Realme 4K Smart Google TV Stick recension

0 Shares

realme lanserade 4K Smart Google TV Stick som Indiens första 4K Google TV Stick förra månaden. Den har HDR 10+-stöd, har dual-band Wi-Fi, HDMI 2.1 och kommer med en Bluetooth röstfjärrkontroll. Är detta värt priset? Är detta en bättre affär jämfört med Amazon Fire TV Stick 4K och Mi Box 4K? Låt oss dyka ner i recensionen för att ta reda på det.
Boxens innehåll

  • realme 4K Smart Google TV Stick
  • Avlägsen
  • Strömförsörjning (5V-1A)
  • mikro USB-kabel
  • HDMI-förlängare
  • Användarguide

Realme 4K Smart Google TV Stick är en liten liten sticka som är gjord av plast och liknar andra TV-pinnar som finns på marknaden. Den har en realme-logotyp på framsidan tillsammans med en LED-indikator. Den mäter 29,8 x 90 x 14,5 mm och väger 30 gram.

Du kan se modellnumret RMV2105, varumärket Made in India, och det nämner också 5V-1A-ingång på baksidan av stickan.

Det finns en HDMI-port på vänster sida, och företaget säger att den stöder HDMI 2.1. Du kan också se mikro-USB-strömporten på sidan. Även om du kan driva stickan med hjälp av mikro-USB-porten på TV:n, rekommenderar företaget att du använder strömadaptern eftersom vissa TV-apparater kanske inte erbjuder 5W uteffekt. Den har inga andra portar.

Fjärrkontrollen liknar den som kommer med realme-TV med strömknapp, mikrofonhål, mute-knapp och navigeringsplatta, men den kommer med Netflix, YouTube, Prime Video och till och med YouTube-musikgenvägsknappar. Du kan också se tillbaka-, hem- och inställningsknapp, och Google Assistant-knappen finns mellan volymknapparna. Mikrofonen på fjärrkontrollen fångar upp röstkommandona tydligt.

Programvara och appar

Detta är den första Android-streamingstickan som körs på den senaste Google TV-plattformen som körs ovanför Android TV, där du hittar kurerat innehåll från dina flera streamingtjänster som Netflix, Prime, etc. Detta använder Googles kunskapsdiagram och användarens erfarenhet av att skapa personligt anpassat innehåll, Google TV kurerar och organiserar filmer, program och mer från alla dina appar och prenumerationer på ett ställe.

Den kör Android TV OS 11 med säkerhetskorrigering för augusti.

Du kan hitta sektionerna Sök, Hem, Appar och Bibliotek. Inställningsalternativet ger en meddelandepanel på sidan, liknande det du hittar på telefoner. Bevakningslistfunktionen som låter dig snabbt bokmärka och spara allt innehåll som du planerar att titta på senare. Bevakningslistor kan också uppdateras från Google-appen på din smartphone.

Det finns Ambient-läge som kan visa konstgalleri från kurerade bilder, väder, tid, porträtt Google-foton från din profil, och kan även automatiskt kurera bilder och visa dem som en skärmsläckare.

Om du klickar på apparna visas alla installerade appar. Den har Netflix, YouTube, Hotstar, Zee5, Voot, MX Player, Sunnxt, Sony Liv, Apple TV, Alt Balaji och YouTube Music förinstallerade. Du kan ladda ner fler appar och spel från Google Play Butik.

Prestanda

Stickan drivs av Amlogic Quad-Core ARM Cortex-A35-processor klockad till upp till 2GHz och Mali G31 dual-core GPU. Navigeringen med fjärrkontrollen är smidig utan några fördröjningar. Google TV UI tar lite tid att få den bästa upplevelsen efter att ha slagits på, och det finns en liten fördröjning när du öppnar flera appar i bakgrunden. Det är inte lika smidigt jämfört med Amazon Fire TV-stick. Hoppas realme kan fixa det med en uppdatering.

Tillverkningen av stickan är Skyworth Digital. Av 2 GB RAM får du 1,9 GB RAM. Av 8 GB internminne är endast 4,49 GB användbar.

Den stöder många ljud- och videocodecs och kan spela upp 4K-video med upp till 60 fps. Detta inkluderar H.265 HEVC, H.264 samt MPEG 1/2/4. Den stöder naturligt RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4 och 3D videoformat, MP3, APE och FLAC ljudformat med DOLBY och DTS.

Stickan har HDR-stöd, men den har inte Dolby Vision. 12-bitars färgformat är standard, och det finns inget alternativ att byta från SDR till HDR.

Eftersom den har Widevine L1-certifiering kan den spela upp till 4K-innehåll på Netflix, Amazon Prime Video och andra streamingappar, men vi hade problem med Netflix som inte spelade upp 4K-innehåll ordentligt, men Amazon Prime hade inga problem. Prime video stöder dock inte Dolby 5.1-kanalsljud. Vi testade det inte, men användare har rapporterat att Hotstar inte stöder 4K. Hoppas att realme kommer att åtgärda dessa problem i framtida uppdatering.

Anslutningsmöjligheter

Den har Wi-Fi 802.11ac (2.4GHz/5GHz) och Bluetooth 5.0 (AIDA64 visar att den har Bluetooth 4+). Det finns en HDMI 2.1-port. Eftersom det är en streamingsticka finns det ingen ljudutgång eller möjlighet att ansluta externa enheter. I 5GHz Wi-Fi klockade den 355 Mbps nedladdningshastighet och 152 Mbps uppladdningshastighet i en 1 Gbps-anslutning, vilket är bättre än Wi-Fi-hastigheten i vissa TV-apparater.

Slutsats

Så, borde skaffa realme 4K Smart Google TV Stick? Om du redan har en gammal 4K icke-smart-TV som inte kör några streamingappar är det här ett bra val, men först efter att realme har fixat de befintliga problemen i programvaran. Den nya Google TV-upplevelsen är bra och den har HDR-stöd, men det finns ingen Dolby Vision.

Det finns dock Amazon Fire TV-sticka som säljer ett erbjudandepris på Rs. 2 999 istället för Rs. 5 999 lanseringspris, och kommer även med Dolby Vision, Dolby Atmos och har inga 4K- eller HDR-strömningsproblem. Mi Box 4k med ljudutgång och USB-port är också ett bra alternativ.

Tillgänglighet

Realme 4K Smart Google TV Stick kostar Rs. 3999, men den är tillgänglig till ett erbjudandepris på Rs. 2999 från Flipkart och Rs. 3499 från realme.com under en begränsad period.

0 Shares