Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Qualcomm tillkännager teknik för att konkurrera med AirPods Pros adaptiva ANC

Qualcomm diskuterar den äkta trådlösa öronsnäckan de har arbetat med, som automatiskt justerar ljudutgången i realtid baserat på passform.

USA-baserade företaget Qualcomm utvecklar trådlös teknik, mjukvara och halvledare som chipen som finns i många smartphones. Adaptiv aktiv brusreducering hoppas vara “en ny teknik designad för att ge en förbättrad användarupplevelse för hörlurar med integrerad ANC.” Enligt Qualcomm, om passformen ändras något, kommer ANC att anpassa sig för konsekvent prestanda, vilket säkerställer ljud av högsta kvalitet “enligt passformens täthet och nivån av läckage oavsett hur eller var hörsnäckorna används.”

Qualcomm säger att deras teknik borde fungera med de flesta in-ear och öppna öronsnäckor, plus kommer inte att kräva ett passningstest av öronsnäckor. Komfort noterades i pressmeddelandet “minska beroendet av att bilda en tät försegling så att en användare inte behöver trycka eller vrida in hörsnäckan i örat.”

De flesta trådlösa hörsnäckor som har aktiv brusreducering använder antifasljudvågor för att eliminera externt brus. Tekniken som tillkännagavs av Qualcomm verkar likna den som implementerades av Apple med introduktionen av AirPods Pro förra året. Dessa anpassar kontinuerligt EQn baserat på geometrin på dina öron för att ställa in uteffekten och blockera ljud utifrån, och justera nivån på brusreduceringen 200 gånger i sekunden.

Denna teknik är ett påstående om vad som kommer från företaget, men det finns för närvarande inga faktiska produkter tillkännagivna. Qualcomm samarbetar redan med hörlurstillverkare som Jabra, Sennheiser, Bang & Olufsen, 1More, Audio Technica och Skullcandy, så det borde inte dröja för lång tid innan vi ser tekniken dyka upp i en verklig produkt.

Klicka här för de fem bästa trådlösa hörlurarna.