Razer tillkännager mask med RGB-lysdioder och robotröst

0 Shares

CES är platsen för konstig och underbar teknik, och Razer är ett företag med rykte om att ta det till en ny nivå på den årliga teknikmässan. Företaget presenterade det galna laptopkonceptet med tre skärmar, kallat Project Valkyrie, på CES 2016 och kunde ha kommit ut på marknaden om prototypen inte hade stulits från showen. Och du trodde att CES bara var journalister och tekniska fans…

Tja, det ser ut som att företaget är ivrigt att höja insatserna ytterligare genom att avslöja inte ett utan två konstiga nya projekt på CES 2021 som det för närvarande arbetar med – Brooklyn projekt och Hazel Project. Och låt mig berätta för dig, du kan sitta och gissa vad de är hela dagen och ändå inte få det rätt.

Låt oss börja med den som, enligt min mening, är mest sannolikt att faktiskt komma ut på marknaden: Project Hazel, även känd som den smartaste masken i världen.

Under pandemin har Razer omvandlas en del av sina tillverkningsanläggningar för att producera helmasker och har donerat mer än 1 miljon till sjukvårdspersonal runt om i världen hittills, men engångsmasker inte mycket miljövänlig, så företaget har arbetat på ett återanvändbart alternativ med hjälp av några av sina egna teknologier.

Project Hazel är en helt transparent återanvändbar ansiktsmask som har några genuina innovationer. Låt oss börja med säkerheten, den uppenbara poängen: den har aktiv ventilation med utbytbara filter, som drar in färsk filtrerad luft och trycker ut varm luft, vilket gör att du kan andas lätt samtidigt som du skyddar dig mot COVID-19 och andra patogener som transporteras av luften, och har ett N95 andningsskydd också.

Men det mest anmärkningsvärda är förstås dess transparens, vilket kommer att få enorma sociala effekter. Du kommer inte bara att kunna le och leka med vänner mer naturligt, utan du kommer också att göra det lättare för de mest utsatta i samhället att få kontakt med andra människor, och det är en liknande historia för människor som förlitar sig på läppläsning för kommunikation.

Razer tillkännager mask med RGB-lysdioder och robotröst 1

Men slutar inte där; det finns en liten LED-lampa nära din mun som tänder den i mörka omgivningar, och för att säkerställa att du hörs tydligt använder masken Razers Voiceamp-teknik för att ta bort ventilationseffekten och hjälpa dig att kommunicera medan du bär masken.

Lägg till andra element som justerbara öronband, olika design för att passa olika ansiktsformer, ett trådlöst refillfodral som också kommer att sterilisera masken och anpassningsbar RGB-belysning i ventilationssystemet (det är Razer, vad förväntade du dig?) Och du har en verklig sci-fi ansiktsmask. Det finns ingen information om när eller ens om den kommer att släppas eller hur mycket den kommer att kosta, men Razer har bekräftat för den tekniska rådgivaren att det finns en fungerande prototyp som flyter runt… någonstans…

Sedan har du Project Brooklyn, utan tvekan den galnaste av de två framtidsfokuserade produkterna, även om det betyder att det är mindre troligt att det dyker upp två eller tre år senare, men hallå, jag är hoppfull!

Razer grävde in i spelstolarnas värld med lanseringen av Iskur 2020, och Brooklyn Project är nästa utveckling av det, och erbjuder en mer uppslukande spelupplevelse än någon spelstol på marknaden idag. Vid första anblicken kanske du tror att Brooklyn Project bara är en vanlig spelstol med RGB-belysning och en klassisk design med bucket seat, men det finns mycket mer i det än så.

Razer tillkännager mask med RGB-lysdioder och robotröst 2

Razer tillkännager mask med RGB-lysdioder och robotröst 3

Som något direkt ur Ready Player One har stolen en 60-tums OLED-skärm som fälls ut från ryggen med en knapptryckning. Sitter i ögonhöjd och sträcker sig från stolens vänster till höger, är den vridbara skärmen konfigurerad för att ge en uppslukande upplevelse som liknar high-end löparutrustning och försvinner tillbaka in i stolen när den inte används.

Det är inte heller den enda innovationen; På något sätt har Razer byggt in ett utfällbart bord i 4D-armstöden, så att du bekvämt kan använda tangentbordet och musen eller till och med förvara mat eller dryck om du spelar med en handkontroll. Du hittar också den inbyggda taktila känslan som finns i Razers Nari Ultimate-hörlurar, så att du kan känna känslan av explosioner och skottlossning i intensiva skjutspel.

Kombinera det med den omslutande rullningsbara skärmen och RGB-belysningssystem som Razer hävdar kan kopplas direkt till spelhändelser och du har ritningen för framtidens avancerade spelstol. Det finns inget behov av ett bord eller en bildskärm, bara anslut den till ditt skrivbord, sätt dig ner och börja spela. Det är säkert att säga att det antagligen fortfarande är långt kvar, men förhoppningsvis kommer det på något sätt att förverkligas några år senare.

För något som kommer ut lite tidigare, ta en titt på ett annat stort Razer-meddelande, lanseringen av nya Razer Blade 15.

0 Shares