realme 5i Review – Godhet från realme 5 med en uppfriskande design

Under 2019 kom många OEM-tillverkare med sina undervarumärken och enbart serie av smartphones som så småningom fungerar bra för varumärkena. Realme Mobiles varumärke var en gång ett sådant företag som introducerades under OPPO tidigare förra året. realme 1 var den första smarttelefonen från varumärket och senare började företaget förgrena sig från OPPO för att börja fungera självständigt. Inom ett år lanserade realme en rad smartphones och företaget är på gång. Efter lanseringen av realme 5, realme 5 Pro, realme XT, realme X2 Pro och realme X2 är den senaste smarttelefonen från företaget en ny budgetsmartphone – realme 5i.

realme 5i är placerad under realme 5s och kommer med en ny ‘Sunrise’ design. Men är det bara gammalt vin i en ny flaska? Låt oss ta reda på det i denna recension.

Lådans innehåll

realme har ändrat färgaccenten på 5i-lådan och den här gången har den en slående gul färg över hela lådan och som vanligt nämns nyckelspecifikationerna och andra detaljer. Förpackningen är minimalistisk när du öppnar lådan hittar du realme 5i, en 10W-väggadapter, mikro-USB-kabel, SIM-utmatare och den vanliga användarhandboken och garantiinformation. Den här gången inkluderade vår realme 5i-granskningsenhet inte ett genomskinligt fodral, och detta kan vara ett kostnadsbesparande drag.

 • realme 5i
 • Väggadapter (10W x 1)
 • micro USB-kabel (x 1)
 • SIM-ejektor (x 1)
 • Skärmskydd (förinstallerat)
 • Användarmanual
 • Garanti-information

Design och fysisk översikt

realme har uppdaterat designen på realme 5i med den nya ‘Sunrise’ designen bak och detta är definitivt en stor avvikelse från kristalldesignen som sågs på realme 5 och 5s. Sunrise-designen är inspirerad av kraften och hoppet som de första solstrålarna ger och ger ett bättre grepp. Det antar ett spegelpolerat bakskal och varje korn bearbetas av den branschledande tyska femaxliga precisionsradiumsnideriet, efter 600 minuters polering. Designen ser fantastisk ut och i våra tester stötte vi inte på några repor eller sprickor. Smarttelefonen känns topptung, men ändå har realme gjort ett bra jobb med designen och byggkvaliteten på 5i.

När det gäller den fysiska översikten, framåt, finns det en enorm 6,5-tums HD + -skärm med ett mini-drop-hack. Strömbrytaren är till höger och volymvipporna finns till vänster. Vi testade Aqua Blue-färgvarianten på smarttelefonen och knapparna ser fantastiska ut i denna färgaccent. Till botten finns ett 3,5 mm hörlursuttag, mikrofon, mikro-USB-port och högtalargaller. Den fyrhjuliga bakre kamerainställningen tillsammans med den bakmonterade fysiska fingeravtrycksskannern finns på baksidan av realme 5i.

Visa

Skärmen är densamma som realme 5 och 5s, och det finns ingen förändring här. Realme 5i har en 6,5-tums HD + minidroppskärm med en upplösning på 1600 x 720 pixlar och är skyddad av Cornings Gorilla Glass 3+. Kvaliteten på panelen som används av realme är ganska bra eftersom den blir ganska ljus utomhus och har anständiga betraktningsvinklar. Färgerna är levande med en anständig mängd skärpa och du kan justera färgtemperaturen med de tre alternativen – Cool, Standard och Warm tillhandahålls under Inställningar. Som förväntat har den en omgivande ljussensor och har stöd för automatisk ljusstyrka. Men den automatiska ljusstyrkan är typ av hit eller miss och kan ibland vara irriterande. Vi stod inför detta problem med realme 5s också och önskade att det skulle ha fixats med 5i.

När det gäller skärmen, eftersom upplösningen är på undersidan, är innehållet inte skarpt och inte den bästa skärmen där. Vi skulle ha velat se en FULL HD + -skärm på den här, men ändå är kvaliteten på panelen som erbjuds av märket på den här smarttelefonen ganska bra med tanke på den prispunkt som den säljer.

