Qualcomm lyfter fram fördelarna med FastConnect 6800 Dual WiFi för Indien

0 Shares

Qualcomm FastConnect 6800 Dual WiFi

Qualcomm föreslår en förbättring av trådlös anslutning i Indien med FastConnect 6800. Detta är namnet på ett delsystem för Snapdragon-chips. Detta kommer bland annat att utrusta de mobila enheterna med Dual WiFi, dvs två antenner för att skicka och ta emot data.

Du kanske inte vet detta men flera Snapdragon-flaggskeppschips som Snapdragon 855, Snapdragon 855 Plus och Snapdragon 8CX har redan stöd för FastConnect 6200.

Så på ett sätt är detta en uppgradering av den rådande FastConnect-modulen med funktioner som Bluetooth 5.1, upp till 1,8 Gbps nedlänkshastigheter, dual-band WiFi (samtidig anslutning till 2,4 GHz och 5 GHz-kanaler), upplänk MU-MIMO och 1024QAM för Wi -Fi 6.

Företaget har delat sin forskning som understryker kravet och fördelarna med Dual Wi-Fi.

Enligt Qualcomms studie får 87% av befolkningen inte Wi-Fi för hela hemmet. De primära smärtpunkterna med avseende på Wi-Fi är långsam hastighet, trängsel och räckvidd. Som ett resultat byter 1 av 2 personer från Wi-Fi till mobilnätverk hemma.

Problemen med Wi-Fi-anslutning avser utomhusmiljöer som offentliga Wi-Fi på flygplatser, järnvägsstationer, restauranger / hotell etc. Cirka 85% lider av dålig hastighet och 72% av trängsel.

LÄS OCH: Honor V30, V30 Pro med Android 10, Dual-Mode 5G och Dual Punch Hole Display blir officiell

I sina tester utsattes deltagarna för Dual Wi-Fi, vilket avslöjade att Better Wi-Fi gav en förbättrad uppfattning om den totala telefonens kvalitet / prestanda.

LÄS OCH: MediaTek Dimensity 1000 5G-chipset blir officiellt; Så här skiljer det sig från Helio G90T

Dubbel WiFi och dess fördelar

Dual Wifi, för dem som inte känner till konceptet, är användningen av 2 WiFi-antenner i mobila enheter istället för en. Inomhus är signaler benägna att blekna och tappa på grund av metallstörningar och avstånd mellan routern och enheten. Med en sekundär antenn finns det två olika referenspunkter för signalmottagning eller överföring (eller båda). Om en antenn misslyckas kommer enheten att använda alternativet. Denna synergi resulterar i bättre signalstyrka och prestanda.

Här är några av fördelarna med att ha mobila enheter med två antenner:

  • De kommer att kunna lösa signalblekning och döda fläckar.
  • Betydligt bättre täckning, särskilt i svåråtkomliga områden
  • Upp till 2x högre genomströmning, snabbare nedladdningar, bättre videoupplevelse och längre batteritid.

Vi är bara en månad från 2020, året då de nämnda teknikerna kommer att bli vanliga. Det är självklart att Qualcomm har en stor roll att spela i innovation och utveckling när året utvecklas.

0 Shares