Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Quantum Fireball Plus LM recension

Den här veckan kommer vi att ta en titt på Quantums senaste erbjudande på marknaden för stationära hårddiskar, Fireball Plus LM, 30GB hårddisk. Den här senaste enheten i Quantum Fireball-linjen är inriktad på prestationssamvetekonsumenter som vill ha optimal prestanda från sin lagringslösning. Quantum Fireball Plus LM har visat sig vara en mycket populär enhet på marknaden, och därför har vi dröjt med att få tag i en.

Quantum Corporation grundades 1980 och har under den tiden blivit en av världens ledande leverantörer av lagringslösningar för datorindustrin. De flesta av er förknippar Quantum-namnet med kvalitetshårddiskar, men dessutom tillverkar de även bandenheter, NAS-apparater (Network Attached Storage) och solid-state-system. Quantum har också börjat leverera hårddiskar för den framväxande marknaden för personlig videobandspelare (PVR), som inkluderar sådana enheter som TIVO.

Quantum Corporation utvecklade också Ultra ATA/33 såväl som den nyare Ultra ATA/66-specifikationen. Ultra ATA/33-specifikationen fördubblade överföringshastigheten från de tidigare 16 MB/s, av de gamla PIO-lägena, och nu dubblar Ultra ATA/66-gränssnittet hastigheten till 66,6 MB/s för att hålla jämna steg med dagens högpresterande enheter. Tillsammans med en fördubbling av bandbredden erbjuder Ultra ATA/66-specifikationen ytterligare dataintegritetsskydd. Genom att använda 80-ledarledningar, varav 40 är ytterligare jordledningar, kan Ultra ATA/66-gränssnittet upprätthålla renare datasignaler, som krävs för att säkerställa tillförlitliga dataöverföringar med den ökade hastigheten. Det som är mest imponerande är att Quantum kunde designa gränssnittet på ett sådant sätt att det bibehåller bakåtkapacitet, vilket gör det möjligt för användare att migrera till det nya gränssnittet i sin egen takt utan extra kostnader.

Quantum har varit en stor bidragsgivare till framåtsträvande teknologi ett bra tag och har länge insett att framsteg inom tekniken fortsätter att driva hårddiskens prestanda framåt. Denna ständiga push framåt innebär att den interna dataöverföringshastigheten för hårddiskar ökar med cirka 40 % per år. De interna mediaöverföringshastigheterna för hårddiskar förväntas överstiga den maximala överföringshastigheten på 33,3 MB/s som Ultra ATA/33-gränssnittet kan stödja någon gång i år. Eftersom Ultra ATA/66-gränssnittet redan är på plats med många enheter och system som nu använder det, hade Quantum sett till att gränssnittet inte skulle bli en prestandaflaskhals.