Programvara, användargränssnitt och appar

realme 5i körs på Android 9.0 (Pie) -baserad ColorOS 6.0.1 med säkerhetsuppdatering i december 2019. realme har redan bekräftat Android 10-uppdateringen för realme 5 under andra kvartalet 2020, och vi kan också förvänta oss en liknande tidslinje för realme 5i. Color OS erbjuder också olika sätt att navigera inklusive gester och kommer med en rad funktioner. Det har också ‘realme Lab’ som tar Dark Mode till realme 5s och implementeringen är ganska bra. Det bästa är att det mörka läget gäller de flesta appar från tredje part och att du kan välja att stänga av det när det passar dig.

Av 4 GB RAM är cirka 2 GB RAM gratis när standardappar körs i bakgrunden.

Förutom den vanliga uppsättningen verktygsprogram har realme förinstallerat en del bloatware, som UC Browser, Dailyhunt, Opera News och Helo, men alla dessa appar kan avinstalleras enkelt. Du kan också avinstallera appar som App Market, Hot Apps, Hot Games genom att följa proceduren här utan att rota telefonen. realme 5i har inte Widevine L1-certifiering och det betyder att du inte kan njuta av HD-innehåll på NetFlix och Amazon Prime.

Med detta sagt är Color OS laddat med många alternativ och smidiga funktioner, och valet av anpassad hud varierar från användare till användare.

Kamera

Optiken på realme 5i liknar realme 5, förutom en förändring i framåtvänd kamera som nu är en 8MP-shooter istället för en 13MP-shooter som finns på realme 5. Inställningen för fyrhjulskameran är en kombination av 12MP bakre kamera med Sony IMX386-sensor, bländare f / 1.8, PDAF, LED-blixt, EIS, 8MP ultravidvinkelobjektiv på 118 ° med 1,12μm pixelstorlek, f / 2,25 bländare, 2MP djupgivare och 2MP kamera för 4 cm makro med 1,75 μm pixelstorlek, bländare f / 2,4.

Lagerkameran erbjuder olika lägen som Nightscape, Chroma boost, HDR, Panorama och Expert-läge, Nightscape och Chroma boost fungerar även med ultravidvinkelobjektivet. När det gäller dagsljusbilder som tagits med realme 5i är bildkvaliteten bra med livfulla färger och en bra mängd skärpa och detaljer. Bilderna i svagt ljus är strikt över genomsnittet, men i extrema svaga ljusförhållanden kryper ljud in och det finns en betydande mängd ljud i bilderna. Med detta sagt kommer Nightscape till undsättning och producerar några anständiga bilder.

Dessutom är bilderna som tagits med appkamera-appen något på den mättade sidan och med Chroma Boost påslagen är bilderna övermättade. Det finns också en färgskillnad mellan normala och vidvinkelbilder. Du kan se skillnaden i kameraproverna nedan. Vi nämnde detsamma i vår realme 5s recension också, och tyvärr gäller det fortfarande med 5i också. Men tack och lov, det finns stöd för Camera2API och du kan ladda en Google Camera mod för att få bilder med naturliga färger och dra nytta av den andra godheten som Google Camera erbjuder.

Fyrkamerainställningen innehåller också en ultravidvinkelobjektiv och en makrolins. Kvaliteten på bilderna som tagits med ultravidvinkel är ganska bra och det är bra att ha en ultravidvinkelobjektiv som ger ett mycket bredare perspektiv. Makrolinsen låter dig komma närmare motivet och det gör jobbet gjort. Kommer till den främre kameran, det är en nedgradering från realme 5 och 5s, och märks till en viss grad i de tagna bilderna också. Kolla in kameraproverna nedan

När det gäller videon spelas realme 5i in vid 1080p vid 30 fps som standard, men det kan också gå upp till 4K vid 30 fps, och det finns också stöd för EIS. Du kan också spela in videor med slo-mo och time-lapse.

