Qualcomm tillkÀnnager Adaptive Active Noise Cancelling-teknik för riktigt trÄdlösa öronproppar

0 Shares

Verkligen trÄdlösa öronproppar har ökat i popularitet pÄ senare tid och en av premiumfunktionerna tillgÀngliga för konsumenterna Àr aktiv brusreducering. Funktionen behövde tidigare tillverkare för att utveckla tekniken separat för sina produkter pÄ egen hand, men det kan förÀndras eftersom Qualcomm har meddelat sin Adaptive Active Noise Cancellation (ANC) -teknik som skulle integreras direkt i deras Audio SoC.

Att ha Adaptive ANC redan inbyggt i chipet förenklar processen för OEM-företag att lÀgga till brusreduceringsteknik till sina produkter. Qualcomm har utformat Adaptive ANC för att vara sömlöst med anvÀndaren, med förmÄgan att hantera och övergÄng mellan alla lÀgen. Den kan dynamiskt anpassa sin prestanda i realtid baserat pÄ passformen och nivÄn pÄ genomslÀpp av öronsnÀckorna.

Tekniken kommer först att visas pÄ Qualcomms QCC514x Bluetooth Audio SoC, vilket Àr ett premiumchip som ocksÄ stöder röstassistenter, premium trÄdlös ljudkvalitet och förlÀngd batteritid.

James Chapman, vice vd och chef för Voice, Music & Wearables, Qualcomm Technologies, International, Ltd. kommenterade lanseringen:

I vÄr State of Play-rapport frÄn 2020 konstaterades att konsumenternas efterfrÄgan pÄ aktiv brusreducering har ökat frÄn Är till Är och det Àr nu den fjÀrde mest eftertraktade funktionen för öronsnÀckor. Detta gör det till en viktig skillnad för tillverkare. Ibland kan det dock vara svÄrt för OEM-tillverkare att leverera konsekvent ANC-prestanda eftersom öronsnÀckor inte alltid kommer att ha samma passform eller placeras i örat pÄ samma sÀtt, och bÄde hur och var en konsument anvÀnder dessa enheter kan variera mycket. Vi har utformat vÄrt Qualcomm Adaptive ANC för att hjÀlpa kunder att leverera jÀmna prestandanivÄer och fantastiskt ljud för sÄ mÄnga konsumenter som möjligt.

0 Shares