbladdare
  • USB Type-C till C-kabel
  • Genomskinligt skyddsfodral
  • SIM Ejector verktyg
  • Användarguide

Detta är den första realme-telefonen som kommer med en USB Type-C-laddare. 160W-laddaren som stöder PD- och PPS-laddning också.

Laddaren är ganska tung, så den kanske inte är lätt att bära med sig.

Telefonen har en 6,7-tums Full HD+ AMOLED-skärm som är ett hål i mitten för första gången på en realme-telefon. Tack vare upp till 1000 nits ljusstyrka är skärmen ljus även utomhus, och det breda färgomfånget på 100 % DCI-P3 erbjuder livfulla färger. Den har 120Hz uppdateringsfrekvensskärm med upp till 1000Hz omedelbar beröringssamplingsfrekvens. Skärmen är skyddad av Corning Gorilla Glass 5.

Inuti det lilla hålet finns en 16-megapixelkamera. Hörlursgrillen finns på den övre kanten, som fungerar som en sekundär högtalare.

Eftersom telefonens skärm använder den nya generationens COP-förpackningsprocess, har den bara 2,37 mm bottenram, vilket resulterar i högt 94,2 % skärm-till-kroppsförhållande. Den har en fingeravtrycksläsare på skärmen. I realme Labs finns det ett pulsmätningsalternativ som låter dig använda fingeravtryckssensorn för pulsspårning.

Det är en av de första telefonerna som drivs av MediaTek Dimensity 8100 SoC. Telefonen har 12 GB LPDDR5 RAM och 256 GB UFS 3.1-lagring. Den har vätskekylning i rostfritt stål max med en total värmeavledningsyta på 39606mm², VC-vätskekylningssystem som täcker området upp till 4129mm², har 9-lagers värmeavledningsstruktur. Telefonen kör Android 12 med realme UI 3.0, och företaget har lovat 2 år av Android-uppdateringar och 3 år av säkerhetskorrigeringar.

När det gäller knappplaceringarna och portarna, finns strömknappen på höger sida, volymvipparna finns till vänster. Dubbla SIM-kortplats, primärmikrofon, USB Type-C-port och högtalargrillen finns på undersidan. Den sekundära mikrofonen är på toppen tillsammans med en högtalarventil. Telefonen har inget utbyggbart lagringsutrymme. Denna har en plastram, så att du inte ser antennband.

Kamerainställning

  • 50 MP kamera med f/1.8 bländare, Sony IMX766 sensor, OIS
  • 8 MP ultrabred kamera med f/2.2 bländare
  • 2 MP makrokamera med f/2.4 bländare
  • 16 MP främre kamera med Sony IMX471-sensor, f/2.5 bländare

Den stöder 4K 30fps videoinspelning från den bakre kameran, och den främre kameran stöder 1080p-inspelning. Det finns också Starry Mode, Dynamic Bokeh Portrait, Bokeh Flare Portrait och fler funktioner.

Kolla in några kameraprover.

Telefonen har en AG-glasbaksida som minskar ljusreflektionshastigheten och är inte utsatt för fingeravtryck. Nitro Blue och Stripe White-modellerna har en racingrand på baksidan. Telefonen har ett 4 500 mAh-batteri med 150 W UltraDart fast snabbladdning som kan ladda upp till 50 % på 5 minuter och 100 % på 17 minuter.

Realme GT NEO 3 garanterar användarnas säkerhet och kommer också med TUV Rheinland Safe Fast-Charge System-certifiering och 38 lager av säkerhetsskydd, Smart MCU Current Control Management och en Dual FPC-kontakt, säger företaget. I det långa loppet kan realme GT NEO 3 avsevärt minska minskningen av effektiv batterikapacitet och säkerställa telefonens livslängd efter långvarig användning. Även efter 1600 laddnings- och urladdningscykler kommer batterilivslängden för realme GT NEO 3 att förbli på 80 %, säger realme.

GT NEO 3 150W UltraDart Charge-modellen som vi har kostar Rs. 42 999 för den enkla 12GB + 256GB-modellen, och 80W standardmodellen med ett större 5000mAh-batteri börjar på Rs. 36 999 för 8GB + 128GB-modellen. Telefonen kommer att finnas tillgänglig från kl realme.comFlikart och offlinebutiker från och med den 4 maj