Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Realme 11X 5G recension: Underbar allrounder för dagligt bruk

Ämne: Realme 11X 5G recension: Underbar allrounder för dagligt bruk

Realme har lagt till några fler budget-5G-smarttelefoner till sin 11-serie 5G – Realme 11 5G och Realme 11X 5G. Medan Realme 11 är mer av en mellanklass, är Realme 11X dess nedtonade variant. Jag fick Realme 11X 5G för granskning och enheten såg vacker ut vid första anblicken. Smarttelefonen kommer med Dimensity 6100+ 5G-chipset, 5000mAh batteri, 64MP kamera och mer. På pappret är specifikationerna imponerande och priset är konkurrenskraftigt, men hur klarar sig Realme 11X 5G i den verkliga världen? Låt oss ta reda på.

Realme 11X 5G Review Snapshot

Redaktörens betyg: 3,7/5

Design

Visa

programvara

Prestanda

Kamera

Batteri

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐

Betyg: 3 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

⭐⭐⭐⭐

Betyg: 3,5 av 5.

Hoppa till..

Fördelar

 • Snygg design
 • Bra 64 MP kamera
 • Snabb och effektiv SoC

Nackdelar

 • Smudge magnet bakpanel
 • Otillräcklig toppljusstyrka
 • Långsam laddning

Realme 11X 5G Pris och tillgänglighet

De Realme 11X 5G kommer att finnas tillgänglig i 2 lagringskonfigurationer-

 • 6 GB RAM + 128 GB lagring – Rs. 14 999
 • 8 GB RAM + 128 GB lagring – Rs. 15 999

Den första rean kommer att äga rum den 30 augusti kl. 12.00 via Realme.com, Flipkart och butiker nära dig. Realme 11X 5G kommer i nyanser – lila gryning och midnattssvart.

Realme 11X 5G recension: Design och bygg

Realme 11X 5G är en budget 5G-smartphone som kommer i två nyanser – Purple Dawn och Midnight Black. Jag fick låna Purple Dawn-nyansen för granskning och jag älskade utseendet på dess bakpanel mycket. Detta är första gången Realme har lanserat en lila färgvariant för någon av sina smartphones och jag måste säga att märket inte har vacklat för att göra det snyggt och premium.

Bakpanelen på Realme 11X 5G är en skimrande lila-blå nyans som lyser upp i solljus och skapar en S-formad design. Eftersom jag är en sån som är ett fan av unika färger och design så gillade jag varianten lila gryning. Men om du vill ha en mer neutral look kan Midnight Black vara en bättre passform för dig. Den skimrande bakpanelen är gjord av blank plast och sidorna ser metalliska ut utan kurvor alls.

Bakpanelen har Realme-märke i botten och upptill finns en stor cirkulär kameramodul med 2 objektiv och en LED-blixt. Kameramodulen sticker något ut men det påverkar inte enhetens balans. Den största nackdelen med bakpanelen är dess tendens att dra till sig fläckar vilket gör den till en kladd och fingeravtrycksmagnet.

På tal om funktionaliteten så har Realme 11X 5G en strömknapp och volymreglage på höger kant och en simbricka på vänster kant. Den nedre kanten rymmer ett 3,5 mm hörlursuttag, en USB Type-C-port, ett högtalargaller och en enkel monohögtalare. Smarttelefonen är 7,89 mm tjock och väger 190 gram, vilket gör den bekväm att hålla i handen under långa perioder. Byggkvaliteten är också hyfsad.

Framsidan har en stor IPS LCD-skärm med ett hål för en selfie-lins. Skärmen har märkbara ramar med hakan som har tjockare ramar än de andra 3 sidorna.

Realme 11X 5G recension: Skärm

De Realme 11X 5G har en 6,72-tums FHD+ IPS LCD-skärm. Även om det är en LCD-panel är kvaliteten på bilderna anständig. Bilden är skarp och exakt och betraktningsvinklarna är också bra. Dynamic Range kunde ha varit bättre. Skärmen stöder en adaptiv uppdateringsfrekvens på 120 Hz för en smidig rullningsupplevelse.

Uppdateringsfrekvensen anpassar sig själv mellan 120Hz/90Hz/60Hz/50Hz/48Hz och 45Hz beroende på vilket scenario du befinner dig i. Detta säkerställer den bästa upplevelsen medan du spelar och läser. Den har en touch samplingsfrekvens på 240Hz. Realme 11X 5G kommer med upp till 550 nits toppljusstyrka vilket är bra inomhus, men utomhus känns det otillräckligt eftersom skärmen inte är tydligt synlig i direkt solljus.

Realme 11X 5G recension: Prestanda

Realme 11X 5G drivs av MediaTek Dimensity 6100+ 5G SoC. Chipsetet är baserat på en 6nm TSMC-process och har en 8-kärnig 64-bitars arkitektonisk design. Chipsetet ser till att smarttelefonen är snabb och effektiv. Oavsett om du spelar eller redigerar video, surfar på sociala medier eller tittar på videor, finns det inga fördröjningar eller krascher. Multitasking är en bris med 8 GB ombord och upp till 8 GB dynamiskt RAM eftersom över 20 appar kan köras i bakgrunden samtidigt. Dessutom öppnas och laddas apparna snabbt och spelandet är också sömlöst.

