Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Rapport: Disney kunde minska 4 000 jobb nästa månad

Men enligt Insider har Disney redan instruerat sina chefer att planera budgetnedskärningar och sätta ihop listor över anställda som ska sägas upp. Allt är en del av VD Bob Igers plan att så småningom nå 5,5 miljarder dollar i utgiftsnedskärningar – samma långsiktiga mål som den första nedskärningsrundan strävade mot.

Utöver de beräknade 4 000 anställda som kommer att trimmas, förväntar Disney att fler nedskärningar kommer från öppna roller, säger rapporten.

Disneys framtidsplaner

Igor har en genomgripande plan för att omstrukturera Disney.

Nöjesjätten är gör för närvarande många saker han inte gillar: Efter sitt första samtal med investeringsanalytiker i februari där han först tillkännagav sina planer på att minska kostnaderna med 5,5 miljarder dollar, sade Igor har sagt att Disney tar för mycket betalt för nöjesparker, att det inte tar tillräckligt mycket betalt för sin streamingtjänst, att Marvel gör för många uppföljare i motsats till originalkaraktärsintroduktioner och att han kanske säljer Disneys andel i Hulu.

Alla dessa planer på att skaka om Disney-modellen hjälper till att skilja dessa nya jobbnedskärningar från resten av teknikvärlden.

Vi har täckt massor av massiva uppsägningar hos de största teknikföretagen under de senaste månaderna, och de flesta av dem tenderar att hålla sig till ogenomskinliga modeord. Amazon gillar att kalla ekonomin “osäker”, medan Meta säger att den siktar på “effektivitet”. Disney förändrar dock hur det fungerar.

Kommer det att vara tillräckligt för att öka effektiviteten mitt i en osäker ekonomi? Jo, det har löst sig för underhållningsföretaget tidigare.