Anslutning

realme 5i har stöd för Wi-Fi 802.11 b / g / n och stöder inte 5 GHz-nätverk. Detta ser definitivt ut som ett kostnadsbesparande drag och en nackdel också. Med tanke på att bredbandsscenariot i Indien förbättras drastiskt nu, anser vi att det inte var nödvändigt att ta bort stödet för 5 GHz WiFi-nätverket. När vi går vidare kommer den med Bluetooth 5.0-stöd och GPS / GLONASS. Qualcomm Snapdragon 665 AIE har ett integrerat X12 LTE-modem som har stöd för 4G-anslutning och har även Voice-over-LTE (VoLTE) -stöd för Reliance Jio, Airtel och stöder Dual 4G VoLTE. Det betyder att du kan använda 4G på båda SIM-korten på realme 5i. Vi testade med dubbla SIM-kort och det fanns inga problem med samtalskvaliteten, och det fungerade felfritt.

Det finns inget stöd för Wi-Fi som ringer till realme 5i för närvarande, men realme har lovat att det kommer att aktiveras genom en uppdatering i februari. Du kan kolla in tidslinjen för alla realme-enheter här.

Prestanda

realme 5i drivs av Qualcomm Snapdragon 665 AIE-processor parat med 4 GB RAM med 64 GB lagring, liknande realme 5 och 5s, förutom lagringsalternativen. Snapdragon 665 är en 11nm mobil plattform baserad på FinFET-teknik med Adreno 610 GPU och den har 4 Kryo 260-kärnor (prestanda A73-baserade) klockade vid 2 GHz tillsammans med 4 Kryo 260-kärnor (effektivitet A53-baserade) klockade vid 1,8 GHz.

I vår realme 5s-recension nämnde vi att det var inkonsekvens i prestanda och det var märkbar fördröjning och tröghet. Tack och lov stod vi inte inför sådana problem med realme 5i. I våra tester med avslappnade applikationer som används dag till dag, gick realme 5i bra utan problem. Apparna laddades snabbt upp och tack vare 4 GB RAM var multitasking också ganska bra. realme blev av med 3 GB RAM-alternativet och har erbjudit en enda 4 GB-variant, vilket är ett välkommet drag.

När det gäller spelprestanda hanterar Adreno 610 GPU bra spel och du får anständig spelupplevelse. Vi testade spel som Asphalt 8, PUBG Mobile, Call of Duty, etc, och spelupplevelsen var ganska bra.

Kolla in referensresultaten nedan.

Batteri-liv

realme 5i har ett stort 5000 mAh batteri och när det gäller batteriets livslängd varade det över en och en halv dag med avslappnad användning och med tung användning varar det drygt en dag. Den stöder inte snabb laddning och har endast stöd för 10W laddning. Laddningstiderna är ganska långsamma vilket kan vara irriterande för vissa och det tar 3 timmar att ladda från 0 till 100%. Vi önskade att realme erbjöd snabb laddning med den här smarttelefonen med tanke på konkurrensen i denna prisklass.

realme 5i uppnådde FoneArena One Charge-betyg på 19 timmar och 46 minuter, vilket är nästan detsamma som realme 5 och 5s.

Slutsats

Med lanseringen av realme 5i har företaget avvecklat smarttelefonen realme 5 (tack och lov) och 5i är placerad under realme 5s. Så, ska du köpa realme 5i nu? realme har gjort ett bra jobb med den nya ‘Sunrise’ designen, och vi hoppas att företaget kommer att fortsätta experimentera med nya mönster. Med detta sagt har realme också gjort en hel del kostnadsbesparingar med 5i. Om du kan komma förbi nackdelarna och letar efter en smartphone under Rs. 9000, realme 5i rekommenderas definitivt.

Realme 5i finns i färgalternativen Aqua Blue och Forest Green och kostar Rs. 8999. Den är tillgänglig från Flipkart och realme.com.

Fördelar

 • Fantastisk “Sunrise” design
 • Stor skärm
 • Ganska bra prestanda
 • Anständigt batteritid

Nackdelar

 • Inget stöd för Dual-band (5 GHz) WiFi
 • Micro-USB-port
 • Brist på snabb laddning

Alternativ

Om du är villig att förlänga din budget kan du överväga ett av följande alternativ

 • Redmi Note 8
 • realme 5s
 • vivo U20

Relaterade Artiklar

Back to top button