Tunga spel som COD eller BGMI Mobile kan spelas med medelstora grafiska inställningar och medelstora bildfrekvenser. Termisk prestanda är ett litet problem eftersom smarttelefonen börjar värmas upp när du kör benchmarks eller efter 20 minuters spelande. 128 GB inbyggt lagringsutrymme gör att du kan lagra allt som är viktigt utan några som helst hicka.

Realme har introducerat ett nytt E-Game-nätverk med Realme 11X 5G. Detta nätverk ger den bästa spelupplevelsen eftersom det intelligent växlar mellan 4G- och 5G-nätverk för att minska strömförbrukningen och ge sömlös spelprestanda. Nätverket kan hoppa över onormala samtal, välja det starkaste mobilnätet och rekonstruera WiFi så att man kan spela var som helst utan krångel. Smarttelefonen är 5G-kompatibel och samtalsprestandan är också anständig.

På tal om programvaran kör den Realme UI 4.0 baserat på Android 13 som har ett användarvänligt gränssnitt. OS erbjuder alternativ för anpassningar för personalisering för att göra upplevelsen ännu roligare. Den största nackdelen är massor av bloatware som kommer förinstallerat. Appar som Moj, Linkedin, Josh och många spel är redan installerade och måste tas bort om du inte behöver dem.

Realme 11X 5G recension: Kameror

De Realme 11X 5G har en dubbel kamerauppsättning på baksidan. Den innehåller en 64 MP huvudlins och en 2 MP porträttlins. Även om 2MP-porträttlinsen inte är värd att pratas om mycket, är prestandan hos 64MP-kameran verkligen något att utforska.

Den primära 64 MP-kameran klickar skarpa och detaljerade bilder i dagsljus. Bilderna klickade för att få ett bra dynamiskt omfång och exakta färger. Bilderna tagna i naturligt ljus har lite mjukhet och även när man zoomar in är detaljerna tydligt synliga. Huvudkameran klickar de flesta scener exakt oavsett om det är inomhus eller utomhus.

När det gäller inomhusfotografering klickade sensorn anständiga bilder under bra ljusförhållanden. Färgerna verkar aldrig blåsta ur proportion eller överdrivet mättade. Det finns ett 64M-läge där samma scen ser något bättre ut när det gäller färger och detaljer.

Vanligt läge

64M läge

Det som är mest imponerande är 2x in-sensorzoom som låter dig klicka på telefotoliknande bilder utan att ha en verklig telefotosensor. Titta på bilderna nedan. De inzoomade bilderna förlorar också mycket mindre detaljer och ser skarpa och skarpa ut.

normalt skott

2x zoom-in bild

Realme 11X 5G har en 8MP selfiekamera på framsidan. Selfiekameran presterar hyfsat då färgerna ser snygga ut. Jag klickade på nedanstående selfie utomhus och jag älskade hur hudtonerna såg naturliga ut utan några filter. Motiven i ramen hålls i fokus med bakgrunden som sekundär. Detaljerna är tillräckliga och selfiesna är definitivt värda att läggas upp på sociala medier.

Realme 11x 5g recension: batteritid och laddning

De Realme 11X 5G packar ett 5000mAh batteri under huven. Jag använde smarttelefonen för att ringa, surfa på sociala medier, läsa artiklar, delta i videosamtal, lyssna på musik, spela lätta spel och göra lite redigering. Trots alla dessa uppgifter höll batteriet lätt en hel dag när jag kopplade in det på natten.

Inuti kartongen får du en 33W SuperVOOC-adapter som laddar batteriet från 0 till 100% på cirka 75 minuter. Det tar cirka 35 minuter att ladda batteriet till 50 %. Även om laddningshastigheten är långsam jämfört med 67W, 120W eller 150W laddningskapacitet, är den fortfarande anständig nog vid denna prispunkt.

Recensionsbeslut: Ska du köpa Realme 11X 5G?

Realme 11X 5G är en budgetsmartphone som kommer med en Dimensity 6100+ 5G-chipset och en 64MP kamerauppsättning. Smarttelefonen har också ett 5000mAh batteri och har en snygg design som ser ut och känns premium. Smarttelefonen saknar AMOLED-skärm, har 33W laddningskapacitet och massor av bloatware, men det kan vara ett lämpligt val om du letar efter en prisvärd enhet med en bra kamerainställning. Annars kan alternativ som iqoo Z7 5G och Samsung Galaxy M34 visa sig vara bättre.

Skäl att köpa

 • Snygg design
 • Bra 64 MP kamera
 • Snabb och effektiv SoC

Skäl att inte köpa

 • Smudge magnet bakpanel
 • Otillräcklig toppljusstyrka
 • Långsam laddning