Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Qualcomm kommer snart att introducera nya Snapdragon Wear-chips; tillkännager Wearables Ecosystem Accelerator Program

Marknaden för bärbara produkter fortsätter att växa i en betydande takt, och i spetsen för denna tillväxt är enheter som drivs av Qualcomm. Chiptillverkaren har förnyat sitt engagemang för att utveckla wearables-plattformen under de kommande åren, och stramar upp sina branschpartnerskap med ett nytt program som kallas Wearables Ecosystem Accelerator Program.

När det kommer till smartklockor är Snapdragon Wear-plattformen en av de bästa SoC:erna för att driva dem. Qualcomm har meddelat att de gör betydande investeringar i plattformen och planerar att släppa nya Snapdragon Wear-plattformar över segment under nästa år.

Genom Wearables Ecosystem Accelerator Program planerar företaget att underlätta samarbetet mellan sina partners och påskynda lösningar som branschen står inför. Qualcomm planerar att diskutera industritrender, dela ny teknik och produktriktning, hålla utbildningar, demonstrera koncept, lansera produkter och mer.

Några av de många partners som är involverade i detta program inkluderar Arm, BBK, Fossil, Oppo, Verizon och Vodafone. Qualcomm Wearables Ecosystem Summit kommer att hållas senare i höst, där företaget förväntas avslöja mer detaljer om de nya Snapdragon Wear SoCs.

Pankaj Kedia, senior director & global head, smart wearables, Qualcomm Technologies, Inc., kommenterar deras Snapdragon Wear Investments:

Våra Snapdragon Wear-plattformar driver branschen och driver smartklockor för barn, seniorer och vuxna och smarta spårare för husdjur och tillbehör. Vi ökar avsevärt våra investeringar i ledande slipat kisel, plattformar och teknologier och planerar att lansera nya Snapdragon Wear-plattformar över segment under nästa år för att möta vår långsiktiga vision.