Realme band Review – Kapabelt fitnessband med pulssensor vid Rs. 1499?

Det har inte gått ens två år sedan realme gick in på smarttelefonmarknaden med realme 1, och de har redan släppt övergripande 21 telefoner som täcker nästan alla prisklasser. Nu har de bestämt sig för att gå in på wearables-marknaden med lanseringen av Realme-bandet. Med påståenden om att vara ett av de billigaste fitnessbanden med en pulssensor och 9 sportlägen som inkluderar ett cricket-läge, är bandet värt det? Läs vidare i vår recension och dela dina tankar om bandet i kommentarerna nedan.

Lådans innehåll

Vi har nyligen avmarkerat realme-bandet på vår FoneArena Tamil YouTube-kanal tillsammans med ett första intryck av att använda enheten.

 • realme Band i svart färg
 • Snabbstartguide

Design och bygg

Realme-bandet har en typisk smartbanddesign som är väldigt enkel. En 0,96-tums skärm på framsidan med en liten cirkel under beröring, som fungerar som det enda sättet att ansluta till bandet. Den väger 20 gram, vilket är lätt och är ganska bekvämt att bära. Remmarna är gjorda av termoplastisk polyuretan (TPU) som är hudvänlig och har gott om hål, justerbara mellan 152-227 mm för att passa nästan vilken arm som helst. När du drar ut det övre bandet avslöjar en USB-port hanport som används för att ladda smartbandet.

På baksidan av enheten finns pulssensorn som lyser grönt med de två lysdioderna för att mäta din hjärtfrekvens. Bandet är också IP68 vatten- och dammtåligt, vilket är en besvikelse eftersom vissa konkurrerande fitnessband är klassade för 5ATM. Sammantaget kände jag inte att klockan var något speciellt, vilket är bra. Det är ett fitnessband. Stil är ändå inte dess största oro.

Display och funktioner:

För skärmen har realme passat en 0,96-tums TFT-LCD-skärm med en upplösning på 160 × 80 pixlar. Själva skärmen är inte särskilt ljus så synligheten är väldigt dålig i direkt solljus men inomhus mötte jag inga problem. Ljusstyrka kan bara kontrolleras via appen och inte på enheten som ibland är irriterande, men då har jag alltid hållit ljusstyrkan hög och aldrig rört vid den igen, så jag antar att den är okej. Auto-ljusstyrka med en omgivande ljussensor är inte tillgänglig, vilket är som förväntat för en enhet i detta prisklass.

Kommer till själva gränssnittet är realme-bandet mycket enkelt att kontrollera. Det finns en enda kapacitiv peksknapp precis under skärmen som kan användas för att växla mellan de 7 tillgängliga skärmarna. De sju skärmarna är urtavlan, stegräkning, hjärtfrekvens, 3 sportlägen och information. Om du trycker länge på peksknappen för några av dessa skärmar kommer bandet att vibrera och visa fler skärmar för den valda skärmen. Om du till exempel trycker länge på stegräknaren visas information om de steg som gått, kaloriförbränning, avstånd och gångtid. Om du trycker länge på något av de tre sportlägena visas motsvarande information och slutligen när du går in i informationsskärmen kan du se produktnamn, regleringsinformation etc.

Låt oss prata om de olika sportlägena som finns på fitnessbandet. Realme-bandet har 9 olika sportlägen som är Cricket, yoga, löpning, promenader, vandring, klättring, cykling, spinning och fitness, varav 3 kan väljas åt gången. Så hur bra är träningsdata från realme-bandet?

Från och med de grundläggande gång- och körlägena visar realme-bandet 5 skärmar att växla mellan. Dessa inkluderar varaktighet, stegräkning, avstånd, SPM (steg per minut), avstånd per steg, takt, kaloriförbränning och hjärtfrekvens. Det här är en hel del data och jag har inga klagomål där. Vandrings- och klättringslägen har också liknande datainsamling. Men när det gäller resten av lägena? Det tar bara hjärtfrekvens och kalorier. Det är allt. Så vad är poängen med att ha ett separat läge för Cricket, en funktion som är mycket annonserad av realme för indiska användare? Ingen aning. Den visar samma data som resten av de andra lägena.

Sömnspårning var å andra sidan bra. Klockan, om den bärs på natten, kommer automatiskt att upptäcka om användaren sover och börja samla in data som kan visas nästa morgon via appen. Användare kan se hur mycket av deras sömn som delades upp i djup sömn och lätt sömn och också se deras hjärtfrekvens under hela sömnperioden.

Andra funktioner för bandet inkluderar varning för inkommande samtal, inaktiv varning, dryckepåminnelse, larm, höjning för att vakna, DND-läge, meddelandemeddelande och Google Fit-integration. En annan funktion i det här bandet är automatisk sportstatusigenkänning för Walk and Run-lägen, men det fungerade aldrig för mig.

Pulssensor

PPG-hjärtsensorn är höjdpunktfunktionen för realme-bandet. Den erbjuder två övervakningsinställningar, antingen Auto, som registrerar din hjärtslag var 5: e minut, eller Manuell, vilket är självförklarande. Det är svårt att upptäcka noggrannheten för hälsosensorn, men när man jämför den med Honor Magic Watch 2 visade den nästan identiska värden.

