Realme Buds Q2 recension: PrisvÀrda TWS-öronsnÀckor med ANC

0 Shares

realme lanserade sina senaste Ă€kta trĂ„dlösa öronsnĂ€ckor – realme Buds Q2 idag som efterföljaren till sina första Buds Q-öronsnĂ€ckor som lanserades i juni förra Ă„ret. Detta lĂ€gger till ANC, förbĂ€ttrar batteritiden, har ett nytt R2-chip för 88ms lĂ„g latens och kommer med Bluetooth 5.2 med AAC-ljudcodec. SĂ„, Ă€r dessa de bĂ€sta Ă€kta trĂ„dlösa hörlurarna med ANC för priset? LĂ„t oss ta reda pĂ„ det i denna recension.

Boxens innehÄll

 • realme Buds Q2 i fĂ€rgen Calm Grey
 • Örontips i smĂ„ och stora storlekar
 • USB Type-C-kabel
 • AnvĂ€ndarguide

FrĂ„n och med designen kommer headsetet i en stenformad laddningsfodral som passar i fickan, precis som föregĂ„ngaren. Du kan se laddningsindikatorn pĂ„ framsidan. JĂ€mfört med ett glĂ€nsande fodral i föregĂ„ngaren som drar till sig fingeravtryck har detta en matt finish som kĂ€nns smidig att hĂ„lla i och som inte drar till sig fingeravtryck, men den Ă€r hal att hĂ„lla. Den grĂ„ versionen blir lĂ€tt smutsig, sĂ„ jag skulle föredra den svarta fĂ€rgen. Laddningsfodralet mĂ€ter 60,34×44,57×32,96mm och vĂ€ger 45g (Charging Case+Buds) vilket gör det nĂ„got större och tyngre Ă€n föregĂ„ngaren dĂ„ detta har ett lite större batteri.

Det finns en funktionsknapp inuti fodralet, mellan utrymmet för knoppar.

USB Type-C-porten finns pÄ baksidan av fodralet.

Headsetet har en plastinbyggd, men har en matt finish, sÄ drar inte till sig fingeravtryck. HörsnÀckorna vÀger cirka 4,5 gram, vilket Àr lÀtt. Dessa har en in-ear-design och kommer Àven med medelstora öronsnÀckor förinstallerade. Du kan byta till medföljande öronproppar i stora eller smÄ storlekar om du vill. Du kan ocksÄ se laddningskontakterna.

Det finns en mikrofon pĂ„ baksidan av headsetet för brusreducering, och den nedre mikrofonen anvĂ€nds för samtal. Beröringsytan har en glĂ€nsande finish som anvĂ€nder “Gleaming Lamination Technology” som reflekterar olika fĂ€rger i olika vinklar. Det beröringskĂ€nsliga omrĂ„det Ă€r större jĂ€mfört med Buds Q som lĂ„ter dig styra uppspelning/pausa, öppna Google Assistant och delta i eller koppla bort samtal.

Sammantaget erbjuder headsetet en anstÀndig byggkvalitet för priset och passar dina öron perfekt sÄ att de inte lÀtt faller av dina öron, Àven nÀr du springer eller cyklar. realme sÀger att du mÄste hÄlla öronsnÀckorna lutade nedÄt, sÀtta i hörsnÀckan i hörselgÄngen och vrida den Ät vÀnster och höger tills ditt öra kÀnns bekvÀmt för en perfekt passform. HörsnÀckorna har ocksÄ IPX5 vattentÀthetsklassning för att förhindra stÀnk, regn och svett i vardagsscenarier, men du kan inte anvÀnda den nÀr du simmar.

Anslutningar, ihopparning och kontroller

Realme Buds Q2 stöder Bluetooth 5.2 med AAC-ljudcodec av hög kvalitet. AnslutningsrĂ€ckvidden Ă€r runt 10 meter, vilket Ă€r vanligt i de flesta headset, men anslutningskvaliteten Ă€r bra. Parningsprocessen Ă€r mycket enkel, tryck och hĂ„ll bara funktionsknappen pĂ„ fodralet i 3 sekunder tills statuslampan blinkar grönt, detta betyder att headsetet nu Ă€r redo att paras ihop med en enhet. Öppna nu Bluetooth-instĂ€llningarna pĂ„ telefonen, och den visas som realme Buds Q2, och du kan ansluta till den. SĂ„ snart anslutningen Ă€r upprĂ€ttad ska den blinkande lysdioden slockna. Du kan ta ut öronsnĂ€ckorna ur fodralet och börja anvĂ€nda.

Eftersom den har Googles snabbkopplingslÀge som stöder kompatibla telefoner, paras den automatiskt till telefonen nÀr du tar fodralet med headsetet nÀra telefonen med Bluetooth pÄslagen. Vi testade det pÄ flera telefoner och stötte aldrig pÄ nÄgra parningsrelaterade problem. Eftersom telefonen paras ihop med fodralet och inte headsetet, behöver du fodralet om du vill Äteransluta det. Pekkontrollerna Àr lÀtta att komma Ät, mycket bÀttre Àn Buds Q.

