Realme 8 skÀrmanalys, funktioner och Äsikter

0 Shares

Panelen som valts i 6,4-tums skÀrm som denna terminal inkluderar Àr AMOLED , sÄ det Àr inte alls malplacerat pÄ marknaden, eftersom detta Àr det allt vanligare valet i smartphones (Àven de i mellanklassen) . Med en Full HD+-upplösning bör det noteras att frontanvÀndning pÄ 83,3 % Àr ganska bra, eftersom ramarna inte Àr överdrivet stora -det finns undantag för den nedre-, och Àven hÄlet för selfiekameran Àr litet och vÀlplacerat uppe till vÀnster.

NĂ„got som har förvĂ„nat oss mycket Ă€r att realme 8-skĂ€rmen omfattar inte en möjlighet att anvĂ€nda en frekvens pĂ„ 90 Hz . Detta Ă€r en förlust som för mĂ„nga kan vara viktig pĂ„ grund av den smidighet det tillĂ„ter nĂ€r man tittar pĂ„ olika typer av innehĂ„ll eller navigerar i operativsystemets menyer. Det Ă€r sant att det vid mĂ„nga tillfĂ€llen inte Ă€r nödvĂ€ndigt att gĂ„ upp till detta mĂ€rke och att stanna vid 60 Hz Ă€r mer Ă€n tillrĂ€ckligt … men sanningen Ă€r att för att konkurrera pĂ„ marknaden idag med alla garantier, Ă€r det idealiska att vĂ€lja den första siffran som vi har angett, trots detta inte vara nĂ„got som mĂ„ste betraktas som dramatisk vid normal anvĂ€ndning.

SkÀrmkvalitet pÄ realme 8, det finns allt

I allmÀnhet kommer de allra flesta anvÀndare att vara ganska nöjda med definitionen som erbjuds av panelen som anvÀnds och som tillÄter en pixeltÀthet som nÄr 411 dpi . I dessa tester har vi verifierat att bokstÀverna och konturerna av alla bilder som visas pÄ skÀrmen Àr perfekt synliga, sÄ det finns inte hÀr, utan en som ska placeras pÄ den komponent som valts för den hÀr telefonen.

NÄgot annat hÀnder nÀr det gÀller att bedöma fÀrghanteringen för AMOLED-panelen som anvÀnds i rike 8. Trenden mot kalla fÀrger Àr förvÄnansvÀrt uppenbart, sÄ att missbruka blÄtt i alla möjliga situationer Àr nÄgot som hÀnder nÀr man anvÀnder det. av den hÀr telefonen. Och det Àr sÄ Àven om du spelar med lÀgen som kommer pÄ telefonen. Med Intensiv alternativet visar en bra representation av fÀrger i allmÀnhet, vilket enligt vÄr mening Àr bÀttre Àn om du vÀljer Mjuk (alternativet BatterisparlÀge finns inte i spelet, eftersom kvaliteten Àr avsevÀrt reducerad sÄ att energiförbrukningen blir lÀgre).

Colores en el realme 8

Det bÀsta sÀttet att korrigera det som hÀnder Àr att anvÀnda alternativet FÀrgtemperatur pÄ skÀrmen som finns i Realme-instÀllningarna 8. Genom att stÀlla in alternativet Varmare , kan du minimera pÄverkan av det blÄ som visas pÄ panelen, sÄ vi rekommenderar att du anvÀnder dessa instÀllningar för bÀsta möjliga upplevelse . Om du gör detta kommer du utan tvekan att njuta av en mer Àn acceptabel kvalitet.

En glans som har rÀtt parametrar

I de tester vi har genomfört har vi fÄtt resultat som vi anser vara helt korrekta, eftersom nivÄer uppnÄs med tillfredsstÀllande resultat för regelbunden anvÀndning. SÄledes, om din ljusstyrkahantering Àr manuell, nÄ 430 nits Àr fullt möjligt. Det Àr ingen spektakulÀr figur, men det rÀcker för att undvika problem Àven nÀr du Àr utomhus.

Som alltid, om du anvÀnder det automatiska alternativet sÄ att denna parameter hanteras oberoende, Àr det möjligt att öka kraften för den maximala ljusstyrkan lite i mycket krÀvande situationer. Och i vÄra tester trÀffas 650 nits nÀr behovet Àr som störst. Mycket bÀttre, ja, men det logiska var att förvÀnta sig nÄgot mer av AMOLED-skÀrmen i realme 8 som i princip borde ligga runt siffror mellan 800 och 900.

Netflix, du kommer att se det utan problem pÄ realme 8

Detta Àr nÄgot som vi gillade mycket med den hÀr telefonen, eftersom den integrerade skÀrmen erbjuder HDR10 kompatibilitet. Detta betyder att, eftersom Widevine L1 certifiering ingÄr i telefonen kan du anvÀnda bilder med Full HD-upplösning i de tjÀnster som behöver denna möjlighet, sÄsom innehÄllet som kommer frÄn Netflix videoplattform.

Naturligtvis inkluderar företaget som erbjuder streamingtjĂ€nster Ă€nnu inte realme 8 bland de terminaler som certifierats av det nĂ€r det gĂ€ller att konsumera dess innehĂ„ll med högsta kvalitet (alltid pratar om HDR). Det betyder att du ibland kan mĂ€rka att sjĂ€lva applikationen “leker” lite med vad den visar pĂ„ skĂ€rmen, försöker förbĂ€ttra sektioner, sĂ„som mĂ€ttnad eller sĂ€nka upplösningen pĂ„ bĂ€sta möjliga sĂ€tt för att fĂ„ en anvĂ€ndarupplevelse. lĂ€mplig.

Programvara som har övertygat oss

Det mÄste sÀgas att inga nya alternativ erbjuds bland de konfigurationsmöjligheter som finns i realme 8-skÀrminstÀllningarna. Bortsett frÄn ovanstÄende angÄende fÀrgerna som visas, saknas det inte nÄgra ytterligare möjligheter sÄsom som ström roterar skÀrmen automatiskt nÀr du anvÀnder operativsystemet nÀr du anvÀnder terminalen horisontellt. Eller ocksÄ, stÀll in Visual Comfort till aktivera, vilket minskar blÄtt ljus sÄ att det Àr mindre skadligt för ögat.

Ajustes de la pantalla del realme 8

Du hittar ocksÄ nÄgra alternativ som Àr anvÀndbara som att anvÀnda Dark Mode i operativsystemet med de olika möjligheter som du nu har för att se skÀrmen, vilket till och med tillÄter hÄl för att selfiekameran ska döljas .

Slutsats

SkÀrmen som du kommer att hitta i realme 8 förefaller oss ha en korrekt kvalitet och generellt sett kommer den att vara mer Àn tillrÀckligt för den vanliga anvÀndningen som att titta pÄ videor eller lÀsa webbsidorna du besöker. Dessutom Àr det en bra punkt att övervÀga att vara kompatibel med HDR.

Felen i den hĂ€r komponenten, sĂ„som tendensen till kalla fĂ€rger, kan minimeras genom att anvĂ€nda de mĂ„nga alternativ som den erbjuder i operativsystemets instĂ€llningar. DĂ€rför tror vi att panelen integrerad i telefonen kommer inte göra dig besviken 
 men det kommer inte att vara den du gillar mest heller.

0 Shares