Bandet känner av din hjärtfrekvens på vanligt sätt, blinkar två lysdioder på huden, upptäcker mängden absorberat ljus och gör sedan beräkningarna. I manuellt läge märkte jag att bandet tog lite längre tid än jag skulle vilja mäta min hjärtfrekvens, men det var ingen affärsbrytare.

programvara

Realme-bandet beror starkt på dess följeslagare-app, realme Link som är tillgänglig för nedladdning i Play Store. Appen har en kortstilslayout för sitt UI-element som är rent och enkelt. När enheten är ansluten visas en skärm med batterinivå, anslutningsstatus och fyra kort som visar information med en överblick när du klickar på bandet. Dessa fyra kort inkluderar Steps, Sleep, Heart rate och Sport Record. Genom att klicka på varje kort visas mer information om det.

Genom att klicka på inställningsikonen högst upp kan vi se många viktiga alternativ för att anpassa realme Band-upplevelsen. Överst ser vi alternativet att välja bland de 5 urtavlorna som omedelbart kommer att reflektera över bandet.

Nedanför ligger olika alternativ för bandet som inkluderar:

 • Inkommande samtal: Få inkommande samtal när detta är aktiverat. Samtalet kan nekas genom att länge trycka på beröringsknappen på bandet.
 • Inaktiv varning: När den är på, kommer bandet att vibrera om användaren sitter i tomgång för länge mellan 09:00 och 19:00
 • Alarm Clock: Du kan ställa in flera alarm under dagen tillsammans med ett litet meddelande som ska visas på bandet.
 • Meddelandemeddelande: Du kan välja vilka appar du vill få meddelanden om på bandet.
 • Dryckepåminnelse: När den är på kan användare anpassa frekvensen och dagar under vilka bandet måste trycka på en påminnelse för att dricka vatten.
 • Pulsmätare: Ställ pulsmätaren till Auto eller Manual
 • DND-läge: För att växla ett Stör ej-läge
 • Sportläge: Välj de tre sportlägen som ska visas på bandet bland de 9 tillgängliga lägena
 • Raise to Wake up: Växla höjning för att väcka bandet
 • Automatisk igenkänning av sportstatus: När den är på kan klockan automatiskt känna igen antingen gång- eller körlägen.
 • Mitt mål: Ställ in stegmålet för varje dag
 • Ljusstyrka: Välj mellan fem ljusstyrkenivåer och växla också mellan nattens ljusstyrka
 • Pulsintervall: Välj den maximala hjärtfrekvensnivån för att bestämma de olika pulsmätområdena.
 • Skärmrotation: Välj mellan stående eller liggande orientering för bandet.
 • Enhetsinställning: Välj mellan enheter för längd och vikt.
 • Veckans första dag: Välj veckans första dag
 • Synkronisera med annan tjänsteleverantör: Här kan du välja att synkronisera med Google Fit.

Batteri-liv

Realme-bandet har ett 90mAh-batteri som realme hävdar kommer att ge bandet 6 dagar med pulsfunktionen aktiverad och 9 dagar utan att pulsfunktionen är aktiverad. Under mina tester höll jag pulsen på aktiverad hela tiden och kunde komma runt 6-7 dagar, men detta var med lätt användning. Jag använde gångläget varje dag, använde körläget totalt tre gånger och gjorde några träningspass. De användare som har intensiva träningspass varje dag kan se en kortare batteritid.

En annan punkt att tänka på är att när batteriet sjunker under 20% kommer bandet att vägra att starta något sportläge. Du kan bara använda passiva funktioner som stegräkning och hjärtslag från huvudmenyerna, det är allt. Att ladda bandet från nästan tomt till fullt tog ungefär en och en halv timme, vilket är normalt. Snabb laddning hade definitivt varit trevligt, men vid denna prispunkt kan jag förlåta realme.

Slutsats

realme går in på en marknad som blir allt mer trångt med konkurrenter som Xiaomi, som redan har en betydande marknadsandel med sitt Mi Band. Det positiva för detta band kommer från det faktum att det finns en pulssensor i denna prisklass. Om grundläggande träning med hjärtfrekvensinformation är det du letar efter, är realme-bandet det billigaste alternativet som finns på Rs. 1499. Men om du letar efter fler funktioner kan du överväga Xiaomi Mi Band 3, som har sjunkit i pris. Det erbjuder mycket fler funktioner men det har en reducerad batteritid. En annan sak att tänka på är att vi, med tanke på realmes meritlista, inte tvivlar på att de kommer att släppa version 2 av bandet om några månader med fler funktioner. Då kanske realme-bandet kan få en solid rekommendation från oss.

Realme-bandet är tillgängligt från Amazon.in och realme.com, men för närvarande endast via flash-försäljning.

Fördelar

 • Rimligt noggrann pulssensor
 • Bra batteritid (som annonserat)
 • Enkel att navigera i kompletterande app
 • Bra data för få sportlägen

Nackdelar

 • Dålig sikt i solljus
 • Endast IP68 vattentålighet
 • Begränsad funktionsuppsättning
 • Mycket få urtavlor

Relaterade Artiklar

Back to top button