Ray-Ban smarta glasögon kommer att släppas i år, gjorda i samarbete med Facebook

0 Shares

Något att se fram emot: Facebooks VD Mark Zuckerberg bekräftade under ett kvartalsvis vinstsamtal att företagets nästa hårdvarulansering kommer att vara Ray-Ban smarta glasögon. Ett exakt utgivningsdatum angavs inte, men när Facebook först presenterade dem uppgav de att de var planerade att släppas 2021.

Facebook avslöjade att det samarbetade med Ray-Ban och EssilorLuxottica förra september för att skapa ett par smarta glasögon. Vi har sedan dess lärt oss att den här enheten inte erbjuder AR -funktioner, vilket tyder på att den kan likna Echo Frames.

Enligt intäktsanropet ser det ut som att Facebook fortfarande är på väg att släppa Ray-Ban smarta glasögon senare i år. Zuckerberg sa att “glasögonen har sin ikoniska formfaktor, och de låter dig göra några ganska snygga saker.”

Vi skulle inte förvänta oss att dessa skulle bli “en dödande produkt” för Facebook eller teknikmässigt, men det är ett intressant förslag som kommer från ägarna till Oculus. Den största skillnaden jämfört med andra smarta glasögon på marknaden kommer förmodligen att ligga i deras estetik. I slutändan är det fortfarande glasögon och utseendet spelar roll. Det är den troligaste anledningen till att Facebook samarbetar med Ray-Ban, ett av de mest populära glasögonföretagen i världen.

Ungefär samtidigt som Facebook tillkännagav sitt partnerskap med Ray-Ban och EssilorLuxottica, avslöjade företaget också att det arbetade med en prototyp av AR smarta glasögon, Project Aria.

Som en AR-enhet skulle dessa erbjuda överlägsen svårhanterbarhet jämfört med Ray-Ban-enheterna, så att användare kan ringa en vän och chatta med sin avatar, få hjälp av en digital assistent som kan upptäcka faror, stödja dig i ett möte osv. . Dessa skulle vara en mer direkt konkurrent till Snap’s Spectacles.

Som en sidoanteckning, under samma vinstsamtal, delade Facebook sina kvartalsintäkter ökade med 56% och nettoresultatet med 100%, jämfört med samma period 2020. För närvarande har Facebook 2,9 miljarder aktiva användare, ett nytt rekord för det sociala nätverket.

0 Shares