Fungera VÀnster hörlur (L) Höger hörlur (R)
Spela / Pausa, svara pÄ samtal / LÀgg pÄ samtal Dubbelklicka
Avvisa inkommande samtal LĂ„ngt tryck 2s
NÀsta spÄr Trippelkran
VÀxla mellan ANC och Transparency Mode Tryck lÀnge pÄ bÄda hörsnÀckorna i 2 sekunder

Headsetet har inte smart slitagedetektering, sÄ det kan inte automatiskt pausa musiken nÀr den tas ut och Äterupptas nÀr du lÀgger tillbaka, vilket Àr en funktion som finns i Realme Buds Air 2 och Buds Air Pro eftersom de har en optisk sensor.

Du kan anpassa kontrollerna frÄn instÀllningarna i realme Link-appen pÄ Android och iPhone. Du kan Àndra ÄtgÀrder för dubbeltryckning, trippeltryckning, tryck och hÄll kvar en knopp och Àven röra och hÄlla bÄda öronsnÀckorna lÀtt, men det finns inget alternativ för volymkontroll.

Ljudkvalitet, samtalsprestanda och brusreducering

Realme Buds Q2 har en 10 mm basförstÀrkningsdrivrutin som erbjuder bra ljudutgÄng. Förutom Dynamic och Bright-lÀgen har den Bass Boost+-lÀge som Àr inriktat pÄ anvÀndare med en kraftig bas. Med AAC aktiverat Àr ljudkvaliteten bra med tydlig sÄng och bra mÀngd bas, tack vare 10 mm-drivrutinen som hanterar höga, mellan- och lÄga frekvenser bra. SpellÀget med lÄg latens Àr anvÀndbart nÀr du spelar eftersom det minskar latensen med upp till 35 % jÀmfört med föregÄende generation, och vi kunde kÀnna skillnaden. Företaget sÀger att latensen reduceras till 88ms i spellÀget under interna tester. Detta uppnÄs genom dubbelkanalsöverföring i realtid och det nya R2-chippet. Det Àr ocksÄ lÀtt att komma in i spellÀget nÀr du trycker lÀnge pÄ bÄda sidorna av öronsnÀckorna. Du fÄr ett meddelande nÀr du gÄr in och ur lÀget.

HörsnÀckorna erbjuder en bra mÀngd ljudisolering och dubbla mikrofoner hjÀlper till nÀr det kommer till rösttydlighet under samtal. Hörlurarna minskar Àven bakgrundsbruset till en viss grad som hjÀlper i en trÄng eller bullrig miljö och vind nÀr du Àr pÄ resande fot, tack vare dess ENC brusreducerande algoritm. För priset Àr det anstÀndigt, men det kan inte hantera trÄngt miljö.

NÀr det gÀller brusreduceringen, blockerar Active Noise Cancellation (ANC) omgivningsljudet upp till 25dB, vilket hjÀlper i de flesta fall. Du kan kÀnna skillnaden nÀr du lyssnar inomhus nÀr det gÀller flÀkt- och AC-ljud. Utomhus kan det blockera buller till viss del. Realme Buds Air Pro har upp till 35dB omgivande brusreducering, sÄ du kan kÀnna en liten skillnad i kvaliteten. Men för priset gör den ett bra jobb. TransparenslÀget Àr ocksÄ anvÀndbart.

Batteri-liv

Hörlurarna lovar 7 timmars fristÄende batteritid och 5 timmar med ANC aktiverat i 50 % volym. Under min körning med AAC fick jag ca 4 och en halv timme med blandad anvÀndning av med och utan ANC i ca 70% volym, sÄ det Àr hyfsat. Den har Àven stöd för snabbladdning. Företaget sÀger att du fÄr 3 timmars uppspelning pÄ 10 minuters laddning (hörlurar och laddningsfodral kombinerat). Detta Àr mycket anvÀndbart nÀr du behöver en snabbladdning. BÄde fodralet och knopparna tar cirka 2 timmar att ladda helt.

Med 400mAh-laddningsfodralet utlovar den upp till 28 timmars total batteritid utan ANC och 20 timmars total batteritid med brusreducering aktiverad. Den gröna lampan i fodralet indikerar att batteriet Àr fullt, och nÀr det blir rött Àr det mindre Àn 20 %. Du kan ocksÄ se laddningen kvar i fodralet i realme Link-appen nÀr öronsnÀckorna Àr placerade i fodralet. Att ladda fodralet helt tar cirka 2 timmar och att ladda öronsnÀckorna helt tar cirka en timme. Laddningsfodralet har inte trÄdlös laddning.

Slutsats

Sammantaget Àr realme Buds Q2 en bra Àkta trÄdlösa hörsnÀckor med aktiv brusreducering (ANC) för Rs. 2499. Den erbjuder bra ljudkvalitet med hyfsad brusreducering, och batteritiden bra med stöd för snabbladdning som man sÀllan ser i TWS-öronsnÀckor i prisraset. Den kommer att vara tillgÀnglig för köp frÄn Amazon.in, realme.com och offlinebutiker frÄn och med den 30 juni.

Fördelar

 • Bra ljudkvalitet med AAC-stöd
 • Bluetooth 5.2 erbjuder stark anslutning
 • Spel med lĂ„g latens
 • Bra ANC för priset
 • Bra batteritid med snabb laddning

Nackdelar

 • Kan vara stort för vissa
 • Inget alternativ för volymkontroll
 • Samtalsbrusreducering kunde vara bĂ€ttre

0 Shares