Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Rapport: Att arbeta hemifrån är effektivare än någonsin

Enligt en undersökning från april 2022 rapporterade fjärranställda i USA att de var cirka 9 % effektivare hemma än på ett fysiskt kontor. Sommaren 2020 var ökningen bara 5 %.

I takt med att anställda anpassar sig över tiden, har de blivit allt mer bekväma med att arbeta på distans från sitt hem, med enkätresultat som visar att de föredrar det.

Många företag trycker fortfarande på för arbete på kontoret – mängden helt och betalda arbetsdagar hemifrån har minskat under början av 2022 trots att de hållit stabilt under större delen av 2021. Och eftersom företagen drar åt sig, verkar det som att hjälpa anställda hålla sig på avstånd som en enkel fixa för att behålla talang.

Undersökningen säger: Fjärrarbete är effektivt

Ett team av akademiker från flera universitet, ledda av Stanford University professor Nicholas Bloom, har drivit en månatlig undersökning under hela Covid-19-pandemin, med en initial urvalsstorlek på 5 000 svarande (ett antal som ökade i april 2021 från 2 500).

I en Januari rapport Baserat på den här undersökningen sa 22,9 % av arbetarna att det var “väldigt bättre” att arbeta på distans än de hade förväntat sig, medan ytterligare 22% sa att det var “väldigt bättre”. 26,1 % tyckte att det var ungefär detsamma, och bara 5,7 % sa att det var värre.

De senaste resultaten i undersökningen av arbetsarrangemang och attityder, för maj 2022, fann fler fördelar: De flesta anställda tyckte att distansarbete var lättare när det gäller att söka jobb, och de föredrar flexibiliteten att välja vilka dagar i veckan de kommer till kontoret snarare än håll dig till ett strikt tisdag- och torsdagsschema.