Raspberry Pi 5 kommer att ta tid att komma fram: Raspberry Pi 4 Àr en bÀstsÀljare

0 Shares

Raspberry Pi 5 Àr fortfarande lÄngt borta, Àven 4A

{featureImage}

NÀr man stannar för att se allt som kan göras med en Raspberry Pi i allmÀnhet och med den senaste Raspberry Pi 4B, Pi 400 och Compute Module 4 i synnerhet, Àr det normalt att tÀnka pÄ allt som skulle kunna uppnÄs med en Raspberry Pi 5 kraftfullare . Och ja, det Àr sant att det kan vara otroligt, men du fÄr vÀnta.

I en intervju med Tom’s Hardware kommenterade Eben Upton, skaparen av Raspberry Pi, att hans organisation inte arbetar med nĂ„gra nya utvecklingskort för att ersĂ€tta och förbĂ€ttra den nuvarande. Dessutom kommer inte ens det att finnas en 4A-modell för tillfĂ€llet. Vilket vanligtvis kĂ€nnetecknas av en nedskĂ€rning av hĂ„rdvaran som, utan att förminska dess fördelar, tillĂ„ter ett Ă€nnu mer attraktivt pris Ă€n sjĂ€lva B-modellen.

SkÀlen till detta beslut eller konsekvensen av att det inte finns nÄgon ny modell i sikte, varken överlÀgsen eller billigare, Àr inga mindre Àn den goda försÀljningstakten för nuvarande modeller och bristen pÄ komponenter. Eftersom, som Upton förklarar, Raspberry Pi 4, Pi 400 och Compute Module 4 sÀljer sÄ bra att det vore dumt att sakta ner produktionstakten för att lansera en modell Àven som 4A.

I tidigare generationer av Raspberry Pi har version A alltid varit annorlunda Ă€n resten genom att vara billigare till priset av en begrĂ€nsning i deras hĂ„rdvara. I fallet med Raspberry Pi 4 modell A med avseende pĂ„ Pi 4-modellen, skulle det enda som verkligen skulle ha klippts vara USB 3-kontrollern. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kunde kostnaden sĂ€nkas med cirka 10 dollar och det skulle kompensera. Även om, Ă„terigen, bristen pĂ„ processorer kan skapa ett stort problem, för inte ens för de nuvarande modellerna kommer de vĂ€l fram.

Funktioner i framtidens Raspberry Pi 5

Raspberry Pi RasPad

Det Àr troligt att du undrar vilken hÄrdvara eller vilka nyheter som skulle kunna fÄ en Raspberry Pi 5 att förbli sÄ intressant och konkurrenskraftig. Jo, utan att kunna gÄ in pÄ riktigt specifika detaljer verkar det som att de i The Raspberry Pi Foundation Àr vÀldigt tydliga med att en snabbare processor skulle vara nÄgot som skulle vara det, men det skulle inte vara det enda.

Med de nuvarande förbÀttringarna skulle den ocksÄ ha en RAM-kapacitet som skulle överstiga 8 GB och en mer kapabelt WiFi-chip samt 2,5 Gb ethernet . Det sistnÀmnda skulle ge det hÀr kortet mÄnga fler funktioner som multimediaserver eller annan anvÀndning som Àr relaterad till Internet pÄ det sÀttet.

Du mÄste dock ha tÄlamod. Eftersom de fokuserar pÄ att förbÀttra aspekter av de fyra och mjukvaran som alltid Àr sÄ viktig. Men allt Àr inte förlorat vad gÀller nyheter, vad som verkar vara nÀsta sak för företaget Àr en ny 7-tums pekskÀrm som den skulle lansera 2022 . Detta kan förbÀttra den lÄga upplösningen pÄ den nuvarande skÀrmen som bara erbjuder 800 x 480 pixlar och Upton sjÀlv kommenterade att den mÄste uppdateras för att vara konkurrenskraftig mot andra förslag.

DÄliga nyheter för Raspberry Pi-fansen?

Det kan tyckas att det Àr dÄliga nyheter att inte ha en ny Raspberry Pi 5, men sanningen Àr att det inte Àr det. Det Àr sant att vi alla gillar allt kraftfullare enheter för att kunna genomföra mer krÀvande idéer, men det Àr ocksÄ förstÄeligt att om den nuvarande Model 4B ocksÄ fungerar i alla dess konfigurationer, varför rusa?

SĂ„ för att se framtiden mĂ„ste Raspberry Pi 5 fortfarande vĂ€nta. Även om vi varje dag vaknar och vi blir överraskade av en ny produkt. Även för att det ska hĂ€nda kommer det första att vara att Ă„terstĂ€lla normaliteten i tillverkningen av processorer. NĂ„got som verkar mer komplicerat att lösa.

0 Shares