Realme 7 5G har 5G, Mediatek Dimensity U800 och kostar R$ 1 999 (för nu)

0 Shares

Realme lanserade sin andra smartphone i Brasilien idag: Realme 7 5G. Som namnet antyder ligger fokus på 5G-anslutningen, inklusive den som fungerar i Brasilien som heter DSS. Kostar 1 899 R$, för närvarande är det den billigaste mobiltelefonen med nätverksstöd i Brasilien och överträffar Moto G 5G.

Intermediär och sober design

Realme finns i två färger, vit och blå. Den vita sticker ut för att ha det enorma Realme-namnet på baksidan, medan den blå är mer diskret.

Ingen metall i sin konstruktion, både fälgen och höljet är av plast. Kameramodulen har en rektangulär design som liknar den som används av Samsung i dess mellanregister.

Realme 7 5G har bra hårdvara

call-realme-7-5g-anatel-brasil

Men han har några knep i rockärmen förutom 5G. En annan höjdpunkt är att den kommer med en IPS-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, vilket gör allt väldigt flytande.

En annan höjdpunkt är dess processor, den använder Dimensity 800U 5G, premium intermediate chipset från märket som konkurrerar med Qualcomms 700-linje.

8 GB RAM-minne och 128 GB internminne kompletterar specifikationen.

Dess batteri har 5 000 mAh och den kommer med en kraftfull 30 W laddare, en av de snabbaste i sin klass.

När det gäller 5G, betonar Samir Vani, landschef på MediaTek i Brasilien: “Kretursetet använder 7nm produktionsteknik, inkluderar en artificiell intelligensbearbetningsenhet och designades för hög prestanda för flera kärnor, förutom att förlita sig på 5G-teknik + 5G Dual Sim Dual Standby (DSDS)”, avslutar ledningen.

Det betyder att det är möjligt att använda 5G i båda slots, inte samtidigt. Ingen annan uppnår för närvarande denna bedrift.

Den kommer också med en 48 MP kamera, en 8 MP ultrawide, 2 MP makro och 2 MP djup, stöder 4K-videoinspelning och har en NFC-anslutning.

Nästan en ren Android

En intressant funktion i det är operativsystemet. Realme UI har praktiskt taget samma utseende som den rena Android som används i Pixel-linjen, mer trogen än Motorola. Detta är konstigt med tanke på att kinesiska märken helt modifierar systemet.

Den kör Android 10 och kommer att uppdateras till 11.

Pris och tillgänglighet

Den är tillgänglig från och med idag och kostar R$ 1 899 till och med den 12 april till ett kampanjpris. Därefter går det föreslagna priset upp till 2 599 R$. Om du tar hänsyn till det slutliga priset kommer det att bli dyrare än konkurrenten Moto G 5G, som redan kan hittas i intervallet R$ 2 tusen.

För närvarande kommer nätbutikerna Submarino och Americanas att ha exklusivitet i försäljningen av Realme 7 5G.

Vi har det redan i våra händer och vi kommer att granska det snart.

0 Shares